copkillah Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 A pa nećemo tako. U terminima pušenja, penisa i sličnih prostakluka možeš da pričaš sa drugarima na stadionu, ja to ne tolerišem. Nije trebalo dalje da čitam tvoj post, ali ajde, samo ovaj put.Šta sad, zato što sam prostim jezikom najpreciznije moguće okarakterisao ono što ti radiš, to onda nije istina? Ne treba bežati od iste, ma kako ti se ona ne dopadala.Na snimku povodom koga sam se javila ne vidim da državni organi skaču, divljaju i viču : "Možeš da nam pušiš ...", nego navijači i igrači. Eto zato sam počela od njih. Prosto kao pasulj.Interesantno. Ja nigde nisam video da se igrači obraćaju Brankici. To su radili "navijači" tokom utakmice, najviše na početku. Igrači su sa navijačima slavili između ostalog i uz "poruka za muriju i sudove...". Brankica nije ni u muriji ni u sudstvu, zar ne? Čemu tolika površnost, makar odgledaj ceo prilog pošteno pa onda diskutuj.Vidi ovako. Pretpostavljam da si ovim hteo reći da među navijačima, igračima, upravama klubova, postoje pojedinci koji se ne slažu sa takvim ponašanjem i uopšte delovanjem klubova i navijača koje sam ja generalno okvalifikovala kao primitivni, prostački čopor. To je vrlo moguće. Štaviše, kad malo bolje razmislim, možda vrlo lako može da se lokalizuje na neki vrlo ograničeni broj pojedinaca krivica za ove događaje, koju ja možda ne umem da formulišem na odgovarajući način jer, da ponovim, nisam pratila to smaranje sa sportskim klubovima i navijačima.Ja uopšte ne kontam što si onda uopšte ulazila u priču kada nisi pratila? I onda pokušavaš da budeš ozbiljan učesnik rasprave, samo na osnovu 30 sekundi tv priloga koji, usput, nisi ni pažljivo ispratila već si odvalila nešto što ti se učinilo da si videla. Al' dobro, u Srbiji su svi kompetentni za sve, zašto bi ti bila izuzetak.Ti nalaziš opravdanje za te pojedice koju su klubovima i navijačima mnogo bliži od mene, koju sport apsolutno ne zanima (mogu sutra da ga ukinu generalno, meni je svejedno), a meni zameraš što sam na forumu izrazila protest?Ajde fokusiraj se malo.Hajde ti opet pročitaj ono šta sam napisao, pa dobro razmisli i probaj da razumeš. Ili da probam prostim jezikom: hajde iskreno, da si na čelu nekog kluba, da li bi se usudila da svoje dupe staviš u procep i da rizikuješ bezbednost sopstvene porodice time što bi se javno okrenula protiv kriminalaca koji su na čelu navijača? Mislim tvojom logikom, prvo klubovi i pojedinci u njima moraju da se okrenu protiv tih "navijača", da bi tek onda, posle toga, državni organi reagovali??? Zar zaista misliš da Predrag Danilović ili Vladan Lukić ili bilo ko drugi može/sme da kaže "Nećemo narko dilere na našim tribinama" i da posle svega sve bude kul i bez posledica? Ako tako misliš, onda ti treba jedan žešći reality check.Ne zaboravi gde živiš.
Eraserhead Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Interesantno. Ja nigde nisam video da se igrači obraćaju Brankici. To su radili "navijači" tokom utakmice, najviše na početku. Igrači su sa navijačima slavili između ostalog i uz "poruka za muriju i sudove...".Ovo je tačno.
yolo Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 ako je neko ovde tudjim kurcem mlatio gloginje, onda su to kosarkasi partizana koji su se ovim oralnim vestinama stavili u rang sa zvezdinim fudbalerima sa majicama "pravda za urosa". btw, mislim da je vrlo lako dokazati koje su krivicno delo pocinili kosarkasi tom prilikom, pa bi bilo zanimljivo cuti sta famozni drzavni tuzilac ima da izjavi. da je par igraca privedeno zbog toga, makar i simbolicki, na 72 sata, neke stvari bi izgledale bitno drugacije ali i je i sama cinjenica da se to nije dogodilo dovoljan dokaz koliko je druga emisija bila na mestu.
Luka Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Zar zaista misliš da Predrag Danilović ili Vladan Lukić ili bilo ko drugi može/sme da kaže "Nećemo narko dilere na našim tribinama" i da posle svega sve bude kul i bez posledica? Ako tako misliš, onda ti treba jedan žešći reality check.Ne zaboravi gde živiš.Sve prethodno što si napisao je bla-bla truć-truć. Dovoljno sam upućena u događaje za komentar koji sam postavila. Zato ću samo na ovo da ti odgovorim.Jadan Predrag Danilović (ovog drugog ne znam, lol), nema dovoljno ni para ni uticaja da može sebe dobro da obezbedi pre nego što uputi barem neku od očekivanih poruka ili čak uradi nešto konkretnije. Jedino što njemu fali je malo hrabrosti i principijelnosti. No ipak, ja u ovoj situaciji više očekujem od državnog tužioca, Ivice i ... marice, nego od Danilovića.
Idioteque Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 ako je neko ovde tudjim kurcem mlatio gloginje, onda su to kosarkasi partizana koji su se ovim oralnim vestinama stavili u rang sa zvezdinim fudbalerima sa majicama "pravda za urosa".Do ovog zaključka se moglo doći gledajući priloge o incidentu na B92. Ti prilozi su bili toliko tendenciozni i neistiniti da su me asocirali na RTS devedesetih. Ali da se ne valjam dalje u blato, opet će ispasti da branim skandiranje Brankici. Kao očevidac događaja sve na ovu temu sam rekao na ovom topicu.
copkillah Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Sve prethodno što si napisao je bla-bla truć-truć. Dovoljno sam upućena u događaje za komentar koji sam postavila. Zato ću samo na ovo da ti odgovorim.Argumentacija na nivou (trećeg razreda osnovne).Jadan Predrag Danilović (ovog drugog ne znam, lol), nema dovoljno ni para ni uticaja da može sebe dobro da obezbedi pre nego što uputi barem neku od očekivanih poruka ili čak uradi nešto konkretnije. Jedino što njemu fali je malo hrabrosti i principijelnosti.Dakle ti i dalje misliš da je jedan Predrag Saša moćniji nego što je svojevremeno bio Arkan? I da li sam te dobro razumeo, Predrag Danilović je trebalo da rizikuje bezbednost svoje porodice, da angažuje dodatno obezbeđenje koje će 24/7 za svaki slučaj biti uz porodicu (decu pre svega) samo da bi mogao verbalno da osudi navijače? Koji bi efekat postigao? Džoni i Kimi bi rekli "e u pravu je Saša, izvinjavamo se za sve nećemo više"? Očekuješ da predsednik kluba radi posao policije i sudstva?Tebi je baš lepo u tvom fantasy svetu :)
gervasius twinkleminkleson Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 mozda bi bilo dovoljno da predsednik kluba ne radi posao drugara vodja navijaca. za pocetak.
Luka Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Al si me provalio, jeste, baš ovo mislim: Dakle ti i dalje misliš da je jedan Predrag Saša moćniji nego što je svojevremeno bio Arkan? Kakav sad Arkan, čoveče?I da li sam te dobro razumeo, Predrag Danilović je trebalo da rizikuje bezbednost svoje porodice, da angažuje dodatno obezbeđenje koje će 24/7 za svaki slučaj biti uz porodicu (decu pre svega) samo da bi mogao verbalno da osudi navijače? Koji bi efekat postigao? Džoni i Kimi bi rekli "e u pravu je Saša, izvinjavamo se za sve nećemo više"? Očekuješ da predsednik kluba radi posao policije i sudstva?Tebi je baš lepo u tvom fantasy svetu :)Ma jok bre, očekujem da Brankica radi posao svih njih. A kad nju ispsuju, kad joj prete i ostalo, onako anonimno i čoporaški, neka bude da niko iz klubova i od navijača nema ništa s tim. Sve francuske sobarice, takoreći. Kak su u tvom navijačkom svetu svi lepo nevini, samo eto država ne radi svoj posao. Ne radi ga ni ona kako treba, ali to nije razlog da amnestiraš klubove i navijače.
harper lee Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 I da li sam te dobro razumeo, Predrag Danilović je trebalo da rizikuje bezbednost svoje porodice, da angažuje dodatno obezbeđenje koje će 24/7 za svaki slučaj biti uz porodicu (decu pre svega) samo da bi mogao verbalno da osudi navijače? Koji bi efekat postigao? Džoni i Kimi bi rekli "e u pravu je Saša, izvinjavamo se za sve nećemo više"? Očekuješ da predsednik kluba radi posao policije i sudstva?Dobro je, Copi, znamo obojica da nije Danilovic blagonaklon prema "navijacima" zato sto ih se plasi vec zato sto im je vrednosni sistem isti, tako da nema potrebe da mu skacemo u zastitu. Ne mora on da radi posao policije i sudstva, dovoljno je da ogradi Partizan od njih jasnom i glasnom porukom "oni nama ne trebaju, mi njih ne dozivljavamo kao prave navijace i zato je bolje da ne dolaze na utakmice". Da i ne govorim sto ima citav niz mogucnosti da ih otera u bojkot ako mu se prohte, uostalom ako ne zna kako neka pita Vucicevica i Opacu. Problem sa onima koji vode nase klubove, bar sa vecinom, je to sto se oni intimno slazu sa vecinom stvari koje huligani rade van hale/stadiona, kao i sa svim onim sto rade unutar hale/stadiona a sto klubu direktno ne steti u obliku kazni kad huligani preteraju. Nema to veze sa strahom.Sto, naravno, ne znaci da takvo ponasanje uprava nasih klubova abolira policiju i sudove. Samo se ne treba zavaravati oko toga.
copkillah Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Al si me provalio, jeste, baš ovo mislim: Kakav sad Arkan, čoveče?Tebe baš mrzi da razmišljaš ili samo numeš™? Ubistvo Arkana navodim kao primer da u ovoj zemlji niko nije nedodirljiv. Ako su njega ubili, zašto ne bi mogli da povrede nekoga i iz npr familije Danilović ili bilo koje druge?Ma jok bre, očekujem da Brankica radi posao svih njih. A kad nju ispsuju, kad joj prete i ostalo, onako anonimno i čoporaški, neka bude da niko iz klubova i od navijača nema ništa s tim. Sve francuske sobarice, takoreći.To što Brankica ima veća muda nego bilo ko drugi pomenut na ovoj temi je velika sramota države. To što jedna novinarka mora da pokreće teme koje su policija i sudstvo odavno morali da reše. Ali ne možeš ti istovremeno da očekuješ da muda naprasno porastu svima ostalima, samo zato što je ona toliko hrabra. Kak su u tvom navijačkom svetu svi lepo nevini, samo eto država ne radi svoj posao. Ne radi ga ni ona kako treba, ali to nije razlog da amnestiraš klubove i navijače.Samo mi reci gde sam to amnestirao navijače? Opet si površna, isto kako si bila od samog ulaska u ovu temu i diskusiju. Dobro je, Copi, znamo obojica da nije Danilovic blagonaklon prema "navijacima" zato sto ih se plasi vec zato sto im je vrednosni sistem isti, tako da nema potrebe da mu skacemo u zastitu. Ne mora on da radi posao policije i sudstva, dovoljno je da ogradi Partizan od njih jasnom i glasnom porukom "oni nama ne trebaju, mi njih ne dozivljavamo kao prave navijace i zato je bolje da ne dolaze na utakmice". Da i ne govorim sto ima citav niz mogucnosti da ih otera u bojkot ako mu se prohte, uostalom ako ne zna kako neka pita Vucicevica i Opacu. Problem sa onima koji vode nase klubove, bar sa vecinom, je to sto se oni intimno slazu sa vecinom stvari koje huligani rade van hale/stadiona, kao i sa svim onim sto rade unutar hale/stadiona a sto klubu direktno ne steti u obliku kazni kad huligani preteraju. Nema to veze sa strahom.Sto, naravno, ne znaci da takvo ponasanje uprava nasih klubova abolira policiju i sudove. Samo se ne treba zavaravati oko toga.Niko tu nije cvećka, daleko bilo i to što si rekao stoji. Ali tvrdim, ko god bio na čelu kluba, nemam pravo da očekujem od te osobe da rizikuje bilo šta tj da na taj način sebe dovodi u opasnost. Da, voleo bih to da vidim ali zaista to ne očekujem jer to ipak nije njegov posao, već posao policije i sudstva.I u medijima je preskočena poludirektna osuda navijača od strane Duška Vujoševića na konferenciji posle Efesa, kada je rekao, parafraziraću ga "navijači su nam, kao i uvek, pomagali kada god su pevali pesme posvećene klubu".
TheBigFlegma Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 ako je neko ovde tudjim kurcem mlatio gloginje, onda su to kosarkasi partizana koji su se ovim oralnim vestinama stavili u rang sa zvezdinim fudbalerima sa majicama "pravda za urosa".Pa i nije isto. Fudbaleri Zvezde nisu imali baš izbora. Sačekale ih majice u svlačionici, iz uprave rekli im da ih obuku i da ne pitaju mnogo.
harper lee Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Niko tu nije cvećka, daleko bilo i to što si rekao stoji. Ali tvrdim, ko god bio na čelu kluba, nemam pravo da očekujem od te osobe da rizikuje bilo šta tj da na taj način sebe dovodi u opasnost. Da, voleo bih to da vidim ali zaista to ne očekujem jer to ipak nije njegov posao, već posao policije i sudstva.I u medijima je preskočena poludirektna osuda navijača od strane Duška Vujoševića na konferenciji posle Efesa, kada je rekao, parafraziraću ga "navijači su nam, kao i uvek, pomagali kada god su pevali pesme posvećene klubu".Iskreno, ja od njih ne ocekujem nista ali ne zato sto imam razumevanja za njihov kukavicluk vec zato sto znam da svi oni pripadaju istoj matrici u razmisljanjima. Nijedan clan uprave bilo kojeg kluba u Srbiji do sada nije "zagrizao huliganski metak", niti ce. Cak ni Zarko Zecevic ciji su krst huligani vukljali po Beogradu, valjda mu saljuci neku eksplicitnu poruku da je najeb'o. Ne znam jesi li gledao Duleta Savica sinoc na RTS-u? Pa taj covek je wannabe huligan i razvaljivao bi gay parade po Beogradu zajedno sa vodjama "navijaca" svog kluba samo da nije mator i da ne mora da drzi do svog nekakvog ugleda kao javne licnosti. To mu pise na celu i vidi se cim zine. To sto ce on nacelno da nevoljno procedi kroz zube neku osudu sa obaveznim "...ali" iza, nema apsolutno nikakvog znacaja, narocito kad krene da mrsomudi o nekakvoj svetskoj zaveri u ubistvu tamo nekog navijaca Tuluza u centru Beograda. Jednostavno je. Nije njih strah, oni su, bar vecina, deo te price. To je ista ta "kultura sa sipke" i kod sportskih funkcionera kakav je Savic i novinara kakav je Tegeltija i huligana kakvi su ove njuske sa poternica. Ista. Samo su pozicije razlicite.A sto se te Duletove recenice tice, bolje da nista nije rekao. Upravo ovakvim "frit-frit, ko razume shvatice" glupostima se i odrzava ta atmosfera nekakvog straha i salje poruka huliganima da ih klubovi dozivljavaju kao svoju voljenu decu koja, eto, umeju ponekad da preteraju i kojoj treba povremeno zapretiti prstom i reci "no-no". Mogao je Vujosevic sinoc od Sava Milosevica da nauci kako se zauzima stav prema huliganima.
gervasius twinkleminkleson Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 ne kapiram, kakve veze imaju arkan i danilovic? nije arkan ubijen zato sto se suprotstavio navijacima, ili zato sto se zakacio iz bilo kog razloga sa nekim od njih. dan tana je prosle godine pricao sve i svasta o navijacima, javno, a najvise sto mu se desilo je transparent 'yankee, fuck off'. sto ne znachi da ljudi nemaju razloga da se plase navijaca, ali nije da im se niko nikad nije suprotstavljao i pogotovo, nikad neko na takvom polozaju [visoki funkcioner uprave] nije imao previse razloga za strah. uostalom, ne tako davno danilovic se tukao i pretukao nekog od navijaca u nekoj kafani posle finala plej ofa.sve to nije bitno, jer kada se radi o danilovicu stvar je jednostavno u sledecem - ne prica ono to sto prica zato sto ga je strah, vec zato sto je on jedan od njih, on je apsolutno iz te huliganske, zestokimomcivelikogsrca price.
lazni Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 (edited) den tana je po proceni samih navijaca bio samo prolazno resenje (napadali su ga svi od novinara do bivsih igraca), tako da ga nisu ni shvatali kao ozbiljnog protivnika. tokom 90-ih je napravljena profesija `navijac` i za to su najodgovorniji tadasnji predsednici klubova.u 2009. biti navijac, deo severa (ili juga) je deo opste prihvacene matrice ponasanja prosecnog tinejdzera muskog pola. ovakvo stanje moze promeniti samo drzava i niko vise. bilo je ljudi u samim klubovima koji su kao nesto pokusavali, ali su se nakon par intervencija smirili (pixi, bajevic). Edited December 15, 2009 by lazni
yolo Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Do ovog zaključka se moglo doći gledajući priloge o incidentu na B92. Ti prilozi su bili toliko tendenciozni i neistiniti da su me asocirali na RTS devedesetih. Ali da se ne valjam dalje u blato, opet će ispasti da branim skandiranje Brankici. Kao očevidac događaja sve na ovu temu sam rekao na ovom topicu.ocigledno, ima 'ocevidaca' i ocevidaca. kao i kosarkasa koji su pevali i koji nisu. umesto price da niko nije - u koju ni sami ne verujete - bolji bi utisak ostavili kada bi prosto rekli koji jesu a koji nisu, posto je i to vec odavno poznato.ovakvo stanje moze promeniti samo drzava i niko vise.pa da, narocito ako se zove severna koreja, avganistan od pre intervencije, kina iz 1989 i njima slicne. ovo je jedna besmislena zamena teza da drzava odgovara za postupke svojih gradjana. da, drzava je neefikasna i anemicna, ali ima indicija da se popravlja, mada ce znak njenog potpunog ozdravljenja biti trenutak kad sport bude prestao da se koristi kao medij za promociju srpskog identiteta, supremacije, i svega ostalog sto gledamo po terasama gradskih skupstina. medjutim, to nije razlog da vasa gradjanska hrabrost prestaje u dubokoj anonimnosti ovog foruma. braniti danilovica sa obrazlozenjem da bi mu se nesto desilo a ne videti da covek deli osnove tog svetonazora je potpuno slepilo. btw vrlo mi upada u oci frapantna razlika izmedju pristupa brankice (i njenog tima) i sportske redakcije b92. ne znam zasto je taj prilog iz pionira morao da pravi novinar info redakcije, to bih jako voleo da znam.
Recommended Posts