March 17, 20178 yr et Pemblton Mislim da rade od podne et banaćanin Da, Šu-šu, izlapeo sam skroz. Edited March 17, 20178 yr by kobni zelaya
March 19, 20178 yr pravio sirovi kolac od sargarepe: http://www.therawtarian.com/raw-carrot-refrigerator-cake-recipe odlican recept, jedino sto treba vise vode, pogotovo u testo i treba dobar blender/secko, moj se bas namucio i dobro zagrejao
March 21, 20178 yr nije, to sam pisala usta punih kolaca s makom, zapravo, juce dve vrste, strudlice i seljacici s makom.
March 24, 20178 yr Bazao po Zemunu danas sa ženom i svratili kod G.Mirkov... Probali šu-šu lepo izbalansirano i tart sa čokoladom takođe. Jedino što ih je zateklo proleće. Samo onaj jedan stočić unutra imaju. Šteta, dolazili ljudi i seli bi ali nemaju gde... ....shit has hit the fan...
March 24, 20178 yr daj! ako je bas-bas dobar, ja imam neki al nisam vise zadovoljna <_< Edited March 24, 20178 yr by Sara
March 24, 20178 yr eo, po stoti put :) testo: pola kilograma lisnatog testa podeliti na dva dela i razvuci oklagijom. razvuceno testo treba da bude vece od tepsije u kojoj cete napraviti krempitu, zato sto se tokom pecenja skuplja. peci 10 minuta na 200 velzuijusovih. izbusiti viljuskom pre pecenja, da se ne bi previse dizalo. krem umutiti 8 zumanaca, 150 gr secera, vanilu (jedan stap), 3 kesice zelatina u prahu (kesica sadrzi 10 grama) i pola litre mleka, pa skuvati na pari. ohladiti, da bude mlako. promesati s vremena na vreme da se ne uhvati korica. umutiti 6 dr etker slagova u 750ml mleka u jednoj posudi i pola litre slatke pavlake u drugoj posudi. ne dodavati secer! pomesati zuti krem, slatku pavlaku i slagove. slagati: dole jedna kora, fil, pa druga kora. pritisnuti. velicina tepsije? nesto manja od sporetnog pleha, dakle velika. neka prenoci u frizideru. sutradan je prevrnuti na posluzavnik, lako ispada. lako se sece ostrim, reckavim nozicem. pre sluzenja posuti secerom u prahu.
March 24, 20178 yr ''umutiti 6 dr etker slagova u 750ml mleka'' stvarno? nije greska neka? ja sam retko koristila slag, sad ga zapravo vise uopste i ne koristim, ali sam mislila da mozda napravim snajki krempitu kad dodju za uskrs, ali me zbunilo ovo... dakle, 6 ovih kesica u 750ml mleka :-)
March 24, 20178 yr da, tako ide recept, stvarno tih 6 slagova (dr eteker ili dolcela, to je isto) u 750 ml mleka, sto je manje nego sto pise na kesici.
March 25, 20178 yr javlja mi se da se uopshte neb akala sa tim korama. nego papir za pechenje i velika kashika -_-