Uskebasi Posted July 21, 2022 Posted July 21, 2022 Treba imati na umu i to da poreska lažira radnje tako što popune dostavnicu da su pokušali lično uručenje nekakve opomene, ili tome slično 1
Hamlet Strašni Posted July 21, 2022 Posted July 21, 2022 Волим израз “Треба имати на уму” и често га користим у мејловима.
foto Posted July 21, 2022 Posted July 21, 2022 veljo, 'imaj na umu'. dodjes mi 50 evara za drugarski savet. ili pice u kafani. jbg, kradem zanat.
Frank Pembleton Posted July 22, 2022 Posted July 22, 2022 Ništa videćemo kad dođe, pa ćemo da probamo.Jedino me sad zanima jel u rešenju ja mogu da vidim dali su bile "neke radnje" koje su resetovale rok.......shiit has hit the fan.
aram Posted July 24, 2022 Posted July 24, 2022 Kako se kod nas zove zakon kojim se reguliše šta mora da stoji u Ugovoru o radu između poslodavca i zaposlenog? Na nemačkom je Nachweisgesetz što bi bukvalno prevedeno bilo Zakon o dokazima, ali to mi nikako ne zvuči kako treba.
Hamlet Strašni Posted July 24, 2022 Posted July 24, 2022 Закон о раду. Просто и једноставно Конкретно, чланови 30. до 33. регулишу управо уговор о раду. 1
Moća Posted July 28, 2022 Posted July 28, 2022 Pitanje za kolege koje rade u sudu. Da li je negde pismeno navedeno od kada sudovi pribavljaju podatke iz katastra po službenoj dužnosti umesto stranaka?
Frank Pembleton Posted July 28, 2022 Posted July 28, 2022 Koji je postupak ako neko želi da ubrza pokretanje ostavinske rasprave?Kom organu seobraća?....shiit has hit the fan.
Hamlet Strašni Posted July 28, 2022 Posted July 28, 2022 7 minutes ago, Frank Pembleton said: Koji je postupak ako neko želi da ubrza pokretanje ostavinske rasprave? Kom organu seobraća? ....shiit has hit the fan. Sudu. Podneses predlog za pokretanje ostavinskog postupka, ali prvo proveriš u nadležnom sudu da nije već pokrenut.
Frank Pembleton Posted July 28, 2022 Posted July 28, 2022 To se proverava na pisarnici ili?....shiit has hit the fan.
Hamlet Strašni Posted July 28, 2022 Posted July 28, 2022 Na šalterima za informacije. Pitaš da li je pokrenut ostavinski postupak i ako jeste zapises broj. Na kojoj opštini?
mlatko Posted July 28, 2022 Posted July 28, 2022 Sudu. Podneses predlog za pokretanje ostavinskog postupka, ali prvo proveriš u nadležnom sudu da nije već pokrenut. Šta se dešava ako se ne pita? Po pravilu bi trebalo da bude samo jedna ostavinska ali ako se pokrene druga šta se dešava? i kome to odgovara?Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
Frank Pembleton Posted July 29, 2022 Posted July 29, 2022 Šta se dešava ako se ne pita? Po pravilu bi trebalo da bude samo jedna ostavinska ali ako se pokrene druga šta se dešava? i kome to odgovara?Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando TapatalkNisam siguran da zapravo mogu dve da se pokrenu.Ako misi znao a smatraš se oštećenim onda valjda pokrećeš dppunu/žalbu na ostavinu.Znaće pravnici ovde....shiit has hit the fan. 1
Hamlet Strašni Posted July 29, 2022 Posted July 29, 2022 9 hours ago, mlatko said: Šta se dešava ako se ne pita? Po pravilu bi trebalo da bude samo jedna ostavinska ali ako se pokrene druga šta se dešava? i kome to odgovara? Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk Po pravilu bi trebalo da se spoje postupci, odnosno da se kasniji predlog prikljuci starijem. Može da se desi da u slučaju da postoji zaveštanje, zakonski naslednici probaju na brzinu da sprovedu ostavinu da bi dobili ono sto im ne pripada. Sud bi morao da registruje da postoje dva paralelna postupka ali sam ja bio svedok slučaja gde je sud doneo za isti stan dva različita nasledna rešenja - jedno da je vlasnik država a drugo ispravno da je naslednik fizičko lice.
Filozof manijak Posted July 29, 2022 Posted July 29, 2022 Podstaknut dešavanjima u N. Sadu oko usvajanja novog GUP-a, zanima me jedna stvar. Da li po našem Ustavu jedinice lokalne samouprave mogu organizovati referendum (kao pravno sredstvo) oko bitnih loklanih pitanja?
Recommended Posts