February 13Feb 13 Dosao mi je racun za infostan 5000 dinara manji... ne zalim se... u proslom je pisalo Grejanje - Decembar 2025, a u januarskom pise Grejanje - Instalirana snaga... i ta cifra je oko 5000 dinara manja.Da li ima jos neko slicnu razliku u ceni ?
February 13Feb 13 Objasnjenje moje upravnice zgrade "Merice utrosenu energiju na podstanici i izracunati po broju kvadrata koji se greje na toj podstanici. To je moja pretpostavka, prosle godine su slali obavestenje uz racun-koliko se secam.Samo fali pojasnjenje uz racun."
February 13Feb 13 Видећемо на следећим рачунима :D Шта то онда значи за оне месеце у којима нема грејања нпрЗвучи превише добро да би било истинито :D
February 13Feb 13 Ili ako 5 dana u februaru nisu grejali toliko manje naplate, ali zato kad grune sneg u martu/aprilu, naplatice kad greju
February 13Feb 13 6 minutes ago, johan nagel said:Шта то онда значи за оне месеце у којима нема грејања нпрTrebalo bi da imaju ove dve stavke u grejnoj sezoni: Kad nema grejanja plaća se samo instalisana snaga (druge stavke nema na računu).
February 13Feb 13 Kod mene se nista nije promenilo, standardni iznos od skoro 8000. Od cega to sad zavisi, zasto nije kod svih isto?
February 13Feb 13 10 minutes ago, kozha_klima said:Trebalo bi da imaju ove dve stavke u grejnoj sezoni: Kad nema grejanja plaća se samo instalisana snaga (druge stavke nema na računu).Али ово је рачун за јануар у којем је било грејања, то је збун.И мени то има неке логике, типа наплаћују ту неку основу и кад нема грејања, дакле ту 'инсталирану снагу', а додатно колико је потошено кад има грејања.
February 13Feb 13 2 minutes ago, Jimmy Kowalski said:Kod mene se nista nije promenilo, standardni iznos od skoro 8000. Od cega to sad zavisi, zasto nije kod svih isto?Možda nisi izabran pa i dalje plaćaš po starom.U Beogradskim elektranama objašnjavaju da su prve na spisku bile zgrade koje imaju „prosečnu potrošnju“ grejanja i one ne bi trebalo da osete neku veliku cenovnu razliku.„Sada je izabrano 1.386 podstanica od 9.500 koliko ih ukupno imamo.
February 13Feb 13 2 minutes ago, johan nagel said:Али ово је рачун за јануар у којем је било грејања, то је збун.И мени то има неке логике, типа наплаћују ту неку основу и кад нема грејања, дакле ту 'инсталирану снагу', а додатно колико је потошено кад има грејања.Ovo iznad je infostan za januar, grejanje kasni jedan mesec, tj. merenje.
February 13Feb 13 3 minutes ago, kozha_klima said:Možda nisi izabran pa i dalje plaćaš po starom.Ocigledno nisam. Mada sada citam ovo sto si preneo iz Danasa, tamo pise: "Prema njihovoj računici, stan od 50 kvadrata svakog meseca će fiksno plaćati 2.723 dinara za toplotnu snagu zgrade (instalisana snaga). Uz to, naknada za energiju za ovu kvadraturu, biće 4.517 dinara. Račun za stan od 50 kvadrata biće oko 7.240 dinara“, računaju u Beogradskim elektranama.Moj stan je 60 kvadrata, pa 7800 koliko placam se uklapa i u tu novu racunicu. Barem zimi kada greju..
February 13Feb 13 6 minutes ago, kozha_klima said:Ovo iznad je infostan za januar, grejanje kasni jedan mesec, tj. merenje.Ма океј не мења ништа. Грејна сезона почиње половином октобра ако има потребе, у јануару смо платили рачун за децембар (ја бар онај регуларни стари) и сада је стигао овај чудни за јануар у којем нема ставке 'утрошена енергија', већ само ово 'грејање-инсталисана снага' и то је то. Edited February 13Feb 13 by johan nagel
February 14Feb 14 11 hours ago, Milosh76 said:Dosao mi je racun za infostan 5000 dinara manji... ne zalim se... u proslom je pisalo Grejanje - Decembar 2025, a u januarskom pise Grejanje - Instalirana snaga... i ta cifra je oko 5000 dinara manja.Da li ima jos neko slicnu razliku u ceni ?Meni je manji račun za oko 6500, sa 21000 slao na 14500 (za 79 kvadrata).