September 28, 2025Sep 28 1 hour ago, Indy said:Ceo film (titlovan na engleskom), Pier Paolo Pasolini: Sopralluoghi in Palestina [Scouting in Palestine] (1964)Simon Gros Film Archivehvala, hvala, hvala! odgledah ga u dahu. kliknuo kao samo da brzinski vidim kako izgleda pa da nastavim da babram po forumu i evo me sat kasnije slazem utiske. poezija.
September 29, 2025Sep 29 Dnevni list DanasEvropska premijera filma „Kajmakčalan“ u Domu omladine Be...U okviru revije „U susret 72. Martovskom festivalu“, 1. oktobra u 19 časova, u Velikoj Sali Doma omladine biće održana ekskluzivna evropska premijera dokumentarnog filma „Kajmakčalan“.
October 5, 2025Oct 5 Bad Faithodličan dokumentarac koji mapira 50 godina hrišćanskog nacionalizma u americi. može i na usa politiku, trampovu temu ili horore Edited October 5, 2025Oct 5 by Pokojni Ruxin
October 10, 2025Oct 10 IMDbWhere Does a Body End? (2019) ⭐ 7.7 | Documentary2h 41m | PG-13Vrlo dobro urađeno. Bez smaranja u vidu da likovi drže banku i stalno govore. Odličan balans starih videa, arhivskih fotografija i tekstova kao i sadašnjih relevantnih intervjua. Preporuka.
October 20, 2025Oct 20 Gledao sam nešto bolje, drugačije. Dokumentarni film o 'Slint'. Pričaju, osim članova, Ian MacKaye i Steve Albini. Odlična priča o odličnom bendu, kog sam ja polovično ispratio a sad ću bolje.
October 20, 2025Oct 20 Godar je opet u žiži interesovanja, zahvaljujući Netfliksu (a kome drugom?).Operacija beton je Godarov dokumentarni film iz 1954. godine o izgradnji brane Grande DixenceDo filma (i brane), odveo me je ovaj tekst: https://www.glif.rs/blog/operacija-novi-talas-neobicna-prica-o-prvom-godarovom-filmuU tekstu je link ka dokumentarcu koji je dostupan na YT, ali evo ga ovde u boljem (HD) kvalitetu i sa engleskim titlom:
October 20, 2025Oct 20 Mnogo dobar Mr. Scorsese prve dve epizode, super caskanje, zanimljivi detalji, sulud radoholicar... Edited October 20, 2025Oct 20 by Lancia
October 21, 2025Oct 21 Praštajte ako vam je gnusno. Izuzetan dokumentarac o tome šta naizgled normalni, obični, dosadni, malograđanski Austrijanci kriju u svojim podruma. Od nacističkih memorabilija i sastanaka, bolesno uverljivih beba-lutaka, monstruoznih kolekcija lovačkih trofeja dovučenih iz celog sveta, starog dobrog S&M-a...za svakoga ponešto. Sve uslikano sa distancom, skoro pa kjubrikovski ledeno, vrhunski osmišljeno, montirano...e sada koliko je toga ovde iscenirano ili prilagođeno od strane kultnog reditelja Sajdla (ko je gledao Paradise triologiju zna da je sa pravom kultni) ali javlja mi se da nije puno. P.S. Znao sam da su Austrijanci bolesni ( dovoljno je videti kako je @bags unakazio nekada dobar i funkcionalan forum). Disklejmer! NSFW! Film sadrži vrlo eksplicitne prizore S&M rastezanja mooda i još kojekakvih gadosti koje će prosečnog forumaša naterati da, u najmanju ruku, brzinski prekrsti noge.
October 23, 2025Oct 23 To je tek vrh ledenog brega. Opasno su blesavi Austrijanci pogotovo ova starija ekipa 60+. U staroj zgradi gde sam ziveo kao student bila su dva gadna slucaja. Jedan je sirovi intelektualac ali hoarder starih novina. Nekoliko puta dolazili su iz gradske cistoce po nalogu grada da mu prazne stan jer je bio veliki rizik da ce se cela zgrada zapaliti. E sad taj lik je imao u podrumu iza par ogromnih katanaca kolekciju od jedno 100 kutija rucno pisanih pisama starih stotine godine. Drugi komsija isto na oko sasvim normalan je imao u podrumu pravi man cave. Znaci sproveo je struju i imao neki grozan televizor, video rekorrder i neku olinjalu zelenu fotelju. Ne znam sta je dole gledao ali ne moze biti nesto normalno.
October 23, 2025Oct 23 On 20. 10. 2025. at 18:45, Ras said:Godar je opet u žiži interesovanja, zahvaljujući Netfliksu (a kome drugom?).Operacija beton je Godarov dokumentarni film iz 1954. godine o izgradnji brane Grande DixenceDo filma (i brane), odveo me je ovaj tekst: https://www.glif.rs/blog/operacija-novi-talas-neobicna-prica-o-prvom-godarovom-filmuU tekstu je link ka dokumentarcu koji je dostupan na YT, ali evo ga ovde u boljem (HD) kvalitetu i sa engleskim titlom:jao! pre jedno dvaes godina ovo bilo u nft-u u londonu i ja zvao jednu sto mi je bila zanimljiva da idemo zajedno da gledamo. rekao ima godarov dokumentarac, nisam ulazio u detalje. pobegla kuci odmah posle filma.
October 23, 2025Oct 23 To je baš hrabar i odvažan potez, mislim izaci sa devojkom na Godara. Ja sam tako sa curom, na pocetku veze isao na Skriveno od Hanekea
October 23, 2025Oct 23 Moš se ide i na pritivumen s ðirom i ðulijom onomad, ali ne da se smeješ na pogrešnim mestima (janapi njasvi).