January 18Jan 18 Dokumentarac o Dokumentaristima. Morris, Herzog, de Lestrade, Guzman, Yu, Churchill i još bruka velikih imena. Oko tridesetak. Nedostaje Vajzman ali taj genije realno zaslužuje poseban film. Znači pričaju o svojim radovima, o čitavoj filozofiji koja se tu krije, jer naravno, svako ima svoj neki trip, stil, interesovanja. Mnogo dobro jer može da posluži i kao smernica za bunarenje, kopanje po trafikama (npr.jedan od najboljih dokumentaraca, The Staircase se više teško nalazi čak i na trafikama) i naravno gledanje velikog broja strašnih dokumentaraca.Ima i simpatična crtica kada nekoliko ovih legendi "prozivaju" Herzoga za Little Dieter Needs to Fly, jer je iscenirao jednu od bitnijih scena i kao prekršio pravila igre i slično.Ima bas dosta toga jer kako de Lestrade reče- stvaran život je mnogo bizarniji od bilo čije imaginacije, od bilo kakve fikcije. Edited January 18Jan 18 by pariah
January 18Jan 18 Fiume o Morte dobio nagradu EFA (evropske filmske akademije) za dokumentarac godine. I to u izuzetnu jakoj konkurenciji Afternoons of Solitude (Albert Serra)Songs of Slow Burning Earth (Olha Zhurba)With Hasan in Gaza (Kamal Aljafari)riefenstahl (Andres Veiel)Svi članovi akademije imaju pravo glasa i baš sam noć pre dodele pričao sa Igorom i rekao mi je da je njegova producentkinja detaljno analizirala iz koje zemlje ima koliko članova akademije. Nas sa balkana ima ukupno 300 a samo nemaca 400, francuza 400, britanaca kolko oces. To znači da je film zaista pronašao put do gomile članova. Igor i ekipa su se najviše bojali rifenštal filma jer em ima gomila nemaca u akademiji em je zatvaranje u berlinu i ovog ukrajinskog zbog teme.Neverovatan uspeh, a svakako je dobro i za region jer će sistemom spojenih sudova ex -yu dokumentarni filmovi biti zapaženije ispraćeni u budućnosti
January 19Jan 19 Fiume je filmčuga. Ne mogu u inboxu iz nekog razloga da nađem poruku ko mi ga je aploudovao ali hvala toj dobroj duši.
January 19Jan 19 20 hours ago, Tsai said:Fiume o Morte dobio nagradu EFA (evropske filmske akademije) za dokumentarac godine. I to u izuzetnu jakoj konkurencijiAfternoons of Solitude (Albert Serra)Songs of Slow Burning Earth (Olha Zhurba)With Hasan in Gaza (Kamal Aljafari)riefenstahl (Andres Veiel)Svi članovi akademije imaju pravo glasa i baš sam noć pre dodele pričao sa Igorom i rekao mi je da je njegova producentkinja detaljno analizirala iz koje zemlje ima koliko članova akademije. Nas sa balkana ima ukupno 300 a samo nemaca 400, francuza 400, britanaca kolko oces. To znači da je film zaista pronašao put do gomile članova. Igor i ekipa su se najviše bojali rifenštal filma jer em ima gomila nemaca u akademiji em je zatvaranje u berlinu i ovog ukrajinskog zbog teme.Neverovatan uspeh, a svakako je dobro i za region jer će sistemom spojenih sudova ex -yu dokumentarni filmovi biti zapaženije ispraćeni u budućnostiHvala geniju koji je finansirao taj film. Trudim se da pratim scenu, ali uticaj Maka ga od početka izdvaja od ostatka produkcije.Zanimljiva tema ne može da zameni umetnički postupak. Ovo drugo je film.
January 19Jan 19 Bio pre par meseci na HRTu. Bas mi je "legao", nonsalantan a ozbiljan, opustajuci, a zapitas se kako se laganica uvlaci neka podvrsta maskarade i fasizma ljudima u glavu i zivote.
February 10Feb 10 Uvek mi osmeh okupa lice dok gledam ovaj ajde... dokumentarac "Bone Machine" o sad već pokojnom Slobodanu... Tišma, Marinko, U-Đu, Tanja...https://www.youtube.com/watch?v=vnVXrF14r08
February 13Feb 13 Dokumentarni film ‘Treći svijet’, prema nekim internet stranicama četvrti najgledaniji dokumentarni film 2025. godine od 12.2. dostupan je online na platfromi volimdokumentarce.net.
February 13Feb 13 12 minutes ago, alkibijad said:Dokumentarni film ‘Treći svijet’, prema nekim internet stranicama četvrti najgledaniji dokumentarni film 2025. godine od 12.2. dostupan je online na platfromi volimdokumentarce.net.doduše, ne još uvek za celo sfrj područje...
February 13Feb 13 @alkibijad U momentu sam pomislio da je neki piratski sajt ali nakon provere cini se da je ok.
February 24Feb 24 The last 48 hours of Jim Morrison. Nije los ni ovaj o Aniti Palenberg. Samo da primetim da se muzika Doorsa ponovo slusa po alternativnim bgd rok pabovima. Jim, paris, pam, dr breteill, mariianne f, 1971... romance ..
March 1Mar 1 Dokumentarni film The Second Game (Al doilea joc). Gledao sam ga pre desetak godina. Rumunski režiser Corneliu Porumboiu razgovara sa svojim ocem Adrianom o životu, fudbalu, prošlosti dok na ekranu sve vreme ide snimak utakmice Steaua-Dinamo Bukurešt iz 1988. godine, na kojoj je Adrian Porumboiu bio glavni sudija.
March 23Mar 23 Suvišno je govoriti koliki velikan je bio.Po prvi put čekirao Welfare i preporuka k'o kuća mada i ako zatvorite oči i prstom izaberete bilo koji njegov rad- nećete pogrešiti.