Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

Posted
hej! ja sam od malena voleo te keksove angry.gif
da citiram Caneta Partibrejkersa, "nikada nisam bio mlad, oduvek sam bio star".
Posted

misliš da sam rođen star, a umreću mlad? yippee!! :thumbup:

Posted (edited)

greska

Edited by vasudeva418
Posted
jebote imam ludacku zelju za kuvanim mesom i renom.mrzeo sam to do pre 2 minuta. zasto sada to zelim? sta mi se desava? ima li neko dobar recept za to?
trudan si.
  • 3 weeks later...
Posted

kupila kestenovo brasno :wub: idem sad da provalim sta s tim! ali mislim, pasce malo topljenog putera, malo vanile i secera, pa ce sve to da oblozi 1 bananu i da se pospe cokoladnim mrvicama.od ostatka, palacinke. grokiti-grok-grok-grok!

Posted

Jel' ima neko ideju šta da radim sa rujnicama (pečurkama)? Nabrao gomilu, iszdistao na luku (da bi preživele još par dana) i sad ne znam šta dalje.

Posted

skuvaj pastu i pomesaj. ako nije nesto, narendaj dovoljno parmezana da zavlada u ukusu. cool.gif

Posted (edited)
skuvaj pastu i pomesaj. ako nije nesto, narendaj dovoljno parmezana da zavlada u ukusu. cool.gif
slazem se sa kolegom :)nego Karapandzina charlotta od kestena, mandarina i rikote je savrsenstvo!sad ce i slika da se uploaduje (nije da padnes u nesvest) ali zato ukusi...3dl soka od mandarina3 mandarine kriske oljustene od bele opnemadarine se posiraju u soku pa izvade i ostave da se ohladeu isti sok se sad stavi 200gr oljustenih i skuvanih kestenova koji se u tom soku krckaju dok ne postanu jako mekani a sok skoro potpuno ne ispari (ja sam morala da dodajem soka)kesten ce sad biti malo gorak i kiselkastohladjenom kestenu se doda 200gr rikote2-3 kasike meda2 kesice vanilin secerai sve to dobro, dobro izmiksuje (stapicasti mikser radi posao)Karapandza dalje ide na to da se piskote kratko potope u kafu, oblozi pleh za tortu plasticnom folijom, piskote poredjaju u krug pa se na dno stavi pola krema od kestena, u sredinu posirane mandarine pa na vrhu opet kremnjegov recept dalje kaze da se pre sluzenja charlotta izvrne pa prelije cokoladnim prelivom (cokolada i sok od mandarine..ne jedem cokoladu, sama sam u kuci pa bi izvrtanje sharlote znacilo da moram da je pojedem sama iz cuga....te dolazi moja modifikacija recepta:koristim staklenu ciniju, nije losa za prezentaciju, nema cokoladnog preliva, piskote su sa ruzom, pravim dva sloja da bolje natopim piskote...rezultat - fantazija - kesten i rikota sa medom su tu da daju tezinu, mandarine/clementine u mom slucaju dodaju svezinu, piskote pokupe visak tecnosti:100_2199.jpg100_2197.jpg Edited by msmodesty
Posted

Hvala, probaću sutra (kad kupim parmezan), pa javljam.

Posted

Ispalo je odlično, hvala još jednom. Ta rujnica je dobra. Dodao sam i brokoli u drugu turu, uopšte nije loša kombinacija.

Posted (edited)

ma da,kad god ne znash shta cesh ubacish pastu i parmezanta je univerzalno reshenje i nema greshke

nego Karapandzina charlotta od kestena, mandarina i rikote je savrsenstvo!
a shta mu dodje ta rikota?meni zvuchi kao neka zelena salata al ako ide u kolach ondak nije :) Edited by ivy
Posted (edited)

Ricotta:HomemadeRicottaCheese.pngLagani kremasti sir sa 12-13% masnoce i pomalo slatkast.Pravi se od surutke koja preostane u procesu pravljenja jacih sireva.

Edited by aram
Posted

ahhaam...hvalaa zelena salata je rukola ochigledno ne rikota :)