decak Kejt Posted September 21, 2020 Posted September 21, 2020 dobila finu količinu sušenih vrganja, pa bih da pravim nešto što do sada nisam, npr neki mushroom pâté, ili da napravim so sa prahom od vrganja... dajte još ideja, da mi bude jesen u oblaku vrganja. volela bih i neko dobro mesište sa njima da napravim, jednom sam pravila neku teletinu koja je bila uvaljana u mlevene vrganje i krčkala se u crnom vinu, bila je dobra, ali sad bih da napravim nešto još bolje.
ultra plasticni Posted September 21, 2020 Posted September 21, 2020 Stvar je jednostavna: napravi sarmu od vrganja
ivy Posted September 22, 2020 Posted September 22, 2020 @decak Kejt pa ne moras sve odmah potrositi mozes praviti so sa vrganjima a mozes ih i samo samleti pa koristiti kao zacin bez soli mozes mlevene dodavati u sirne namaze ili humus 2
Ras Posted November 4, 2020 Posted November 4, 2020 (edited) Dokon čovek? Edit. Samo njoke pravim, ostalo me zamara. Edited November 4, 2020 by Ras
Jumanji Posted November 4, 2020 Posted November 4, 2020 Retko bas kada imam vremena i kada sam raspolozena, ali uglavnom taljatele i papardele, moje omiljene. One stvarno prave razliku.Zezala sam se i sa lazanjama, ali samo jednom.Njoke se podrazumeva, kupovne su mi bzvz.
aram Posted November 4, 2020 Posted November 4, 2020 26 minutes ago, nisam ja said: ko pravi fresh pastu? pravim ja, treba nešto ili samo praviš statistiku?
aram Posted November 4, 2020 Posted November 4, 2020 sve ti je to lako, evo ti osnovni recept: na 100gr brašna ide jedno jaje od 70gr, prstohvat soli. zamesiš, uviješ u pranjajuću foliju i ostaviš da odmori 30 minuta. rastanjiš na 1-2 milimetra, kako voliš, ako nemaš mašinicu oklagijom, pa isečeš. naravno pobrašnjaviš i podlogu i oklagiju, da se ne lepi. ako nemaš ono za sečenje pice, lakše je da ispresavijaš testu u rolnu pa nožem... širina taljatela je od 8 do 10 mm. e sad, pošto naše brašno nije baš kao italijansko, ja često stavim 2/3 brašna, 1/3 griza, ako pravim od 400 grama, što je za nas troje taman, onda volim da dodam još jedno žumance samo tad gledam da su jaja malo sitnija, ponekad dodam i pola kašike mulja... igraj se malo 6 1
aram Posted November 4, 2020 Posted November 4, 2020 5 minutes ago, aram said: ostaviš da odmori 30 minuta ovo ti je najvažnije, nikako ne smeš da preskočiš! može na sobnoj temperaturi (preferiram kad je testenina s jajima), može i u frižideru ako praviš pastu sa vodom, 100gr brašna - 50ml vode. i gledaj da ne bude nikako promaja u kuhinji, da ti se pasta ne osuši prebrzo! 1
Ras Posted November 4, 2020 Posted November 4, 2020 Kada su Talijani razvijali tehnologiju paste nisu računali da će se raširiti i na podneblja ugrožena promajom. 2
Recommended Posts