kobni zelaya Posted March 17, 2017 Posted March 17, 2017 (edited) et Pemblton Mislim da rade od podne et banaćanin Da, Šu-šu, izlapeo sam skroz. Edited March 17, 2017 by kobni zelaya
Zverilla Posted March 19, 2017 Posted March 19, 2017 pravio sirovi kolac od sargarepe: http://www.therawtarian.com/raw-carrot-refrigerator-cake-recipe odlican recept, jedino sto treba vise vode, pogotovo u testo i treba dobar blender/secko, moj se bas namucio i dobro zagrejao
darling Posted March 21, 2017 Posted March 21, 2017 nije, to sam pisala usta punih kolaca s makom, zapravo, juce dve vrste, strudlice i seljacici s makom.
Frank Pembleton Posted March 24, 2017 Posted March 24, 2017 Bazao po Zemunu danas sa ženom i svratili kod G.Mirkov... Probali šu-šu lepo izbalansirano i tart sa čokoladom takođe. Jedino što ih je zateklo proleće. Samo onaj jedan stočić unutra imaju. Šteta, dolazili ljudi i seli bi ali nemaju gde... ....shit has hit the fan...
Sara Posted March 24, 2017 Posted March 24, 2017 (edited) daj! ako je bas-bas dobar, ja imam neki al nisam vise zadovoljna <_< Edited March 24, 2017 by Sara
darling Posted March 24, 2017 Posted March 24, 2017 eo, po stoti put :) testo: pola kilograma lisnatog testa podeliti na dva dela i razvuci oklagijom. razvuceno testo treba da bude vece od tepsije u kojoj cete napraviti krempitu, zato sto se tokom pecenja skuplja. peci 10 minuta na 200 velzuijusovih. izbusiti viljuskom pre pecenja, da se ne bi previse dizalo. krem umutiti 8 zumanaca, 150 gr secera, vanilu (jedan stap), 3 kesice zelatina u prahu (kesica sadrzi 10 grama) i pola litre mleka, pa skuvati na pari. ohladiti, da bude mlako. promesati s vremena na vreme da se ne uhvati korica. umutiti 6 dr etker slagova u 750ml mleka u jednoj posudi i pola litre slatke pavlake u drugoj posudi. ne dodavati secer! pomesati zuti krem, slatku pavlaku i slagove. slagati: dole jedna kora, fil, pa druga kora. pritisnuti. velicina tepsije? nesto manja od sporetnog pleha, dakle velika. neka prenoci u frizideru. sutradan je prevrnuti na posluzavnik, lako ispada. lako se sece ostrim, reckavim nozicem. pre sluzenja posuti secerom u prahu.
nezvanova Posted March 24, 2017 Posted March 24, 2017 ''umutiti 6 dr etker slagova u 750ml mleka'' stvarno? nije greska neka? ja sam retko koristila slag, sad ga zapravo vise uopste i ne koristim, ali sam mislila da mozda napravim snajki krempitu kad dodju za uskrs, ali me zbunilo ovo... dakle, 6 ovih kesica u 750ml mleka :-)
nezvanova Posted March 24, 2017 Posted March 24, 2017 (edited) dupli Edited March 24, 2017 by nezvanova
darling Posted March 24, 2017 Posted March 24, 2017 da, tako ide recept, stvarno tih 6 slagova (dr eteker ili dolcela, to je isto) u 750 ml mleka, sto je manje nego sto pise na kesici.
gospa buba Posted March 25, 2017 Posted March 25, 2017 javlja mi se da se uopshte neb akala sa tim korama. nego papir za pechenje i velika kashika -_-
Recommended Posts