Jump to content
IGNORED

'De ima da se pazari?

foto

Recommended Posts

Posted

Jel ima negde svez korijander?

Posted

Jel ima negde svez korijander?

povremeno ima u Metrou

Posted

Ima redovno kod Kineza u bloku sedamdeset. Na zemunskoj pijaci ima jedan lik vikendom, najčešće.

Posted

Nema potrebe da kupujes tako skup noz, uzmi neki do 50 evra i na njemu nauci kako se ostri i odrzava. Sad sam pogledao bukmarke, ovaj Hanckels mi je bio kandidat u tom cenovnom rangu. 

Bitno kod odrzavanja noza je da ne ide u masinu, da se odmah osusi nakon pranja i da se krupne kosti seku satarom umesto nozem. Ako kupis noz poput ovog Hanckelsa (ili bilo koji noz u evropskom stilu), mozes da koristis onu celicnu sipku za brusenje (procitaj na brzinu na netu razliku izmedju brusenja i ostrenja - honing vs sharpening), a ako kupis japanski noz onda nemoj da brusis nego ostri povremeno. Za povremeno amatersko kuvanje bi ostrica trebalo da traje 6+ meseci, tako da i nije neki cim. 

Ja koristim ovaj i odlican je noz ako mozes da ga nadjes po normalnoj ceni. U Americi se prodaje za 60 dolara, tako da bi trebalo da se uklapa u budzet. 

Majku mu božju, tražim dobar masat ima 5 godina sigurno. 

Posted (edited)

Bitno kod odrzavanja noza je da ne ide u masinu, da se odmah osusi nakon pranja i da se krupne kosti seku satarom steel.html"]sipku za brusenje[/url] (procitaj na brzinu na

Ja koristim ovaj i odlican je noz ako mozes da ga nadjes po normalnoj ceni. U Americi se prodaje za 60 dolara, tako da bi trebalo da se uklapa u budzet.

Hoste,kako ostris konvex grind?

Edited by askeladden
Posted

Henckels noževi su odlični.

Imam tri komada, još davno sam ostavljao linkove

Posted

Nema potrebe da kupujes tako skup noz, uzmi neki do 50 evra i na njemu nauci kako se ostri i odrzava. Sad sam pogledao bukmarke, ovaj Hanckels mi je bio kandidat u tom cenovnom rangu.

Bitno kod odrzavanja noza je da ne ide u masinu, da se odmah osusi nakon pranja i da se krupne kosti seku satarom umesto nozem. Ako kupis noz poput ovog Hanckelsa (ili bilo koji noz u evropskom stilu), mozes da koristis onu celicnu sipku za brusenje (procitaj na brzinu na netu razliku izmedju brusenja i ostrenja - honing vs sharpening), a ako kupis japanski noz onda nemoj da brusis nego ostri povremeno. Za povremeno amatersko kuvanje bi ostrica trebalo da traje 6+ meseci, tako da i nije neki cim.

Ja koristim ovaj i odlican je noz ako mozes da ga nadjes po normalnoj ceni. U Americi se prodaje za 60 dolara, tako da bi trebalo da se uklapa u budzet.

No sikiriki, narafno nisam mislio te skupe uzimati jer trenutno nemam pojma o materiji, samo sam spomenuo da imaju u ponudi i skuplje :) fala za sve hintove.
Posted

A za pranje noža u mašini sam pizdeo na cimera pre par meseci [emoji38]ol:

Posted

jel' ima negde u bg da se kupe pistaći, al' nesoljeni ?

Posted

da dodam, da bi zapravo bilo bolje da su sveži

Posted (edited)

diler suvog voca na zemunskoj. presni nesoljeni. prva tezga do policije.

edip. mislim, obichno ima.

hvala bogu te ostade kafe od prepodneva :ph34r:

Edited by gospa buba
Posted

diler suvog voca na zemunskoj. presni nesoljeni. prva tezga do policije.

edip. mislim, obichno ima.

fala  :)

Posted

ima li negde u bulevaru ili okolini od vuka do cvetkove pijace neko ko prodaje peceno kestenje?