Jump to content

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

Featured Replies

hej! ja sam od malena voleo te keksove angry.gif
da citiram Caneta Partibrejkersa, "nikada nisam bio mlad, oduvek sam bio star".
  • Replies 7.4k
  • Views 714.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Sandradjer
    Sandradjer

Ode valdorf prvi. Jos krkaju. Uspela sam. Kazu pozdravi forumase i neka zovu na degustaciju slobodno   

• Ovo su Scotch pies koje sam pravio prije jedno mjesec dana. Prvi put sam pravio ovo tijesto od brasna i masti (svinjska i govedja 50/50). Tradicionalno punjenje je mljevena junetina ili ovcetina, nest

Posted Images

misliš da sam rođen star, a umreću mlad? yippee!! :thumbup:

greska

Edited by vasudeva418

jebote imam ludacku zelju za kuvanim mesom i renom.mrzeo sam to do pre 2 minuta. zasto sada to zelim? sta mi se desava? ima li neko dobar recept za to?
trudan si.
  • 3 weeks later...

TasteologieIMG_6405.JPGLink

kupila kestenovo brasno :wub: idem sad da provalim sta s tim! ali mislim, pasce malo topljenog putera, malo vanile i secera, pa ce sve to da oblozi 1 bananu i da se pospe cokoladnim mrvicama.od ostatka, palacinke. grokiti-grok-grok-grok!

TasteologieLink
Ooooo, hvala ti, hvaaaaalaa! ^_^

Jel' ima neko ideju šta da radim sa rujnicama (pečurkama)? Nabrao gomilu, iszdistao na luku (da bi preživele još par dana) i sad ne znam šta dalje.

skuvaj pastu i pomesaj. ako nije nesto, narendaj dovoljno parmezana da zavlada u ukusu. cool.gif

• Author
skuvaj pastu i pomesaj. ako nije nesto, narendaj dovoljno parmezana da zavlada u ukusu. cool.gif
slazem se sa kolegom :)nego Karapandzina charlotta od kestena, mandarina i rikote je savrsenstvo!sad ce i slika da se uploaduje (nije da padnes u nesvest) ali zato ukusi...3dl soka od mandarina3 mandarine kriske oljustene od bele opnemadarine se posiraju u soku pa izvade i ostave da se ohladeu isti sok se sad stavi 200gr oljustenih i skuvanih kestenova koji se u tom soku krckaju dok ne postanu jako mekani a sok skoro potpuno ne ispari (ja sam morala da dodajem soka)kesten ce sad biti malo gorak i kiselkastohladjenom kestenu se doda 200gr rikote2-3 kasike meda2 kesice vanilin secerai sve to dobro, dobro izmiksuje (stapicasti mikser radi posao)Karapandza dalje ide na to da se piskote kratko potope u kafu, oblozi pleh za tortu plasticnom folijom, piskote poredjaju u krug pa se na dno stavi pola krema od kestena, u sredinu posirane mandarine pa na vrhu opet kremnjegov recept dalje kaze da se pre sluzenja charlotta izvrne pa prelije cokoladnim prelivom (cokolada i sok od mandarine..ne jedem cokoladu, sama sam u kuci pa bi izvrtanje sharlote znacilo da moram da je pojedem sama iz cuga....te dolazi moja modifikacija recepta:koristim staklenu ciniju, nije losa za prezentaciju, nema cokoladnog preliva, piskote su sa ruzom, pravim dva sloja da bolje natopim piskote...rezultat - fantazija - kesten i rikota sa medom su tu da daju tezinu, mandarine/clementine u mom slucaju dodaju svezinu, piskote pokupe visak tecnosti:100_2199.jpg100_2197.jpg

Edited by msmodesty

Hvala, probaću sutra (kad kupim parmezan), pa javljam.

Ispalo je odlično, hvala još jednom. Ta rujnica je dobra. Dodao sam i brokoli u drugu turu, uopšte nije loša kombinacija.

ma da,kad god ne znash shta cesh ubacish pastu i parmezanta je univerzalno reshenje i nema greshke

nego Karapandzina charlotta od kestena, mandarina i rikote je savrsenstvo!
a shta mu dodje ta rikota?meni zvuchi kao neka zelena salata al ako ide u kolach ondak nije :)

Edited by ivy

Ricotta:HomemadeRicottaCheese.pngLagani kremasti sir sa 12-13% masnoce i pomalo slatkast.Pravi se od surutke koja preostane u procesu pravljenja jacih sireva.

Edited by aram

ahhaam...hvalaa zelena salata je rukola ochigledno ne rikota :)