Jump to content
IGNORED

Torte i kolači

Amelija

Recommended Posts

Posted (edited)

et Pemblton

Mislim da rade od podne

et banaćanin

Da, Šu-šu, izlapeo sam skroz.

Edited by kobni zelaya
Posted

super je recept, link takodje.

tenks. 

Posted

Добро је, прешло се са мака на мркву :D

Posted

nije, to sam pisala usta punih kolaca s makom, zapravo, juce dve vrste, strudlice i seljacici s makom.  

Posted

Bazao po Zemunu danas sa ženom i svratili kod G.Mirkov...

Probali šu-šu lepo izbalansirano i tart sa čokoladom takođe.

Jedino što ih je zateklo proleće.

Samo onaj jedan stočić unutra imaju. Šteta, dolazili ljudi i seli bi ali nemaju gde...

....shit has hit the fan...

Posted (edited)

daj!

ako je bas-bas dobar, ja imam neki al nisam vise zadovoljna <_<

Edited by Sara
Posted

eo, po stoti put :)

testo: 

pola kilograma lisnatog testa podeliti na dva dela i razvuci oklagijom. razvuceno testo treba da bude vece od tepsije u kojoj cete napraviti krempitu, zato sto se tokom pecenja skuplja. peci 10 minuta na 200 velzuijusovih. izbusiti viljuskom pre pecenja, da se ne bi previse dizalo. 

krem

umutiti 8 zumanaca, 150 gr secera, vanilu (jedan stap), 3 kesice zelatina u prahu (kesica sadrzi 10 grama) i pola litre mleka, pa skuvati na pari. ohladiti, da bude mlako.  promesati s vremena na vreme da se ne uhvati korica. umutiti 6 dr etker slagova u 750ml mleka u jednoj posudi i pola litre slatke pavlake u drugoj posudi. ne dodavati secer! 
pomesati zuti krem, slatku pavlaku i slagove. 
slagati: dole jedna kora, fil, pa druga kora. pritisnuti. velicina tepsije? nesto manja od sporetnog pleha, dakle velika. neka prenoci u frizideru. sutradan je prevrnuti na posluzavnik, lako ispada. lako se sece ostrim, reckavim nozicem. pre sluzenja posuti secerom u prahu.

Posted

''umutiti 6 dr etker slagova u 750ml mleka''

stvarno? nije greska neka? ja sam retko koristila slag, sad ga zapravo vise uopste i ne koristim, ali sam mislila da mozda napravim snajki krempitu kad dodju za uskrs, ali me zbunilo ovo... dakle, 6 ovih kesica u 750ml mleka :-)

Posted (edited)

dupli

Edited by nezvanova
Posted

da, tako ide recept, stvarno tih 6 slagova (dr eteker ili dolcela, to je isto) u 750 ml mleka, sto je manje nego sto pise na kesici.

Posted

javlja mi se da se uopshte neb akala sa tim korama. nego papir za pechenje i velika kashika -_-