Jump to content
IGNORED

Torte i kolači

Amelija

Recommended Posts

Posted

samo za adama :nobles:

Screenshot-20201225-165913.jpg

@renne

kaće se popravi linkovanje instagana? 

:fantom:

Posted
50 minutes ago, nisam ja said:

samo za adama :nobles:

Screenshot-20201225-165913.jpg

@renne

kaće se popravi linkovanje instagana? 

:fantom:

Pitaj bracu, ne mogu ja to

Posted
40 minutes ago, renne said:

Pitaj bracu, ne mogu ja to

možeš nešto drugo, možda, da napraviš index recepata? ima ovde spektakularnih recepata koje više nije lako naći.
naravno, nudim pomoć svake vrste...

Posted
6 minutes ago, renne said:

To mogu

pa ajde, reci šta treba da pomognem :)

Posted

Izluđuju me, ali izluđuju ovi kalupići od 20-22cm u prečniku. Em ne mogu da nađem nista normalno na tržištu, em izeš tu torticu za više dana, to je za nedeljni ručak i eventualno da ostane za ponedeljak koje parčence posle posla, a da do tada nema nikog kod kuće -.-
Nije problem da povećavam količine za onaj kalup od 28 cm [emoji56] ali kakve su im to torte, i ide nešto mnogo sastojaka, a i smara svaki put, imam osećaj kao da sam Guluver... [emoji849]
Ok, ovi je vise za hejt.

• +1 1
Posted

Te male torte su u fazonu - imam dovoljno vremena i para da pravim tortu svaki cas pa ne mora da bude velika. Pa jos kad imaju 4 kalupa pa sunu smesu za patispan u sve njih, prethodno naprskaju kalupe jer zasto da ne, sve je to NASA smislila, pa onda ih gurnu u ogroman sporet u kome ima mesta za 4 kalupa itd.

:D

Posted

Aaaaa ne podsecaj me na one hlebove-koretine fuj!

Ali sporetiiì [emoji7][emoji7]

Posted

prijavljujem da sam zvanichno ostarila. svidja mi se zarbo torta!

:blink:

sent from bubamoto

Posted

to ono s pekmezom? ja sam ostario još pre sto godina. 

bio arsenal tih smaračkih zgodinama kad sam bio klinac. 

žerbo, mađarica, brozovice™

a zbog ruske torte bih odario blanš da imam na šta. 

Posted

ne znam, davno beše. unutra standard ta hleburina, koruštine, fil spolja je žut i žele bombone :puke: po svuda, kapiraš da liči na rusku salatu. koja je francuska. 

Posted

A ne to je Ruska salata torta i ja je pravim bez zele bombona. Mada kada razmislim, izmenila sam recept prilicno, ali nema hleburde, kremasta je bas.

8a6fb3a511ff8bfbbd04a05d479a1f12.jpg

Ova sa prethodne slike je Ruska torta, torta mog detinjstva . Korice kao za Reform tortu, a fil samponeze (zumanca, secer i puter) sa grozdjicama u rumu. Nenadmasna, a volim mnoge :)

• +1 1
Posted (edited)

samo par opaski u vezi onog čizkejka što je postovala @cmrlj

elem, napravila ga eno slika tamo na -now cooking-

nisam nešto srećna rezultatom, da budem iskrena, previše mi je unutra nekako kremast, kao da nije dobro pečen na svo ono zagorevanje

za mene je i dalje bez premca ovaj :

Kolac sa sirom

podloga:

250 gr.brasna
100 gr.putera ( a moze i manje, oko 60 gr)
65 gr. secera
1 jaje ( mada nekada i ne stavim, nego stavim otprilike 6 kasika vode)
prasak za pecivo- pola kasicice

zamesiti testo i staviti u pleh, posuti sa 20 gr. seckanih badema ( nije obavezno), peci malo u rerni, dok se teso ne prosusi i badem malo zapece.
Testo prekriti visnjama ili nekim drugim crvenim vocem, a zatim staviti smesu sa sirom.

smesa sa sirom:

800 gr. svapskog ( sremskog) sira
150 gr.secera
3 jaja
75 gr. putera
3, 4 kasike griza
1 limun- izrendati koru i dodati 2 kasike soka od limuna

Peci oko 60' na 180* - 200*

i dalje je to pravi čizkejk, dakle pečeni a ne one neke italijanske mešane gluposti :D, ali ima malo konkretniju strukturu, i ukus je (po meni) profinjeniji

e sad, ko voli, nek isprobava 

naravno, može se masa peći i bez ove podloge, ko ne voli, ali je zgodno imati tu podlogu, pravi fini kontrast

Edited by dùda
  • +1 1
Posted

shortbread (iliti: droga dečaka Kejta)

120 gr prah šećera se muti sa 250 gr putera sobne temperature jedno 6-7 minuta, doda se 360 gr brašna posoljenog sa prstohvatom soli, napravi se par ciglica, umota u providnu foliju i u frižider na pola sata, onda se seče na tanke keksiće, izbocka viljuškom blago, i u rernu na 150' nekih 40-45 minuta.

keksići treba da ostanu beli, osim ako se  npr petina brašna ne zameni kukuruznim brašnom, onda treba da budu bledo žuti, ali poenta je da se ne prepeku.

864B8A08-C017-4560-9452-3C83BFA9F710.jpeg

• +1 6