Tvrdica Posted May 25, 2017 Posted May 25, 2017 (edited) ne znaš ti šta su ješni ukućani :-D i ne kudi konja kog nisi jahao, ove turske su opasno dobre isanyola.jpg Па погледај само слику на омоту тих твојих турских и ових грчких.Турске буцмасте не види се да су сушене а још се зову Испањола, што можда указује на земљу порекла.Турци можда праве бољу бозу од Грка али за маслине су Грци ненадмашни.Чувена италијанска маслинова уља се праве од грчких маслина, то сам прочитала негде. Edited May 25, 2017 by Tvrdica
banatjanin Posted May 25, 2017 Posted May 25, 2017 (edited) Па погледај само слику на омоту тих твојих турских и ових грчких.Турске буцмасте не види се да су сушене а још се зову Испањола, што можда указује на земљу порекла.Турци можда праве бољу бозу од Грка али за маслине су Грци ненадмашни.Чувена италијанска маслинова уља се праве од грчких маслина, то сам прочитала негде. samo su na slici bucmaste. dobro, ne bih sad u raspravu oko toga čije su masline bolje, stvarno nisam u temi, niti mislim da je moguće tako suditi. sigurno da grci imaju sjajne masline. ovo što pišem, pišem na osnovu empirijskog iskustva za dva konkretna proizvoda koaj sam probao. dakle, ece masline su genijalne i ne uvoze se iz španije pa pakuju u turskoj - proverno, piše na pakovanju. a za ovo zadnje - dobra italijnska maslinova ulja prave se isključivo od italijanskih maslina, jer ne možeš da napraviš vrhunsko ulje od masline koja trpi transport. masovna hladno ceđena ulja (monini, olitalia i slično) prave se često od mešavine domaćih i uvoznih maslina, s tim da je zemlja porekla sitovine uglavnom Tunis. za Grčku ne znam. I najbolja ulja se ne prave u Grčkoj, ipak - što opet ne znači da nemaju najbolje sušene masline :-) Edited May 25, 2017 by banatjanin
gospa buba Posted May 25, 2017 Posted May 25, 2017 (edited) dakle ove masine iz maksija su odlichne, koshtau cirka 150, ulozite u research bez okolishanja ili napustite inerneta :d Edited May 25, 2017 by gospa buba
Tvrdica Posted May 25, 2017 Posted May 25, 2017 Госпа Буба, показали сте добро познавање артикла кога обожавам,Мој наклон! :ziga: Банаћанин, могуће је да сте у праву, ја само кажем да сам прочитала да је велики проценат грчких али искључиво грчких маслина у италијанској производњи муља.Ове маслине из максија су из једног дела Тасоса који је чувен широм света, баш по сушеним маслинама али да не ширимо причу.Одох ја по још једну кесу док још има.
ivy Posted May 25, 2017 Posted May 25, 2017 zar nismo vec pricali o tim maslinama? ja ih jedem vec godinama...a i kalamate iz maxija su najbolje masline koje ja mogu ovde da kupim!
Zverilla Posted May 25, 2017 Posted May 25, 2017 moja tetka kad pravi svoje masline, kod kuće, obavezno ih odgorči i budu prste da poližeš. kako se to radi?
beta Posted May 25, 2017 Posted May 25, 2017 kako se to radi? ona ima svoje masline u dvorištu. sveže ubrane masline opere hladnom vodom, zaseće po dužini i ređa u posudu. zatim ih zalije presolcem i "leči" od gorčine 3-4 nedelje. jednom nedeljno menja presolac. posle ih opere i konzervira na uobičajeni način.
Jeremija Posted May 25, 2017 Posted May 25, 2017 Ovo je samo onako malo reprezentativno, čisto da pokažem šta je kupljeno, ostatak je završio u špajzu. Inače, ostavio sam u radnji jedno pakovanje, čisto da neko ne kaže da baš sve grabim za sebe...
aram Posted May 25, 2017 Posted May 25, 2017 Em bogat, em velikodusan Sad ako se ne ozenis nikad neces :p
Jeremija Posted May 25, 2017 Posted May 25, 2017 Em bogat, em velikodusan Sad ako se ne ozenis nikad neces :P Kakva ženidba, posle još usput svratio do Metroa, završio sa dve ogromne kese, jednom punom raznih sladoleda, drugom punom limenki raznih pića. Da li ti to zvuči kao neko ko je zreo za ženidbu?
aram Posted May 25, 2017 Posted May 25, 2017 Dobro, naucice te vec zena da se pica kupuju u staklenkama a ne u limenkama.
renne Posted May 25, 2017 Posted May 25, 2017 Ovaj jeremija ne bi bio jeremija da ne istakne kako je pun ko mančester siti
renne Posted May 25, 2017 Posted May 25, 2017 Nego, ima li negde de cecco testenina, u Aromi više nema
banatjanin Posted May 25, 2017 Posted May 25, 2017 Onda vetovatno nema nigde, jer je firma koja je vlasnik Arome istovremeno bila i uvoznik De Cecco proizvoda
Recommended Posts