katamaran Posted October 14, 2016 Posted October 14, 2016 (edited) Specifican ukus. Meni bas lezi. Edited October 14, 2016 by katamaran
beta Posted October 14, 2016 Posted October 14, 2016 iskreno, meni nema nikakav ukus ali ja nisam stručnjak za sireve. malo me podseća na gaude, edame i tome slične sireve. doduše, ja čedar jedem samo u ozilendu, i u jelima koja idu u rernu. možda njihov čedar nije čedar.
adam Posted October 14, 2016 Posted October 14, 2016 ovaaaaj... ne bi trebao biti bas mekan topljivi sir kao trapist, recimo. mature cedar je jaci i malo tvrdji i zna da se mrvi kad ga seces/rendas. u testu radi posao i zbog jakog ukusa i sto nije previse mekan i topljiv tako da moze da se smrvi i bolje sjedini, da svugde dodje. kad se testo ispece, sir se skroz istopi pa imas ukus a ne vidis ga, kao u krekerima. mislim da je u te svrhe bolji neki stariji kackavalj, da je to najslicnije.
katamaran Posted October 14, 2016 Posted October 14, 2016 Nisam ni ja strucnjak za sireve al znam sta mi se svidja :) Ovde recimo fenomenalno ide https://www.youtube.com/watch?v=-l7j5yyJ3PE
beta Posted October 14, 2016 Posted October 14, 2016 znam i ja šta mi se sviđa, zato uvek dajem prednost nekom drugom siru.
katamaran Posted October 14, 2016 Posted October 14, 2016 znam i ja šta mi se sviđa, zato uvek dajem prednost nekom drugom siru. -1 :)
aram Posted October 14, 2016 Posted October 14, 2016 znam i ja šta mi se sviđa, zato uvek dajem prednost nekom drugom siru. +1
MancMellow Posted October 14, 2016 Posted October 14, 2016 ovaaaaj... ne bi trebao biti bas mekan topljivi sir kao trapist, recimo. mature cedar je jaci i malo tvrdji i zna da se mrvi kad ga seces/rendas. u testu radi posao i zbog jakog ukusa i sto nije previse mekan i topljiv tako da moze da se smrvi i bolje sjedini, da svugde dodje. kad se testo ispece ti pricas o ovako necemu a ja sam pricao i čedru iz super vera :D
adam Posted October 14, 2016 Posted October 14, 2016 ti pricas o ovako necemu a ja sam pricao i čedru iz super vera :D duda je pitala cime da zameni mature chedar iz delijinog recepta pa zato kazem bolji je neki stariji kackavalj u te svrhe, slicniji je onom sto joj treba nego neki meksi lako topljivi sir. a nisam kod nas probao cedar, ne znam kakav je. po opisu bih rekao da mozda moze proci kao mild al to recept ne trazi.
renne Posted October 17, 2016 Posted October 17, 2016 Što kupih neki škripavi sa paprikama, fantazija Na vreo tigan na par sekundi pa kad krene da se razvlači 5KM kila
beta Posted October 17, 2016 Posted October 17, 2016 (edited) jedan od mojih omiljenih sireva je malteška gbejna, beli koziji ili ovčiji sir uvaljan u krupno mleveni biber. Edited October 17, 2016 by beta kentauri
Recommended Posts