*edited by mod Posted October 3, 2014 Posted October 3, 2014 2 ili 3 dana moze lokalno. mada i ako zakasnis malo nece da prave frku.
Krošek Posted October 3, 2014 Posted October 3, 2014 (edited) Retko kad su takse neposredni prihod organa ili organizacije kod koje se plaćaju, to je pre izuzetak (sudovi, katastar, Zavod za intelektualnu svojinu i ZIN NBS) nego pravilo. Pravilo je da idu u budžet. heh mislio sam da je vise tipa 50/50 Edited October 3, 2014 by Krošek
Tribun_Populi Posted October 3, 2014 Posted October 3, 2014 heh mislio sam da je vise tipa 50/50 Zavisi od institucije
ordi Posted October 5, 2014 Author Posted October 5, 2014 da li osoba koja prvi put kupuje stan na svoje ime, a već je imala deo nekretnine koju je dobila nasledstvom, ima pravo na povraćaj pdva?
Tribun_Populi Posted October 5, 2014 Posted October 5, 2014 Ne. Nije bitan osnov sticanja, bitno je da nema u svojini nekretninu za stanovanje. Tako da nema pravo.
Duci Simonovic Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 Uhvatili me sa isteknutom vozackom, 15000 + 3 meseca bez dozvole. Sta mogu ocekivati ako se zalim? Jel mogu ikako izbeci oduzimanje dozvole?
Aće Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 (edited) imam pitanje Kada je izvršenje već sprovedeno, izvršni dužnik može sudu podneti predlog za protivizvršenje, zahtevajući da mu izvršni poverilac vrati ono što je izvršenjem dobio i određujući sredstvo izvršenja, ako je: 1) izvršna isprava pravnosnažno, odnosno konačno ukinuta, preinačena, poništena ili stavljena van snage; da li se preinacenjem/stavljanjem van snage moze smatrati implementacija potrazivanja koje je predmet izvrsnog postupka u uppr, a po osnovu pravosnazne sudske presude koja je doneta pre otvaranja stecajnog postupka u kojem je uppr predlozen, usvojen i potvrdjen od strane poverilaca i priv. suda? Edited October 7, 2014 by Aće
Uskebasi Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 da li se preinacenjem/stavljanjem van snage moze smatrati implementacija potrazivanja koje je predmet izvrsnog postupka u uppr, a po osnovu pravosnazne sudske presude koja je doneta pre otvaranja stecajnog postupka u kojem je uppr predlozen, usvojen i potvrdjen od strane poverilaca i priv. suda? Ne bi trebalo. UPPR ima dejstvo samo na izvrsne postupke koji su u toku i tu deluje kao sporazum izvrsnog poverioca i izvrsnog duznika o isplati duga na rate koji je razlog za obustavu postupka. Ako je izvrsenje vec sprovedeno, onda nema uslova za protivizvrsenje.
Aće Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 (edited) sprovedeno jeste ali nakon sto je sud koji je vodio izvrsni postupak obavesten i od poverioca i od privrednog suda da je potrazivanje koje je predmet izvrsenja implementirano u uppr koji je usvajanjem postao jedina izvrsna isprava za naplatu poverilaca. to mi nije jasno. treba dodati i da je poverilac prihvatio implementaciju u uppr, a i uplatu prve rate tj kamate one interkalarne do dospeca prve rate. Edited October 7, 2014 by Aće
Ayatollah Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 (edited) sprovedeno jeste ali nakon sto je sud koji je vodio izvrsni postupak obavesten i od poverioca i od privrednog suda da je potrazivanje koje je predmet izvrsenja implementirano u uppr koji je usvajanjem postao jedina izvrsna isprava za naplatu poverilaca. to mi nije jasno. treba dodati i da je poverilac prihvatio implementaciju u uppr, a i uplatu prve rate tj kamate one interkalarne do dospeca prve rate. Po mom misljenju, trebalo bi da se smatra da je ranija izvrsna isprava stavljena van snage. Ovo zato jer Plan reorganizacije ima pravnu snagu ugovora izmedju poverioca i duznika, pa je njegovim usvajanjem i pravnosnaznoscu (i ako je Planom ta obaveza bila obuhvacena) izvrsen prenov obaveze koja je utvrdjena pravnosnaznom presudom. Poverilac je protiv ovoga mogao da ide zalbom protiv resenja o potvrdjivanju Plana, premda bi i njen uspeh bio neizvestan. Ako je to promasio, onda ce morati da vrati predmet izvrsenja (kroz protivizvrsenje ili parnicu, ako je prosao rok za protivizvrsenje). Doduse, iz tona pitanja bih rekao da poverilac nije nesaglasan sa Planom, tim pre sto je formalni uslov za podnosenje UPPR- a dostavljanje pisane saglasnosti kljucnih poverilaca (premda ona ne obavezuje kod glasanja) i sto sudovi zbog njenog nedostatka odbacuju UPPR-ove. Edited October 9, 2014 by Ayatollah
Duci Simonovic Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 Uhvatili me sa isteknutom vozackom, 15000 + 3 meseca bez dozvole. Sta mogu ocekivati ako se zalim? Jel mogu ikako izbeci oduzimanje dozvole? sutra bih predao žalbu, kako to treba da izgleda? Šta da otkucam?
Ravanelli Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 (edited) sutra bih predao žalbu, kako to treba da izgleda? Šta da otkucam? mala privreda, plaćaš porez redovno, neophodno ti je da bi firma radila, velika greška koju nećeš ponoviti, a načinjena ne iz nemara? Edited October 14, 2014 by Ravanelli
Duci Simonovic Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 (edited) nisam mislio na proseravanje, već sam joj kukao da sam nezaposlen pa me verovatno zato i više klepila po dozvoli no po novčaniku, nego na formu same žalbe Edited October 14, 2014 by Duci Simonovic
Ravanelli Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 iscepi iz sveske za matematiku mali papir na kocke i hemijskom
Tresko Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 nisam mislio na proseravanje, već sam joj kukao da sam nezaposlen pa me verovatno zato i više klepila po dozvoli no po novčaniku, nego na formu same žalbe Obavezno navedi na početku broj rešenja na koje se žališ i koji organ je doneo rešenje na koje se žališ, zatim kojem organu je upućena žalba. Posle navedi zašto si kažnjen, koliko si kažnjen, i onda napiši zašto se žališ, i na kraju šta bi hteo(da ti smanje kaznu, da ukinu rešenje............).
Recommended Posts