Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Sad ne znam šta mi bi da pomislim da bi i moglo da bude nešto drugo osim zgrade.

:dry:

Posted

Pa ako pod parkom podrazumevas zabetoniranu povrsinu u kojoj ce da budu dva tri tanka drveta i par zardinjera i sluzice da ljudi koji rade u toj zgradi izadju na pus pauzu, da bice park.

Posted (edited)
43 minutes ago, napadaj said:

@Tihajeza

Što taj emodži? Meni tako rečeno iz dobrog izvora.

Verovatno nisi iz struke...

U najboljem slučaju će biti ovako nešto

istockphoto-842476002-612x612.jpg

edit: i to u žardinjeri

Edited by Tihajeza
Posted

Nisam iz tehničke, to jeste tačno, ali znam osobu koja zna detalje i kaže da neće biti ta standardna priča sa tri kvadrata trave i jednim drvcetom.

Posted

Izvođač je odradio jednu poznatu luksuznu zgradu u skorije vreme, ispoštovan je projekat u celosti koliko znam. Malopre sam skapirao da poznajem njihovu šeficu pravne službe, baš ću da je pitam za plan.

Posted

Render trpi svašta. Meni je pripravnica zalepila na render zgrade u jednoj beogradskoj ulici neki baobab, sa sve lijanama koje vise sa krošnje, a stablo mu zauzima jedno tri parking mesta. Jerbo joj se dojmilo, izgleda lepo.

Neću da tvrdim, nisam videla projekat, ali na tu kvadraturu zahteva se prilično veliki broj parking mesta, i to bude podzemna garaža, koju ne možeš da spakuješ samo ispod zgrade, nego koristiš i deo parcele. A u toj zoni obično se dobija kao uslov "do 90% zauzetosti parcele podzemnim etažama". U to ne ulaze šipovi, pa realno tla bude 5%. Ako bude park, cenim da će dominirati žardinjere na ploči koja poklapa podzemnu garažu.

• Haha 1
Posted
1 hour ago, msv said:

Tako je i nacrtano na renderima.

Render služi da se slika svidi investitoru kad treba da plati projekat, i javnosti da bi se pokazivalo jal po televizijama ako je nešto krupno jal javnim uvidima, bilbordima, panoima...

Rastinje oko zgrade se filuje ko torta, mnogo lepo ispadne.

• +1 2
Posted

Znam, zelenilo se po pravilu nekako izgubi u izgradnji :)

Posted

Izgleda da je još jedan zid u Vidovdanskoj "popustio"...

... Shiit has hit the fan

Posted

"Prsan" je bio jebitačno tačan i precizan.

Posted (edited)

Inače, to po idiotskom Zakonu ne bi bilo kažnjivo, jer Komunalna milicija ne priznaje snimke, već mora lično da se uveri.

Edited by Malkmus
  • Haha 1