zmanic Posted June 7, 2023 Posted June 7, 2023 (edited) Rešio sam da vratim ampule umesto NexGard tableta, i pokajao sam se. Niko da kaže da je sve otišlo u nevesa sa cenama. Bars Forte ampule, iz Rusije, koje sam refovno korisrio do pre 3-4 godina poskupele preko 100% za fodinu dana, sa 220-250 na 470 dinara po komadu !?! Edited June 7, 2023 by zmanic
zmanic Posted June 7, 2023 Posted June 7, 2023 Ne. U zadnje vreme se dosta družim preko Net-a sa nekim studentima veterine, slično kučkari sa istom bolešći kao i ja. Kažu da postoje neki podaci o porastu broja oboljenja bubrega kod nekih rasa, a ta se statistika čudno poklapa sa pojavom na tržištu takvih preparata, koji se gutaju i žvaću. Sve se svodi na to da sva ta sredstva pretstavljaju nekakve otrove, sintetiku i protivprirodno stanje na neki način i u nekom procentu/promilu ... Priroda reaguje uvek brže od nauke. Inače, ja sam primenjivao striktno redovno, možda samo preskočim period januar - kraj februara, početak marta. A paranoik sam kad su psi u pitanju, oduvek. Za ljudsku medicinu nisam. Šiva mi ima 9+ godina i skoro sam je sterilisao i operisao jednu cistu na koži. A toliko sam bio protiv sterilizacije do pre par meseci .... Pokazalo se da je to bila moja bezrazložna panika. Pamtim ja te razne preparate za ljude protiv komaraca, u zadnjih 20+ godina, i svašta sam isprobao i koristio. Godinama sam koristio Repelin, u svim varijantama, sve dok ga nisu povukli iz humanih apoteka i prebacili u poljoprivredne, tek tako, bez mnogi reči, usput se pročulo da je kancerogen i slično.... Sad kombinujem Szuku mast i Repelin preko odeće, retko ali koristim. Za kerove sam rešio da proredim periode za po nedelju do 10 dana, a da češće prskam dvorište i box-eve (OxicidS i slično) leti 3x, na po mesec i po, a po jednom u proleće i jesen. 1
zmanic Posted June 18, 2023 Posted June 18, 2023 (edited) https://fb.watch/lf0QNMPjTC/ Edited June 18, 2023 by zmanic 1
maheem Posted June 22, 2023 Posted June 22, 2023 https://www.instagram.com/reel/CtNq2SMNtI9/?igshid=YmM0MjE2YWMzOA== 1 2
Popular Post April Posted July 3, 2023 Popular Post Posted July 3, 2023 Bella će sledećeg meseca napuniti dve godine. Sad je prava mlada gospođica. Ovako reaguje kad joj kažeš da izađe napolje. Da li si baš siguran da treba da izađem? Testira nas... 6 9
Frank Pembleton Posted July 5, 2023 Posted July 5, 2023 Dobro ovo realno nije kuća za ovolikog kera [emoji38]....shiit has hit the fan.
Recommended Posts