Jump to content
IGNORED

Psi

uros_s78

Recommended Posts

Posted (edited)

Ovaj moj jede bolje nego vecina populacije. Da jebe oca kad moram da kuvam...samo za njega!

Organska piletina, povrce, pirinac, oregano, persun, mozzarella kuglice u maslinovom ulju 

neorgansko mleveno meso al bez antibiotika 

Kisa posle 6meseci, sa odgovarajucim autom u pozadini ...koincidencija? :D:think:

Screenshot_2023-12-20-09-04-05-53_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg

Screenshot_2023-12-20-09-05-45-62_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg

Edited by mustang
Posted

sad sam srela decka koji je kucama doneo kucicu..i kaze da su dva mala uginula a jednog malog je on udomio da se oporavi jer bi ga ovi ostali ugnjecili i tu ne bi preziveo...tako ih je ostalo 5oro vecih i jacih.. ali  sada ih je vec nekoliko dana 4oro... mozda je neko udomio jednog..nadamo se...

• +1 2
Posted

Kako neko može da ih ostavi napolju usred zime. :(

• +1 1
Posted

Mnogo pametan pas...

Posted (edited)

Nešto što čovek prvo izgubi iz vida je da se ljudski i pseći pogled na svet razlikuju. Razlika nam je u prirodi bića. Jedna od najgorih stvari po pse je antropomorfizacija koja je sve prisutnija. Pomeranje psa na mesto na on kojem nije niti će ikada biti je veliki problem današnjice. Suočavanje sa tom stvarnošču ponekad je smešno, a ponekad :

https://www.facebook.com/reel/684402047141643

Edited by zmanic
  • +1 2
Posted

Ne bih se složio.

Da nema te antropomorfizacije, ne bi ni bilo pasa, pre svega, već bi i dalje bili vukovi.

Posted

Vukovi nikad nisu išli u lov ZAJEDNO sa ljudima

Posted

zato su i antropomorfizovani u pse, da bi išli. zar ne?

Posted (edited)

mislim da @zmanic govori o necem drugom.

pas moze da pojmi coveka do neke mere, ali nije mentalno blizak coveku. mislim da je rec o toj granici koju mnogi ljudi prelaze, praveci od svojih pasa "decu", "prijatelje", i slicno. iza takvog postupanja uvek stoji neka neravnoteza, neka narusena zivotna, obicno emotivna, mera. covekova.

pas ima svoju prirodu, svoj svet i rezon, i to treba postovati. prema mom iskustvu, covek i pas se tada najbolje uklapaju i slazu, i dobijaju jedan od drugog najvise sto je moguce.

poz

Edited by le petit nicolas
  • +1 4
Posted (edited)

Sve se to slažem, ali....moja je teza da sve to može menjati, i menja se, da bi se psi što više humanizovali antropomorfizovali, i napravili kao surogat za čovečiju decu.

Ne dajem svoj kvalitativni sud o tome, samo primećujem tendenciju. A to je da psi postoje zbog ljudi i njihovih potreba. I da će čovek neminovno menjati njihovu prirodu i rezon, kao što je svojevremeno promenio i vuku kada ga je pripitomio.

Edited by Filozof manijak