adam Posted October 30, 2016 Posted October 30, 2016 kupio juce kalabrijsku dimljenu rikotu (ovciju) da probam. koncept mi bio neobican s obzirom da je obicna rikota prilicno kremasta i neutralna i uoste, kako je moguce dimiti sir od surutke? nisam ocekivao bog zna sta i moram priznati bitno sam se iznenadio - pozitivno. sir je prilicno tvrd, lepo dimljen, ukus savrsen - kao da jedem susenu jagu. cak moze i da se renda. nije za ljude koji ne vole ovcetinu, dosta je jak taj specifican ukus, cenim da bi mnogima bio prejak. evo ga.
zola89 Posted November 30, 2016 Posted November 30, 2016 Ne znam ko je kukao da nema provolone u beogradu, da mu kazem da ima provolone a i raclette koji je meni trebao u Beogradu u Salumerii Menati u Svetozara Markovica.
katamaran Posted December 3, 2016 Posted December 3, 2016 (edited) Ja sam kukao Hvala puno za info :) Edited December 3, 2016 by katamaran
*edited by mod Posted December 5, 2016 Posted December 5, 2016 Ja na brzinu iz Holandije vratio ovo i vec nestalo u rekordnom roku
beyoncé Posted August 18, 2017 Posted August 18, 2017 (edited) kupila sam danas da probam nekoliko vrsta holandskih landana sireva. uglavnom hiljadu i jedna varijacija gaude ili kozjeg sira. uzela sam sa crvenim pestom, sa medom i majčinom dušicom, sa šumskim voćem i neku gaudu staru 1000 dana (valjda to znači 1000 days). za početak, ovaj drečavi sa kao crvenim pestom mi ima ukus quick supe od paradajza. mislim, ja tu supu obožavam al sam od sira ipak očekivala nešto drugo (ne znam doduše šta) drugo razočaranje se dogodilo u sred noći (tad sam doživela krejving) sa vindijinim kamemberom koji je ranije bio relativno ok . sada je bio nakiseo i mestimično imao ukus skoro pa zrelog sira. trebalo mi je dugo da zaspim posle. Edited August 18, 2017 by beyoncé
banatjanin Posted August 20, 2017 Posted August 20, 2017 Pađeni su vrhunska mlekara! Pre neki dan sam u Trebinju imao degustaciju sedam hercegovačkih sireva. Livanjski je vrh! Sira iz mešine sam doneo tri vrste, kupio od onih žena na pijaci, davimo se u njima treći dan
ToniAdams Posted August 20, 2017 Posted August 20, 2017 kako bi vam bacio bombu u topik, ne smem sir uopste a blagoreceno obozavam
ivy Posted August 20, 2017 Posted August 20, 2017 ja sam napravila 150km vise i cekala 3sata na granici da bih stigla u Trebinje na pijacu....jela sam samo sira iz mjesine i paradaiza prva tri dana imam jos 1 paket u zamrzivacu
Reaktor Posted August 20, 2017 Posted August 20, 2017 ja sam napravila 150km vise i cekala 3sata na granici da bih stigla u Trebinje na pijacu....jela sam samo sira iz mjesine i paradaiza prva tri dana imam jos 1 paket u zamrzivacu Ja sam jeo paradaiz iz miešine.
nautilus Posted August 21, 2017 Posted August 21, 2017 uzmi malo ovoga sira iz mjesine pa protrljaj izmedju dlanova. ako ti ruke poslje smrde na ovce prosao je prvi test valjanosti.
Recommended Posts