Jump to content
IGNORED

'De ima da se pazari?

foto

Recommended Posts

Posted

Fala za info, ponadala se da je meni promaklo tako nešto, ostaje mi da ovde procunjam po bolje snabdevenim štacunama hrane.

Posted
Čekaj, nudle (u nekuvanom stanju) su nešto bitno različito od uobičajenih rezanaca? :neznalica:
Ne bi trebalo
Posted

pa sve ti je to brasno i voda, eventualno jaja.

Posted

nudle bi trebalo da su po pravilu od pirinca, ne?

Posted
kolko ja znam, nudle su genericko ime za testo koje se kuva.
Posted
mislis, pirincanog brasna? pa da, u aziji dominiraju ali nije iskljucivo. ima ih i od raznih drugih zitarica. meni najukusnije - soba - su od heljdinog.
Posted

da, mislio sam od pirincanog brasna, koje se pravi od pirinca, pa su i noodles od pirinca. :P ali u pravu je Zverilla, to je ime za sva testa koja se kuvaju, azijska su samo podskup, mada sam ja mislio da je noodles naziv samo za one njihove izuvijane rezance.

Posted
Ima riblja čorba na meru za poneti na grčkoj pijaci na nbgd-u.
Gde ovo ima ? Ja živim pored i ovo nisam video...
Posted

nije redak, al je važan proizvod:di ima da se kupe svinjski papci? moram da ih kuvam u saftu pod hitno il da se mre.

Posted

Ima u većini mesara na pijacama. A ima definitivno svaki dan osim ponedeljka i u Interexu.

Posted

pa, bre, meri..ima toga u svakoj normalnijoj kasapnici. kao sto rene rece, u onima oko pijaca ima 99% ali i u onima udaljenijim od njih to nije eKzoticna roba.ako se ne pronalaze, kazi da dajemo tacne dnevne koordinate o polozaju papaka u mesarama.

Posted

Evo ja upravo kupio u Interexu,sad ću da pravim pi'tije.

• 4 weeks later...
Posted

Postoji li u BGu neka poslasticarnica koja pravi salep? U mom gradu gde sam odrastao to su pravili samo dva poslasticara...jedan je Makedonac a drugi Goranac...Ovde gde god da sam pitao svi su se cudili sto trazim salep...kao to niko vise ne pravi...

Posted
Postoji li u BGu neka poslasticarnica koja pravi salep? U mom gradu gde sam odrastao to su pravili samo dva poslasticara...jedan je Makedonac a drugi Goranac...Ovde gde god da sam pitao svi su se cudili sto trazim salep...kao to niko vise ne pravi...
ne da ja znam. ja sam isto tako iz detinjstva zadrzao totalni fetish na salep, a ono sto sam pio u turskoj mi nije bilo tako ukusno kao ono ovde. nazalost vec 20 godina nisam naleteo na tako nesto u beogradu. poslednja koja je imala salep je bila ona famozna turska poslasticarnica u makedonskoj preko puta DoB-a ali ni tamo ga nema od ranih osamdesetih.bojim se da je najblize za salep makedonija. na kosovu nisam bio pa ne znam, mozda ce harper ili neko od tamosnjih znati da odgovori.ili jug srbije, mozda nis?
Posted

Sta je fucking salep. Ja sam bre iz turskog grada i ne secam se toga. Imamo bozu, imamo peljte, kadaif, sok od ruzinih latica, sok od zove, baklave, dudove...Kladim se da ste izmislilil naziv :unsure: