Jump to content
IGNORED

Torte i kolači

Amelija

Recommended Posts

Posted

+ 1

:talijanskababasoklagijom:

može da natopi piškote kao za rum baba

Posted

ko jednom jede najdzelin bejliz tiramisu vise nikad se ne vrati na bazicni recept :(

vrlo jednostavno, nikad necu jesti najdzelin bejliz tiramisu :d

Posted

da pitam vas koji ste iskusni poslasticari....imam recept za jednu tortu koja je odlicna, mislim da se zove rabin torta po internetu, ja sam je dobila pod drugacijim nazivom. sastav je isti i za fil i za koru, napravi se veca kolicina pa se podeli za kore koje se peku naravno, a ostatak se koristi kao fil. e sad....s obzirom da ima jaja u receptu, ovaj deo koji se koristi za fil se ne kuva na pari niti ista, pa ostaju "ziva" jaja. malo sam skepticna sto se toga tice, torta je super ukusna ali nesto se frkam da napravim tortu a da mi fil nije ukuvan. ide 12 jaja, nije bas malo...ima li neko iskustva sa takvim tortama/filovima?  ili da probam da ukuvam na pari pa sta bude s rizikom da cu sve da upropastim :))

Posted

Ne možeš nikako da upropastiš, samo ćeš još više poboljšati ukus

Posted

može da natopi piškote kao za rum baba

ne kuvam secerne sirupe, ja sam u fazonu sto manje secera. samo sto dodje iz alkohola :D

vrlo jednostavno, nikad necu jesti najdzelin bejliz tiramisu :D

koliko me nerviras. daj ime i adresu, da ti donesem jednu turu. il da posaljem pejpalom :D

Posted

Ne možeš nikako da upropastiš, samo ćeš još više poboljšati ukus

e hvala ti na savetu, probacu :)

Posted

da pitam vas koji ste iskusni poslasticari....imam recept za jednu tortu koja je odlicna, mislim da se zove rabin torta po internetu, ja sam je dobila pod drugacijim nazivom. sastav je isti i za fil i za koru, napravi se veca kolicina pa se podeli za kore koje se peku naravno, a ostatak se koristi kao fil. e sad....s obzirom da ima jaja u receptu, ovaj deo koji se koristi za fil se ne kuva na pari niti ista, pa ostaju "ziva" jaja. malo sam skepticna sto se toga tice, torta je super ukusna ali nesto se frkam da napravim tortu a da mi fil nije ukuvan. ide 12 jaja, nije bas malo...ima li neko iskustva sa takvim tortama/filovima?  ili da probam da ukuvam na pari pa sta bude s rizikom da cu sve da upropastim :))

Kuvaj sestro. Keva mal nije crkla prošle godine kada im komšinica pravila krempite.

Posted

ne kuvam secerne sirupe, ja sam u fazonu sto manje secera. samo sto dodje iz alkohola :D

koliko me nerviras. daj ime i adresu, da ti donesem jednu turu. il da posaljem pejpalom :D

ne dam. posle treba da mi dodje onaj neki lik shto buta po komshiluku sakuplja podatke. zar ne uochavash 1 pravilnost. danas pita sas makom, sjutra susret sa mrakom ^_^

Posted

ne dam. posle treba da mi dodje onaj neki lik shto buta po komshiluku sakuplja podatke. zar ne uochavash 1 pravilnost. danas pita sas makom, sjutra susret sa mrakom ^_^

Hmmm ovo je za potpis...

Posted

@wall

@renne

Hvala :-)

Послато са E2105 уз помоћ Тапатока

Posted

xexexe... i ja bas danima mislim na isto :-) planiram da je obidjem jer mi istice dva meseca kako nisam nigde putovala, a kad negde odem, dam sebi oduska i pojedem sladoled/kolac na najboljem mestu tamo gde se nadjem, pa mi tako sad dosao na red zemun i gospodja mirkov. a i radim logo nekoj drugarici za radionicu za izradu torti, pa sam ovih dana ''u temi''.

nego, kako vam se cini naziv Alisa - slatko carstvo? /mislim, dala mi je i da im ''krstim'' firmicu, a to nije bagzna kako ambiciozan poduhvat i ne dobacuje dalje od banatskog atara, ali ako neko ima predlog koji je pamtljiviji, zvucniji i sarmantniji /naravno, da ne bude preterano ''dubokih i dalekih asocijacija'', namenjeno je najprosecnijim potrosacima koji pre svega kupuju torte za rodjendane i slavlja i najbitniji im je izgled torti...

dakle, one su predlozlie da se zove JD radionica za izradu torti, ja dosla do Alise - slatkog carstva, a ako neko ima neki predlog slobodno neka da (besplatan) predlog  ;-) 

Posted

kad ce gospodja mirkov? 

uskoro, negde izmedju 2. i 9. decembra.

javim kad krene. ;)