Dagmar Posted January 19, 2014 Posted January 19, 2014 Da pitam ja nešto, šta je tačno ideja sa tim Prokopom?Ono što sam ja videla je da planiraju da izgrade samu stanicu u smislu nekog ogromnog prodajnog prostora, da naparave pristupnice tom praktično tržnom centru sa autoputa, i kao treće da tuda prolazi i metro (al ja u ovo zadnje ne verujem da ćemo gledati u nekom narednom periodu). Međutim sve ovo koliko ja razumem nema nikakve posledice na železnički saobraćaj (tuda ionako prolaze vozovi već dugo a nisam shvatila da li se planira povećanje frekvencije ili šta), a za autobuski nisam čula ni da ima nekih planova da to tamo ide.Šta sam propustila?
Anonymous Posted January 19, 2014 Posted January 19, 2014 U svim gradovima koje mogu da prelistam po glavi na zapadu, glavna železnička i autobuska stanica bila je čak i bliže centru nego naša....U Beču nisu. Ali ovde postoji metro (a mi ga nećemo videti nikad), pa su sve te stanice nekako pospajali. Ne živim ovde, tako da i dalje ne kapiram taj njihov sistem od nekoliko železničkih i autobuskih stanica.Da pitam ja nešto, šta je tačno ideja sa tim Prokopom?Ono što sam ja videla je da planiraju da izgrade samu stanicu u smislu nekog ogromnog prodajnog prostora, da naparave pristupnice tom praktično tržnom centru sa autoputa, i kao treće da tuda prolazi i metro (al ja u ovo zadnje ne verujem da ćemo gledati u nekom narednom periodu). Međutim sve ovo koliko ja razumem nema nikakve posledice na železnički saobraćaj (tuda ionako prolaze vozovi već dugo a nisam shvatila da li se planira povećanje frekvencije ili šta), a za autobuski nisam čula ni da ima nekih planova da to tamo ide.Šta sam propustila?Nikakvi vozovi tu ne prolaze (ide raspali Beovoz).Prokop je u startu bio promašena ideja, onolike su diskusije vodile osamdesetih godina. Jednostavno bi od njega trebalo napraviti spomenik gluposti.
Anonymous Posted January 19, 2014 Posted January 19, 2014 Šta je sa prugom? Ako se ostavlja, da li će biti konvertovana u beovoz/bg:voz/s-bahn? Ako se izmešta, da li je to prošlo kroz proceduru? Da li će onda biti obesmišljena petlja u Radničkoj? Koji vid javnog transporta će biti korišćen u Amfiteatru?Ovo je odlično pitanje, ovde svaka budala koja dođe na vlast ima sopsvenu viziju i tako decenijama. Zato nam grad i izgleda kako izgleda.To sve pod uslovom da postoji ekonomija koja ovo može da održava.Pošto ne postoji, eventualno ćemo dobiti sklepotine koje će prvih mesec dana ličiti na nešto, a onda ćemo imati zapišana, zasrana, ižvrljana i neosvetljena rugla. Ko je išao novim mostom za Adu (a podvig je tim putem stići) zna o čemu pričam.
pere urban x Posted January 19, 2014 Posted January 19, 2014 Ја сам ишао небројено пута и не знам о чему причаш.Ако ти није тешко, објасни нам зашто је то подвиг раван савладавању пашњака под великим нагибом?
Anonymous Posted January 19, 2014 Posted January 19, 2014 (edited) Mislim da sam te davno zamolio da me zaobiđeš.edit: mada bih zaista voleo da vidim zlo koje hoda na toj stazi (tj. tebe), nije da nema takvih tamo. Edited January 19, 2014 by Anonymous
Anonymous Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 Usput da pitam moderaciju, da li su ovakvi upadi dobrodošli?
akibono Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 prijaviše mi sinoć da je ova priča oživljena i da je bio prilog na RTSu... jel istina?http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:467950-Beogradske-price-Zasto-nema-ajkula-na-Tasmajdanusećam se ove 'sjajne' ideje kad su je prvi put gurali 2006/7, a vidim da je ova priprema terena u Novostima bila pre mesec dana!jedva čekam
Muwan Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 To ne znam ali bih hteo da ovde pokrenemo priču oko jučerašnjih maketa "Beograda na vodi".Mislim da je prilično sulud način na koji se sve odvija i iako bih rekao "ma to su predizborna lupetanja" bojim se da će ipak nešto početi da se pomera. Ovo sve odaje utisak da preko noći hoće da se postavi makar šta na tom prostoru i bojim se da će zbog tog jurišniog pristuoa napraviti mnogo veću štetu nego da ostave prostor neiskorišćenim.Za Luku Beograd smo imali Libskindov projekat koji je ipak neki autoritet. Ko je ovo crtao i modelovao? Ko je to aminovao?Primetno je da se nešto rasklanja oko Generalštaba, a nisam primetio da je bilo nekog objašnjenja šta i kako. Sasvim je moguće da će ga ekspresno počistiti iako rasprave o tome i dalje traju.Ne znam, meni je to sve malo zastrašujuće.Prisustvujemo nečemu što još nismo imali prilike da vidimo. Ovi likovi su stvarno kao pali sa Marsa i to u krajnje pojednostavljen srpski obor. Ništa specijalno zahtevno, a opet toliko nedostižno za njihove kapacitete...Ovaj projekat je u startu definisao Siniša Mali, kada je izrazio nadu da će "do kraja godine početi nešto da se gradi". Sad dolaze ovi drugi da kažu kako još nemaju pojma ni šta će to da bude ni čemu će da služi, ali eto, intenzivno se radi na raščišćavanju papirologije kako bi nešto počelo da se gradi. Raščišćava se i ruševina bivšeg GŠ, kako bi tu nešto moglo da se gradi.Kao što si i sam rekao, ovo nije obična izborna paralaža jer su Veberovi footsoldieri shvatili da u današnje vreme paralaže ne mogu da ostanu na skicama već mora da postoji nešto konkretno. I tako će birači najverovatnije dobiti to nešto, a šta će tačno biti u pitanju valjda će odlučiti investitor dok mu ove budaletine raščišćavaju građevinsko zemljište.Otprilike u toj perspektivi treba posmatrati ceo taj Beograd na vodi. Uopšte se ne treba zamajavati ozbiljnim pitanjima kao što je izmeštanje BAS, štajge, pruge... Još manje se treba baviti pitanjima tipa ko će iznajmiti sagrađene kvadrate, ko će kupiti sagrađene stanove, ko će kupovati u sagrađenom molu... A pitanja tipa kako će se taj mol na vodi saobraćajno i infrastrukturno povezati sa Nemanjinom, Savskom i Karađorđevom - tek njih nema potrebe postavljati.Treba samo sačekati i videti šta će tačno biti porušeno i ko će tu nešto napraviti. Ne verujem čak ni da će biti neke velike urbanističke štete jer će to nešto, što treba da uveri birače da je vrhovni vođa ozbiljan lider a ne prolupala vulva, sasvim izvesno biti minimalnog opsega i gabarita. Jedan hotelčić i eventualno jedna stambena petospratnica, uz najavu novog Menhetna u narednim fazama. Za glasačko telo u Beogradu, više nego dovoljno.
Singer Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 (edited) Ma i sam trenutak pokretanja price Beograda na vodi je kao pao sa marsa... Toliko ulaganje u Beograd ni iz cega i za cije babe zdravlje kad se do juce govorilo da Srbiji treba dobra i kvalitetna infrastrutkura - na prvom mestu putevi i zeleznica kao jedan od osnovnih integracionih stavki sa razvijenom Evropom.Niko vise o putevima ne govori a o zeleznici se cuti do nove sezone kad ponovo krenu da grcaju mucene kompozicije upucene ka Baru.Gledajuci skoro svakodnevno kako se radi potez Vojvodjanske ulice sticem donekle sliku koliko je samo glomazan posao izmestanja pruge i stanica pa onda zamena stare komunalne infrastrukture itd. Posao od min 5 godina i to da se radi momacki. Setimo se samo koliko dugo je planirana i koliko traje samo jedna studija izvodljivosti metroa a ova ekipa kao da ima problem sta da gradi na vec okolcenom placu.Sve i da im je najbolja predizborna lozacina™ za narodne mase koja je (gistro) istina - ja im ne dajem glas niti me odusevljava pokretanje cele ove price. Edited January 20, 2014 by Singer
Filipenko Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 (edited) +1000edit: na beowla, a može i singera Edited January 20, 2014 by Filipenko
Prospero Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 понедељак, 20. јан 2014, 12:40 -> 12:49 "Транспарентност" о "Београду на води"Невладина организација "Транспарентност Србија" упитала надлежне органе да ли су дали могућност и другим потенцијалним инвеститорима да формирају заједничко предузеће и предложе пројекат за изградњу "Београда на води", и ако нису, на основу којег прописа су искључили конкуренцију."Транспарентност Србија" упитала надлежне органе да ли су дали могућност и другим потенцијалним инвеститорима да формирају заједничко предузеће и предложе пројекат за изградњу "Београда на води", и ако нису, на основу којег прописа су искључили конкуренцију.Да ли ће у будућности када потенцијални инвеститор представи пројекат који предвиђа формирање заједничког предузећа, у које ће држава, односно град унети земљиште, а инвеститор новац, бити прихваћена таква понуда или ће се поступати селективно према инвеститорима, упитала је "Транспарентност" у саопштењу објављеном на Фејсбук страници те организације.Та организација је такођеу питала на који начин ће бити подељена улагања, добит и ризик пословања у будућем "заједничком предузећу"."Који је правни основ формирања заједничког предузећа, да ли је у питању пројекат јавно-приватног партнерства, да ли се о њему изјашњавала комисија , како је предвиђено Законом из 2011. године", наводи се на Фејсбук страници "Транспарентности".Инвеститор из Уједињених Арапских Емирата Мухамед ел Абар представио је у суботу, 18. јануара, у Београду пројекат "Београд на води".Како је саопштила Влада Србије, новооснована компанија "Игл хилс", Мухамеда ел Абара, планира да се усредсреди на изградњу модерног градског центра са објектима мешовите намене.Ту су, како је наведено, укључене стамбене и комерцијалне некретнине, трговачки центри, објекти малопродаје, угоститељства, образовања и здравствени центри.У првој зони требало би да буду изграђени ексклузивни хотели и највећи тржни центар у Србији, друга ће обухватити изградњу културних и спортских објеката, а у трећој зони уз Савску улицу и Карађарђеву биће комерцијални објекти.
Tale Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 Inače, super je kada nema grejanja na +10+, a plaćamo kao da je -25.
pacey defender Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 Transparentnost Srbija redovno zakiva svojim komentarima. Neki nezavistan novinar bi Nenadića redovno uparivao sa ministrima u svojim emisijama. Ali avaj....
pere urban x Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 Mislim da sam te davno zamolio da me zaobiđeš.edit: mada bih zaista voleo da vidim zlo koje hoda na toj stazi (tj. tebe), nije da nema takvih tamo.Ех сад, зло...то је врло релативно када имамо ситуацију да се неко супротстави увреженом начину мишљења у овој клоаци.До сада се углавном слажем, како са Мекејбом тако и са тобом гледе неодржавања објеката/реализованих пројеката тзв.политичких елита.Само сам тражио да појасниш написаноKo je išao novim mostom za Adu (a podvig je tim putem stići) zna o čemu pričam.Видим да си мислио на пешачку стазу, њом нисам ишао па бих волео да чујем на шта си мислио у светлу неодржавања објеката и тренутних градитељских хирова.
pere urban x Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 Usput da pitam moderaciju, da li su ovakvi upadi dobrodošli?Ништа мање него онај твој на југу у коме се распитујеш за моје здравље.Ето, сада нас је судба на кратко спојила на овој занимљивој теми, проћи ће и то, нема разлога да кмечиш.
Recommended Posts