November 19, 2025Nov 19 IMDbPassion & Poetry: The Ballad of Sam Peckinpah (2005) ⭐ 7....1h 55mDirljiv, o gigantu američke kinematografije sa akcentom na ličnim problemima i ličnom životu nego na filmofiliji. To mi je dosta i smetalo. Znači Pekinpo kao čovek, bez dlake na jeziku i bez ulepšavanja- ništa novo je reći da je bio izuzetno težak čovek (blago rečeno). Ali što se mene lično tiče, čovek koji potpiše Divlju Hordu ( kod mene u top 10 listi filmova svih vremena), ima neograničen kredit da se ponaša kao najgora džukela ,ako baš mora, i opet mu je sve oprošteno.
November 19, 2025Nov 19 2 hours ago, pariah said:Ali što se mene lično tiče, čovek koji potpiše Divlju Hordu ( kod mene u top 10 listi filmova svih vremena), ima neograničen kredit da se ponaša kao najgora džukela ,ako baš mora, i opet mu je sve oprošteno.Kod mene mrtva trka između "Divlje Horde" i "Čovek koji je ubio Liberti Valansa" za najbolji Vestern.I vrlo moguće da su tu u TOP 10 da moram u ovom trenutku sastavljati.
November 19, 2025Nov 19 12 minutes ago, Milošica said:Kod mene mrtva trka između "Divlje Horde" i "Čovek koji je ubio Liberti Valansa" za najbolji Vestern.I vrlo moguće da su tu u TOP 10 da moram u ovom trenutku sastavljati.Odličan je Liberty do pred kraj kada ga Ford zatupi predugačkim epilogom nakon što L.V. bude upucan.
November 22, 2025Nov 22 On 9/28/2025 at 1:07 PM, Indy said:Ceo film (titlovan na engleskom), Pier Paolo Pasolini: Sopralluoghi in Palestina [Scouting in Palestine] (1964)Simon Gros Film ArchiveZaslužuješ kvotovanje i veeeeliko hvala.
November 30, 2025Nov 30 IMDbThe Bee Gees: How Can You Mend a Broken Heart (2020) ⭐ 8....1h 51m | 7odlican dokumentarac, zanimljivi gosti, posebno Noel Galager…
December 6, 2025Dec 6 https://www.youtube.com/watch?v=8m-R4vcx9MIhttps://www.theguardian.com/film/2025/dec/06/the-new-yorker-at-100-netflix-documentaryNa netflixu i kioscima
December 7, 2025Dec 7 Juce bio na National Geographic, Dzingis Kan Secret History of Mongols, odlican.
December 12, 2025Dec 12 moguće da se može naći boja kopija, ali svakako je zanimljivo putovanje sa waldemarom i gogenom..
January 6Jan 6 Невероватно ми је да ово постоји на јутјубу да се погледа и да притом не кошта ништа, али ето постоји. Два брата реше да на годину дана уђу у компетитивно гледање птица и то претворе у филм. Ја се не сећам да сам гледао бољи документарац у скорије време, фантастично.
January 11Jan 11 IMDbJaws @ 50: The Definitive Inside Story (2025) ⭐ 7.6 | Doc...1h 28m | Not Rated odlican. zabavan. sjajan stari materijal. gleda se u dahu. preporuka.
January 16Jan 16 On 6. 1. 2026. at 22:22, crtamOrasi said:Невероватно ми је да ово постоји на јутјубу да се погледа и да притом не кошта ништа, али ето постоји. Два брата реше да на годину дана уђу у компетитивно гледање птица и то претворе у филм. Ја се не сећам да сам гледао бољи документарац у скорије време, фантастично.Sjajan. Da su ga poslali na festivale pokupio bi brdo nagrada.