Jump to content

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

Featured Replies

Kasno to stizes Marko, kasno.
I onda je bilo kasno za pastetu, sada je pojeden odavno u slast. I ispao je ekstra, meko, socno, preukusno. Prvo u pacu, svasta od zacina i povrca, doduse nekih 15 sati samo, ali onda na tiho krckanje u belom vinu.

Sad moram rodjaka da gnjavim za jos jednog, za pastetu -.-

On 12. 1. 2020. at 20:12, banatjanin said:

E, kako čistite nar?

U vangli vode i nikako drugačije. Odsečeš oba vrha, plitko, da se vidi gde su komore samo. Zasecaš po spojevima. Raščerečiš ga pod vodom. Opne pokupiš s površine vode, ocediš vodu i jedeš semenke supenom kašikom. 

Samo kašikom ga i jedem :D na zgražavanje moje drage, koja to radi finski, prstićima, ili cedi sok

Ubedili ste me, probaću opet pod vodom

Koliko dugo mulje može da stoji u plastičnoj flaši? Sad sam našao flašu što sam dobio pre dve godine tj pre dva leta :isuse:

probaj. ako ti je okej, slobodno ga koristi. 

ako je bilo na mracnom mestu ne bi trebalo da mu ista fali.

brt, zar nije priča bila da su u grobnicama nalazili mulje staro po više vekova i ono i dalje dobro. tipa to i nivea krema nemaju rok trajanja

Cenim da je poenta dugo stajanje u plastičnoj ambalaži...

Bas to.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

baci to, plastika se idealno razlaze u ulju

• 4 weeks later...

Koliko mi se sada jede pica, uffff [emoji17]

• 3 weeks later...

Je l ima neko recept ili ideju za supu od blitve?

supa il potaz, sveza il smrznuta? ja sam potaze svela na minimum posla, isecem praziluk (moze i luk), turim smrznutu blitvu, povrtnu kocku i vrelu vodu, posle 15 min kuvanja sameljem pa dodam grcki jogurt/limun/nista u zavisnosti od toga kakav mi se corbuljak jede. da mi treba supa, islo bi slicno, samo bih proprzila praziluk, verovatno bih turila i kockice tikvice, sargarepe, nekog jos povrca, stabljike blitve kuvala s povrcem, lisce naseckano dodala pred kraj, kocka il suseno povrce (nikad mi samo so nije dovoljna), na kraju dodala limun. ako volis mozes one dronjke od jaja da umutis unutra. moze i na aziju, onda turis djumbir/soja sos/fis sos. ne mozes da promasis. 

On 26. 2. 2020. at 21:50, cmrlj said:

supa il potaz, sveza il smrznuta? ja sam potaze svela na minimum posla, isecem praziluk (moze i luk), turim smrznutu blitvu, povrtnu kocku i vrelu vodu, posle 15 min kuvanja sameljem pa dodam grcki jogurt/limun/nista u zavisnosti od toga kakav mi se corbuljak jede. da mi treba supa, islo bi slicno, samo bih proprzila praziluk, verovatno bih turila i kockice tikvice, sargarepe, nekog jos povrca, stabljike blitve kuvala s povrcem, lisce naseckano dodala pred kraj, kocka il suseno povrce (nikad mi samo so nije dovoljna), na kraju dodala limun. ako volis mozes one dronjke od jaja da umutis unutra. moze i na aziju, onda turis djumbir/soja sos/fis sos. ne mozes da promasis. 

Thanx, i meni je prošla kroz glavu ova druga ideja - nešto kao minestrone.

Sveža blitva. Mali listovi, stabljike u tri boje, toliko fenomenalno izgleda da bi je je raširio po stolu :D a ne znam šta bi sa njom sem minestronea sa dominacijom blitve. Svi recepti na engleskom su kombo sa mahunarkama - pasulj, leblebije i sočivo. Možda ću malo leblebija da metnem.

Edited by maheem

meni su blitva i tikvice najbolje povrce u supi, ne da zagrizes, nego najbolji sok puste. a corbuljaci su uvek na isti fazon, ukusni i brzinski, izmedju ostalog  najbolji nacin za ciscenje frizidera punog povrca na rubu truljenja.