katamaran Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 (edited) Na prvu loptu mi se ucini da je super cena a posle vidm da je u Metrou minimalno skuplji. http://publications.publitas.com/metro-katalog/ugostitelji-26/page/10-11 Kazu da je 2kg al tako su rekli i za neku sunku pa sam morao da uzmem 6kg. btw na tezi nacin sam naucio da italijani sunku zovu prosciutto http://www.salumificiocoati.it/it/prodotti/prosciutto-cotto-cotto-gold al bar odlicna sunka :) Edited November 3, 2014 by katamaran
aram Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 btw na tezi nacin sam naucio da italijani sunku zovu prosciutto pa i ne zovu, zovu je prosciutto cotto (kuvani) :p
katamaran Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Navukli me sa prosciutto. U katalogu sitno a na licinom mestu sam vec bio premoren pa nisam ni provalio sliku. Tek sam kuci provalio sta sam kupio.
yolo Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 na kalenicu se od cetvrtka do nedelje pojavljuje mladja zena koja prodaje kackavalj u zutoj plastici, odnekud pored kikinde. taj kackavalj je standardan jeftini kackavalj (mislim da je 550 din kilo), medjutoa razlog pominjanja je sto prodaju sir iz mjeha. sir je isto vakumiran u istoj toj plastici ali su unutra oni klasicni komadi izmrvljenog sira iz mjesine. naravno jak je uzasno i dosta slan, ali kapiram da ovde ima zainteresovanih pa da podelim info. inace se i taj sir pravi na istoj lokaciji, rekao bih da su neki hercegovci iz vojvodine, eventualno crnogorci. bolji poznavaoci demografije ce verovatno znati vise. e da, pakovanje od 500g je 350din sto je cenim odlicna ponuda. verujem da je u CG ili preko granice barem duplo vise.
kenta Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 U Hercegovini sir iz mješine je od 15-22KM. Naravno, zavisi dal je kravlji, mešani ili ovčiji. Tako da je ovo definitivno fer cena.
yolo Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 U Hercegovini sir iz mješine je od 15-22KM. Naravno, zavisi dal je kravlji, mešani ili ovčiji. Tako da je ovo definitivno fer cena. Ruku na srce, ovaj nije kvalitet kao neki zverski sir iz Hercegovine ili CG, mada se sa druge strane lakse jede. Mislim da su oni naseckali svoj kackavalj na kockice i onda ga stavili tako u mjesinu da zri. Ili ga je ovaj vakum malo unificirao, ne znam. Ali za te pare vise nego pristojan shopping. S obzirom da su komadi ostali neraspadnuti, mozda nije los da se stavi u mulje. Evo ljakse ce da proba.
kenta Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 Ma brate i tamo valjaju svašta, ne znam baš detaljnu tehnologiju pravljenja ali najčešća prevara je, logično, da oberu mleko pa od njega prave sir, ili ti uvale nezreo a dešava se i da ti mešanac uvale kao ovčiji. Navodno, mešina je pored kvaliteta mleka jednako bitna... Tazbina ima šemu koja često presuši pa onda gađaju sa promenljivim uspehom. Kakogod, ponuda sireva u BiH je vrlo dobra, pogotovu za laloše gde je glavni domet rolovani sir. Mislim, u NSu na Limanskoj pijaci jedini sir koji je, koliko-toliko, aromatičan i masan je zlatarski i pljevaljski.
cmrlj Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 Samo za cmrlj i darling: hvala sto mislis na mene :) mora da naziv fetisimo vodi poreklo od biljne masti, a ne od fete.
katamaran Posted December 6, 2014 Posted December 6, 2014 (edited) Jel ima kod nas da se kupi ovako nesto? en.wikipedia.org/wiki/Cheese_curd Hocu da pravim poutine https://www.youtube.com/watch?v=8s9BfZj-NLM Rikota? Edited December 6, 2014 by katamaran
Haralampije Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 imas po marketima rikotu,nije problem za naci
katamaran Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 Znam da se rikota lako nalazi al ne znam da li je idealan izbor za ovo :)
Venom Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 Pomfrit ne treba da bude mastan, nego nice and crunchy i onda prelije tri tone sosa preko svega. Da bi ostali crunchy valjda.
Recommended Posts