Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Beograd

Featured Replies

On 1. 1. 2026. at 23:36, hoffnung said:

Jel Narodno pozoriste i pre rata nije imalo ornamentiku (koju sad npr. ima)? Mislio sam da su ukrasi i ornamentika skinuti posle '45. ali po ovom snimku bih rekao da je tako izgledalo i ranije.

• Replies 31.7k
  • Views 2.7m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Hvala... Nece trebati hospis niti bilo sta, umro je jutros. (Da ne trolujem vise temu, mozda cemo o tom negde drugde, a najverovatnije nigde.)

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

• Ja bih mu u načelu ovo dozvolio. Naš Zoo vrt je mali, ima šmeka i nostalgije, ali životinje u njemu ne mogu da žive lepo i normalno, skučen prostor, okolna buka, neprirodno stanište. Kad odeš recimo u

Posted Images

Bile su tri, čini mi se, rekonstrukcije. Prva od Bukavca i još dvojice, druga posle bombardovanja i treća krajem osamdesetih.

edit:

''Problem pozornice i pomoćnih prostorija, nedostatak garderoba, slaba konstrukcija zbog štednje i slično, uslovili su da 1911. godine bude doneta odluka o još jednoj rekonstrukciji zgrade. Ministarstvo građevina je poverilo radove svom službeniku, arhitekti Josifu Bukavcu. Planovi su predviđali rekonstrukciju koja će Narodnom pozorištu i spolja i iznutra potpuno izmeniti izgled, raspored prostorija pa i dimenzije.
Gradnja Pozorišta je nastavljena 1919, i uz manje ili veće izmene u odnosu na projekat iz 1911, radovi su potpuno završeni tek 1922. godine. Spoljna arhitektura je izgubila jedinstvo stila i sklad originalne zamisli Bugarskog, predstavljala je mešavinu secesije i baroka.

Pozorište je stradalo u bombardovanju Beograda 6. aprila 1941. Već krajem godine, iako pod okupatorskim vlastima, Ministarstvo građevina započinje popravku, koja je podrazumevala i novu rekonstrukciju.

Narodno pozorište i grad Beograd su 1986. godine odlučili da se započne još jedna, zaista neophodna, detaljna rekonstrukcija sada već sasvim neuslovne zgrade. Enterijer je bio urađen po nacrtima arhitekte Milana Pališaškog; fasadna i dekorativna plastika po nacrtima Branke Bremec, Dimitrija Ivančevića i Zorana Badnjevića. Ovom rekonstrukcijom, staroj zgradi je vraćen izgled od pre Drugog svetskog rata.''

https://www.narodnopozoriste.rs/lat/istorijat-rekonstrukcija-zgrade

2) 1869.-arh-bugarski-1024x559.jpg

1922.-arh-bukavac-1024x715.jpg

opsti-izgled-2.jpg

https://beogradskonasledje.rs/izdvajamo/zgrada-narodnog-pozorista-u-beogradu

Прорадио саобраћај поред ех ћацистана коначно

Prođoh kolima malopre. Samo jedan policijski auto sam video, na prilazu parku.

Mozda konacno proradi i podzemna garaza...

Šapić poslao zamenicu na RTS.

Lebe mekani...

Dajdžest - Izašli su odma da čiste sneg, a ne ko neki tamo po jevropi, tek kad prestane da pada.

Kad ćemo i da li ćemo ikad imati javni servis i novinare, generalno, koji će da brišu patos sa ovakvim budalama?

Nisam optimista nikako.

kad je mogao onaj krele iz Obrenovca da se slika u snegu do kolena i prica da je ocisceno i narod mu verovao vise nego svojim ocima onda moze bilo sta da se izjavi nevezano za bilo kakve cinjenice

22 hours ago, napadaj said:

Prođoh kolima malopre. Samo jedan policijski auto sam video, na prilazu parku.

prođoh i ja sad(iako mi nije bilo usput)

kružni tok je idiotarija samo takva

mislim da je pređena granica nepopravljivog kada je u pitanju grad beograd

Stigla na posao kroz potpuno neočišćene uluice. Koleginica iz Obenovca mi kaže da je kod nje sve očišćeno i da je tako do posle Umke, onda nailaziš na 10 cm snega na kolovozu sve do BG-a . Autoput kod Steka , kao očišćen, ali se vide naslage snega svuda.

Stepenice nigde nisu ni posute solju.

Mislim da je ovo Šapićevo "utatata, Beograđani, neka vas jebe sneg".

U gradu lakog metroa i letećih taksija putnici se mole da pređu na zadnju platformu da točkovi ne bi šlajfovali.

Putari danas rade onlajn.

RTS hronika i zimska služba grada Beograda do -6 posipaju so, ispod toga NaCl.

Da li tamo ima nekog sa dva grama mozga da pripremi smislene priloge, ne samo ove budalastine tipa daj da popunimo program.

A evo ga i Mića koji kaze da je Torlak/Kumodraz negde kao Avala po nv, pa sneg uporan, led...ne moze se cisti, razumite. Ee, al zato on posipa CaCl ispod -6.