Jump to content

Torte i kolači

Featured Replies

• Author

umućena slatka pavlaka, naravno :)pardon što nisam precizirala, ali ja to prosto podrazumevamjerbo te praškaste šlagove nisam jela od detinjstva (a sama ih nikada nisam ni koristila)

• Author

e, sinoć je napravljenai druga, tzv bela tortaa zovu je i jubileum tortainače nemam pojma da li je to nešto poznato ili samo u mojoj užoj i široj familiji, ja je doduše nikada van iste nisam jelaelem,od 9 belanaca napraviti 3 kore ovako:3 belanca umutiti dobro sa 3 kašike šećera, pa ispeći na dobro podmazanoj prevrnutoj šerpi(p.s. i ovde je moguće olakšati postupak i napraviti pravougaonastu koru izjedna, kao za reformu, pa preseći na 3 dela, no naravno ondak neće biti okrugla)fil:9 žumanaca umutiti sa 9 kašika šećera + 1 vanilom, dodati 300ml mleka i 5 kašika brašna pa skuvati na paripotom dodati 250g putera i 200g oljuštenih i uzduž iseckanih bademanafilovati kore, a na kraju celu tortu premazati umućenim šlagom (da, mislim na slatku pavlaku :))e sad, neki više vole kada nema šlaga, kažu da šlag malo priguši osnovni ukus torte, a neki pak više vole sa šlagom+ lepše izgleda skroz bela sa šlagom i daje mogućnost specijalnih kerefeka za ukrašavanje pomoću šprica itd

• Author

a evo i malo sličicašvarcvalduša: (gotova skroz)torta1.jpegbela: (koja je još uvek žuta :D, a sutra će dobiti i šlag)torta2.jpeg

što dobro izgleda crna šuma m04124.gifslaviš nešto ameli ?

• Author

heheslavimo sutra treći rođendan razbojnika #1 :-)a inače pravim ja često torte i kolače i kad se ništa ne slavijer em volim da ih pravim em sam :piggy:

Maheem tulumbe:U pola litra kipuceg mleka umesati 15 kasika brasna uz mucenje. Kad se masa sjedini, skinuti sa sporeta, a kad se prohladi, dodati tri jajeta, pola kasicicicie bikarbone sode i sve sjediniti.Pravti tulumbe (potreban ti je kalup, ako nemas pravis ih ko ustipke) i prziti na umereno toplom ulju. Uspinovati pola kg secera sa casom vode (2 dl). Kad se ohladi, preliti preko tulumbi (u neku ciniju) da lepo upiju.!!! - probaj prvo jednu tulumbu, da vidis dal je dobra masa, dal treba vise brasna.!!! - isprzene tulumbe stavljaj na papir da se ocedi ulje.

Edited by Lancia

bre to przeno, to je smrt u diskoteci, mene su tulumbe u pameti da se peku u rerni? :unsure:

meni bilo u pameti, da rastu u poslasticarnici.recept je made in skvo, nemam ja pojma o tome.

nemash pojma, a jedesh na sve strane, josh samo nisi isho na fitnes da tamo jedesh tulumbe ^_^

bre to przeno, to je smrt u diskoteci, mene su tulumbe u pameti da se peku u rerni? :unsure:
ih bre bubo, pa kako ti u takvoj zabludi da živišvazda su se tulumbe pržile
ih bre bubo, pa kako ti u takvoj zabludi da živišvazda su se tulumbe pržile
pa moram i ja negde da zivim -_-mislim, nisam videla tulumbu jedno deceniju minimum, a kamoli fantazirala o procesu proizvodnje ^_^
fala brate. svi različito prave. sutra pravimo šerbet a prekosutra javljam kako je uspelo.Lanćine tulumbe

300g brašna, pola praška za pecivo se umuti u pola litre vrele vode sa malo soli. Kad se prohladi dodavati jedno po jedno pet jaja ukupno. Onda turiti u tulumbar, i obavezno u hladno ullje pa pržiti. Kad se procede metiti u šerbe, 600g vode, 600g šećera, jedan limun

napravismo tortu čokoladna čokolada sa čokoladom :)