April Posted January 28, 2021 Posted January 28, 2021 Trava ispred i oko spomenika je ozbiljan fail.Naravno, kad je Jovanjica u nemilostiSent from fav toy
gospa buba Posted January 28, 2021 Posted January 28, 2021 Ovo treba pokazivati ljudima, kako su Vizantinci videli dvor Nemanjinog unuka. Ocito da bwr "rani" Nemanjici nisu bili ljudi koji bi se nalozili na ovaj vasar. postavlja se pitanje shto se onoliki buljuk bugarki udade tamo sent from bubamoto
Kundera Posted January 28, 2021 Posted January 28, 2021 12 minutes ago, gospa buba said: postavlja se pitanje shto se onoliki buljuk bugarki udade tamo sent from bubamoto Za Nemanjice?
gospa buba Posted January 28, 2021 Posted January 28, 2021 pa da.mada, mi smo radije za skromne uroshe nego za dekadentne romeje. to je fino sent from bubamoto
SNARC Posted January 28, 2021 Posted January 28, 2021 1 hour ago, gospa buba said: postavlja se pitanje shto se onoliki buljuk bugarki udade tamo sent from bubamoto Jeste li vi gospo ikad osacovali Bugare..ono, kao frajere ? Nije ni da su im ribe impresivne..ali ih bar razumem sto potrcase u nase dvoriste 3
radisa Posted January 28, 2021 Posted January 28, 2021 1 minute ago, SNARC said: Jeste li vi gospo ikad osacovali Bugare..ono, kao frajere ? Nije ni da su im ribe impresivne..ali ih bar razumem sto potrcase u nase dvoriste
mjone Posted January 28, 2021 Posted January 28, 2021 Ruše ovo Dobrica, Marinika i Zelenović ... čim dodju na vlast
Delija67 Posted January 28, 2021 Posted January 28, 2021 8 minutes ago, SNARC said: Jeste li vi gospo ikad osacovali Bugare..ono, kao frajere ? Nije ni da su im ribe impresivne..ali ih bar razumem sto potrcase u nase dvoriste Sta im fali Spoiler 1 1
roksi Posted January 28, 2021 Posted January 28, 2021 6 hours ago, Taihoskopija said: Pa to i vrišti prvo kad ga pogledaš, baš odaje utisak turbo-folk nesnađenosti i nasađenosti na nešto što nije stvarna i nije "organski" proživljena istorija i vrednost koja se nalazi u kolektivno nesvesnom čoveka sa ovih prostora, nego iskorenjeni kič narativ savremenika i falsifikat. u metu! 1
gospa buba Posted January 28, 2021 Posted January 28, 2021 1 hour ago, SNARC said: Jeste li vi gospo ikad osacovali Bugare..ono, kao frajere ? Nije ni da su im ribe impresivne..ali ih bar razumem sto potrcase u nase dvoriste ne znam, istinu govoreci, medjunarodna ekipa mi je prepuna bugarki i sve su sjajne. a koji je ovaj car dushan/zoran zivkovic za sirotinju? nije valjda bugar
Kundera Posted January 28, 2021 Posted January 28, 2021 2 hours ago, gospa buba said: pa da. mada, mi smo radije za skromne uroshe nego za dekadentne romeje. to je fino sent from bubamoto Hah pa dobro, mocna su dinastija bili, a od Milutina postadose k`o Romeji. Svakako da spomenici vladarima bi bili u ostroj suprotnosti sa svetonazorom u vreme Stefana Nemanje. Narocito ova idolatrija nasih "patriota" gde se kritika ovog kipa shvata kao napad na samog Stefana Nemanja, a u srednjem veku su posebno bili osetljivi na idolopoklonstvo i na trodimenzionalne reprezentacija bila cega, koje potom treba da se stuju.
gospa buba Posted January 28, 2021 Posted January 28, 2021 (edited) 6 minutes ago, Kundera said: Hah pa dobro, mocna su dinastija bili, a od Milutina postadose k`o Romeji. Svakako da spomenici vladarima bi bili u ostroj suprotnosti sa svetonazorom u vreme Stefana Nemanje. Narocito ova idolatrija nasih "patriota" gde se kritika ovog kipa shvata kao napad na samog Stefana Nemanja, a u srednjem veku su posebno bili osetljivi na idolopoklonstvo i na trodimenzionalne reprezentacija bila cega, koje potom treba da se stuju. ta vizantija je bila ful chudna, shteta shto kod nas nema snage da se proshlost istrazuja poshteno (mislim, minimum poshteno), pa sad nismo sposobni nichim da se bavimo ljudski, od sfrj na unazad do tog nesrecnog urosha, ukljuchujuci i sve turke, mi smo neprekidno istorijski uvredjeni. neuki smarachi chak su i bugari spremniji za takve poduhvate. Edited January 28, 2021 by gospa buba
Kundera Posted January 29, 2021 Posted January 29, 2021 53 minutes ago, gospa buba said: ta vizantija je bila ful chudna, shteta shto kod nas nema snage da se proshlost istrazuja poshteno (mislim, minimum poshteno), pa sad nismo sposobni nichim da se bavimo ljudski, od sfrj na unazad do tog nesrecnog urosha, ukljuchujuci i sve turke, mi smo neprekidno istorijski uvredjeni. neuki smarachi chak su i bugari spremniji za takve poduhvate. To ti je inace jedna zabluda sto sada pises. Retko ko kod nas zna, da je u akademskim krugovima nasa istorijska nauka jedna od uglednijih u regionu. Kada zapadnjaku treba neka informacija recimo o srednjem veku ( a mnogo ih generalno zabole da se sami cimaju mnogo oko toga ) on prvo dodje u BGu, ne ide u Zagreb ili Sofiju.
gospa buba Posted January 29, 2021 Posted January 29, 2021 zashto mi o tome ne znamo nishta?ono, nije bash da svi imamo uslova/moramo da temeljno studiramo istoriju, ali nije bash da moramo ni da se davimo u ovome shto imamo na ponudi sent from bubamoto
Zabalujev Posted January 29, 2021 Posted January 29, 2021 6 hours ago, Kundera said: a u srednjem veku su posebno bili osetljivi na idolopoklonstvo i na trodimenzionalne reprezentacija bila cega, koje potom treba da se stuju. I danas se naleće na pravoslavce koji smatraju statue idolopoklonstvom, katoličkom rabotom itd. Ne znam da li će ona zilotska litija subotom da sad obilazi i ovaj spomenik i kako će da ga tretira, al meni Nemanja u ovom izdanju pre liči na zlatno tele nego li bilo šta drugo. Sve ovo ispade tipičan naprednjački projekat. Fuš, drpanje para lopatom, PR histerija i na kraju kure. Mesto da dobijemo neki kičasti Trg heroja (što su valjda prvo pričali), mi dobismo nakrivi krip i travnjak sa stazama koje ne vode nikuda. 1
Recommended Posts