Jump to content

Network problemi

Featured Replies

On 27. 2. 2012. at 11:41, garoviks said:
da li moze neko da mi pomogne da spojim tp link adsl ruter sa tp link wireless ruterom? imam parametre za adsl ruter koje treba da podesim. u pitanju je orion adsl.
Koje modele rutera imaš? TP 8816 od Oriona?I koji wireless tp link?Treba ti samo još LAN kabal i da pratiš uputstvo, pa javi gde zapne.

Edited by S.L.

• Replies 111
  • Views 10.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

On 27. 2. 2012. at 16:16, Milosh76 said:
Da li je bezicni tp link ruter i ADSL ruter? Ako jeste, onda ti obicni ruter ne treba nego samo taj WIFI. Svaki WIFI obicno ima i port za mrezni kabl, pa iskoristi za one kompove koje nemaju bezicnu vezu.
  On 27. 2. 2012. at 18:44, S.L. said:
Koje modele rutera imaš? TP 8816 od Oriona?I koji wireless tp link?Treba ti samo još LAN kabal i da pratiš uputstvo, pa javi gde zapne.
tek sad sam se prikacio, uspeo sam relativno lako, samo mi je covek iz njihove podrske malo pomogao. wifi nije i adsl ruter, pa sam morao da ga spojim sa ovim kojeg sam dobio od oriona (jeste 8816). u sustini, bilo je potrebno da u isp umesto pppoa/pppoe izaberem bridge na adsl ruteru, a u bezicnom samo kroz quick setup, izaberem pppoe, i ubacim orion korisnicko ime i lozinku koju sam dobio. mislio sam da je procedura mnogo komplikovanija, posto su mi drugi namestali ranije.hvala vam.

Zovi Orion i kazi da ti treba wifi ruter. Sumnjam da ce ti naplatiti i nemas potrebe za bridzom :DTa kombinacija je malo zeznuta, jer moze da te zeza i obican i WIFI ruter kad ti ne radi net. Vidi sa njima da li mogu da ti daju bezicni ruter. Cak i da moras da doplatis, isplati se.HINT: zovi za nedelju dana i kazi im da ti ne radi ruter. Proveravace te preko telefona (ako nije upisano da imas 2 rutera jos bolje, pravi se lud dok te ne pitaju direktno), ti nemoj raditi nista sto ti kazu i ruter nece proraditi. Onda lepo "besan" trazis drugi ruter i to wifi ako je moguce jer imas laptop i to ti treba, a ti si dugogodisnji korisnik... sve u svemu trebalo bi da uspe :D

nije upisano naravno, jer je ovaj bezicni moj. videcu kako ce raditi ovako, pa cu verovatno da trazim wifi.

Oni svaki razgovor sa korisnikom upisuju u njegov "karton' u bazi gde svi mogu da vide sta si pricao sa operaterom, u prepricanoj formi. Tako da sigurno znaju da si zvao i sta si pitao, samo je pitanje sta je taj neko upisao.

"Opet ovaj dosadnjaković. Sere ko foka. A ništa mu ne fali."

Pretpostavljam da je garoviks potpisao ugovor skoro, tako da ce tesko ovim pristupom do besplatnog wifi rutera, a kako je cena iznajmljivanja nešto manje od 2500, ne vidim potrebu za tim.Trebalo bi da radi u ovoj varijanti,a ako ne bude radilo mogu i drugacije da se podese postojeca dva rutera