Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dokumentarci

Featured Replies

Da, ovo sto sam postovala je drugi deo, nastao dve decenije kasnije. Prvi sam nekada nalazila na yt, ali sad ga nema.

• Replies 2.3k
  • Views 304k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Poslednjih dana gledam stare dokumentarce u produkciji nekadašnjeg Sutjeska filma. (Koji uspem da nadjem sa spiska)

• Jimmy Kowalski
    Jimmy Kowalski

Pravo vreme za Summer of Soul    

• Mrs. Robinson Dokumentarac o Mary Robinson, prvoj ženi koja je bila predsednik Republike Irske. Ona priča o svom privatnom i profesionalnom životu, u vremenu i društvu koje se toliko razlikuje od da

Posted Images

@Stela našla sam na francuskom D

49 minutes ago, Boksi said:

@Stela našla sam na francuskom D

Merci heart

p29285546_b_h9_aa.jpg

Jedan divan, divan film. Iskren i dirljiv i ono po čemu mi se takođe ističe je i NEVEROVATNA količina arhivskog materijala, kako fotografija, tako snimaka.

Bilo da ste upoznati sa likom i delom Pola Rubensa ili ne, treba da ga pogledate.

odgledah Live Aid at 40: When Rock'n'Roll Took on the World https://www.imdb.com/title/tt36769470/

ne znam, imdb kaze 6.6 ja bih dao dosta vise jer sam to ziveo pa nisam objektivan. i dan danas se divim svojim roditeljima koji nisu imali primedbe na to da se koncert gleda od prvog do poslednjeg tona, kapiram da su shvatali da je bitno. brat i ja bili zalepljeni za tv sve vreme.

prva epizoda super, druga ok, treca ko kum trojka. moze da se gleda al ne mora.

cenim da ljudi koji nisu kroz to ziveli, mogu biti i cinicni i sarkasticni i podsmevati se idealistima i ostalo al jebiga, to je mladost. to je ista energija i ista prica koja nosi nase proteste danas.

jer to su sve osmislili i odradili klinci od svojih dvaesnesto godina. uglavnom. oni koje su matorci gledali s zgrazavanjem i smatrali da su svi narkomani i degenerici koji ne znaju leba da kupe. jako dobar podsetnik na to sta klinci mogu i znaju (kad zele) a matorci nisu svesni.

od mene preporuka.

43 minutes ago, adam said:

odgledah Live Aid at 40: When Rock'n'Roll Took on the World https://www.imdb.com/title/tt36769470/

ne znam, imdb kaze 6.6 ja bih dao dosta vise jer sam to ziveo pa nisam objektivan. i dan danas se divim svojim roditeljima koji nisu imali primedbe na to da se koncert gleda od prvog do poslednjeg tona, kapiram da su shvatali da je bitno. brat i ja bili zalepljeni za tv sve vreme.

prva epizoda super, druga ok, treca ko kum trojka. moze da se gleda al ne mora.

cenim da ljudi koji nisu kroz to ziveli, mogu biti i cinicni i sarkasticni i podsmevati se idealistima i ostalo al jebiga, to je mladost. to je ista energija i ista prica koja nosi nase proteste danas.

jer to su sve osmislili i odradili klinci od svojih dvaesnesto godina. uglavnom. oni koje su matorci gledali s zgrazavanjem i smatrali da su svi narkomani i degenerici koji ne znaju leba da kupe. jako dobar podsetnik na to sta klinci mogu i znaju (kad zele) a matorci nisu svesni.

od mene preporuka.

Gde si ovo gledao?

ja na iplayer-u jer sam u uk al kaze internet da ima na apple tv+

5 hours ago, adam said:

i dan danas se divim svojim roditeljima koji nisu imali primedbe na to da se koncert gleda od prvog do poslednjeg tona, kapiram da su shvatali da je bitno. brat i ja bili zalepljeni za tv sve vreme.

wub

Film o Josipu Reichl-Kiru progla...
No image preview

Film o Josipu Reichl-Kiru proglašen najboljim u Puli

DODJELOM nagrada završio je natjecateljski program 72. Pulskog filmskog festivala.

Pojavio se na trafikama dokumentarac o snimanju Ajkule. Taman za 50-godisnjicu od premijere..

• 1 month later...

Mrs. Robinson

Dokumentarac o Mary Robinson, prvoj ženi koja je bila predsednik Republike Irske.

Ona priča o svom privatnom i profesionalnom životu, u vremenu i društvu koje se toliko razlikuje od današnjeg. Jedan hrabar, angažovan i posvećen život.

Svidelo mi se što ne izbegava da navede odluke zbog kojih se kaje i da prizna greške koje je pravila.

Film pruža i uvid u stanje u društvu u R. Irskoj 70-tih i 80-tih godina prošlog veka, i dva glavna utiska za mene su:

1. koliko je društvo u ex YU bilo emancipovanije;

2. koliko je Irska napredovala u poslednjih 30tak godina kao društvo (oslobodila se velikom merom uticaja crkve na sve živo, i posledično postala mnogo ugodnije mesto za život).

Bonus su fantastični snimci prirode kojima su ilustrovani neki segmenti filma (uz mnoštvo istorijskih snimaka i snimaka iz njene lične arhive).

Explore the work of cartoonist Art Spiegelman and the impact of his Pulitzer Prize-winning graphic novel Maus, about his parents’ survival of the Holocaust. A defender of free speech, Spiegelman has spoken out as book bans spread across the country.

This documentary originally aired on April 15th, 2025.

Ne normalno. Sutra gledam opet. Art level: Leonardo

Edited by Hermetico

Ko voli dokumentarce o umetnosti, o jednoj potpuno nepoznatoj priči. Kako je jedan tradicionalni kineski slikar i kaligraf dospeo u USA i industriju animacije i uneo uticaje kineske umetnosti na vrlo čudna mesta, na kraju kreirajući i samog Bambija

People worldwide have seen the Disney animated classic Bambi and been deeply moved by it, but few can tell you the name of the artist behind the film. Even fewer are aware of this pioneering artist’s impact on American art and popular culture.

Until his death at the age of 106, Tyrus Wong (1910-2016) was America’s oldest living Chinese American artist and one of the last remaining artists from the golden age of Disney animation. The quiet beauty of his Eastern-influenced paintings caught the eye of Walt Disney, who made Wong the inspirational sketch artist for Bambi.

This documentary originally aired on September 8th, 2017.

Edited by Hermetico

Ceo film (titlovan na engleskom), Pier Paolo Pasolini: Sopralluoghi in Palestina [Scouting in Palestine] (1964)

Simon Gros Film Archive