Milosh76 Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Hvala svima.Zet, sestra i njihov klinac(njih dvoje ce kasnije avionom doci) ostaju u Amsterdamu, pa im treba GPS za tamo. Nas dvojica idemo kolima, jer im tamo kola trebaju.Pre neke 2 godine je kupio neki XWAVE(najjeftiniji moguci) koji ih je vozao po ZG, gubio komunikaciju sa satelitom i sl. tako da su ga vratili cim su dosli u BG.Sad im treba nesto pouzdanije, sto ne gubi satelite svaki cas.
Aće Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 sto ne rece da postoji i klinja. za garmin moze da se skine gomila raznih ikonica za vozilo, a i glasova. moj prica kao pravi dart vejder :D
Milosh76 Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Klinja ima 2 godine i 4 meseca (bas danas :D), jos je mali za Dart Vejdera :D Izmedju ova dva uredjaja, koji deluje pouzdaniji i bolji?Prestigio navigator GeoVision PGPS 4500EU BTIli Mio navigator MOOV M400 FEU
Yoyogi Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 razmisli i o nekom smartfonu sa instaliranom navigacijom.nokia, recimo, ima besplatnu navigaciju i mape evrope (a mozda i sveta) (srbije na zalost nema na spisku) a mape su odlicneSiguran si da je to besplatno? Da li dolazi preko 1.) mobilne mreze a ne preko 2.) routera koji,na primer, iPhone ima?U oba slucaja si u problemu.Za 1.) roaming koji kosta kada prelazis drzavne granice.Za 2.) ko zna kada i gde ce router u iPhone da izgubi kontakt. Mozda bas na odlucujucoj petlji gde ti posle treba sat vremena da uradis U-turn. I vratis se tamo gde je kontakt izgubljen pa ga opet nema i prepusten si sam sebi.
Yoyogi Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Te besplatne mape mogu da ti pomognu tamo gde nema nista od komplikovane putne mreze.Ovaj foto je iz Thai, moj Garmin, lak mu posao:
Aće Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 moze to i bolje :D al dobro, ovo ona nova obilaznica otvorena pre dve nedelje, za izbore.
Yoyogi Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 moze to i bolje :D al dobro, ovo ona nova obilaznica otvorena pre dve nedelje, za izbore.Dodji u Bangkok sa aerodroma, u rentacar sa GPS, pa da vidis koliko je profesionalna (placena) mapa od koristi. Tamo su mostarske petlje decja porcija spageta. Garmin za Thai tacno zna da te provede.
Aće Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 vodi on tacno gde treba, nego je put zavrsen(tj jos uvek nije skroz) pre dve nedelje. nema ga jos ni na jednoj mapi, a ja imam originalne.
TheBigFlegma Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Siguran si da je to besplatno? Da li dolazi preko 1.) mobilne mreze a ne preko 2.) routera koji,na primer, iPhone ima?U oba slucaja si u problemu.Za 1.) roaming koji kosta kada prelazis drzavne granice.Za 2.) ko zna kada i gde ce router u iPhone da izgubi kontakt. Mozda bas na odlucujucoj petlji gde ti posle treba sat vremena da uradis U-turn. I vratis se tamo gde je kontakt izgubljen pa ga opet nema i prepusten si sam sebi.
Yoyogi Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 vodi on tacno gde treba, nego je put zavrsen(tj jos uvek nije skroz) pre dve nedelje. nema ga jos ni na jednoj mapi, a ja imam originalne.Ima kod mene Shin Tomei, novi, paralelni autoput od Nagoje to Tokija, 120km, za sada. Nijedan GPS ne zna za njega (bar danas).
Yoyogi Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Sta se vatas za glavudzu?Razumes li da iPhone iz Srbije treba da bude u roaming da radi preko drzavnih granica? I da tamo prihvata GPS informacije po nekoj (visokoj) ceni?
Čutura Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Sta se vatas za glavudzu?Razumes li da iPhone iz Srbije treba da bude u roaming da radi preko drzavnih granica? I da tamo prihvata GPS informacije po nekoj (visokoj) ceni?
Yoyogi Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Samo se vataju za glavu. Bas me zanima zasto. Da su nesto rekli, OK.
Čutura Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 gps u japanu naplacuju kroz roming?da jebe oca dig je bio u pravu 100%, vas tamo pljackaju..
Recommended Posts