Jump to content

Pitanje za pravnika

Featured Replies

moras kod notara :D

imas i porez od 2.5% od vrednosti zemljista koju procenjuje poreska uprava na osnovu tabela koje imaju.

• Replies 6.5k
  • Views 588.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• InvisibleLight
    InvisibleLight

Mali intermezzo na pravnoj temi za drugare advokate Casopis "Odvjetnik - organ advokatske komore u zagrebu" , Kraljevina Jugoslavija, izlazio jednom mesecno, od osnivanja advokatskih komora Zagre

• Ayatollah
    Ayatollah

@Tihajeza   Razvod bez pitanja starateljstva i podele zajedničke imovine je skoro pa administrativna formalnost. U poslednje vreme se čak diskutuje o tome da ovakve razvode preuzmu da rade n

• gospa buba
    gospa buba

mislim, u ovoj drzavi cao zdravo. josh chuvam uplatnicu infostana iz 2009, sa dugom od 0,00 dinara, kad su ono bili reshili da izmisle masovna dugaovanja. zvala sam da pitam kako da platim, samo 35 d

Posted Images

Fuck

Odrace me:D

Fuck

Odrace me[emoji3]
Štastimislio?

...shiit has hit the fan...

Nista,ne poklanjam nikom nista,nek se snalaze

4 minutes ago, Bogotac said:

Nista,ne poklanjam nikom nista,nek se snalaze

pa jbg neka buraz plati.

Jos vredna zemlja,na Zlatiboru

Deda preminuo i niko nije znao da je sastavio testament,ostavio mi sve,pola familije ne prica izmedju sebe zbog toga:D

Jos vredna zemlja,na Zlatiboru

Deda preminuo i niko nije znao da je sastavio testament,ostavio mi sve,pola familije ne prica izmedju sebe zbog toga[emoji3]
Naravno da treba on da plati, nego ja mislio ti pitaš uopšteno...

Ma,naravno,nego je bas zategnuta situacija u familiji trenutno

Zajeban bio deda

Aj sto mi je  ostavio sve,calu i tetki nista:D

14 minutes ago, Bogotac said:

calu

Nisam morala da idem unazad s porukama, znam odmah gde si.:D

Takve su dede iz UE, sve unučadima. :heart:

Ma,skroz neocekivano

Hvala svima na odgovorima

Pokloni caletu. Znam da se ne placa porez na poklon za roditelj->deca, proveri da li vazi i u obrnutom slucaju.

2 hours ago, djeneralche said:

Pokloni caletu. Znam da se ne placa porez na poklon za roditelj->deca, proveri da li vazi i u obrnutom slucaju.

ovo znam. ne važi. otac je sinu prvo koleno, a sin ocu nije :D

al zato mislim da braća i sestre jesu prvo koleno, jedino se ne razumem u te prenose prava o kojima se piše...

kad dete poklanja roditelju plaća se porez a može da se oslobodi plaćanja u slučanju težeg siromaštva koje se dokazuje gomilom papirčina, ali u to ne bih ulazila pošto ne verujem da na forumu ima sirotilje.

Jedan savet, ne poklanjaj nista... Nije deda tebi to ostavio tek tako... Znači da je mislio da si jedini normalan u porodici, a to nesto znači... Da su ostali bili ok, ostavio bi im nešto... Poštuj dedu... :)

+1

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Jedan savet, ne poklanjaj nista... Nije deda tebi to ostavio tek tako... Znači da je mislio da si jedini normalan u porodici, a to nesto znači... Da su ostali bili ok, ostavio bi im nešto... Poštuj dedu... [emoji4]

Ali ako ga to košta više nego što mu koristi?