Jumanji Posted January 16, 2020 Posted January 16, 2020 Kasno to stizes Marko, kasno. I onda je bilo kasno za pastetu, sada je pojeden odavno u slast. I ispao je ekstra, meko, socno, preukusno. Prvo u pacu, svasta od zacina i povrca, doduse nekih 15 sati samo, ali onda na tiho krckanje u belom vinu.Sad moram rodjaka da gnjavim za jos jednog, za pastetu -.-
Valk Posted January 17, 2020 Posted January 17, 2020 On 12.1.2020. at 21:12, banatjanin said: E, kako čistite nar? U vangli vode i nikako drugačije. Odsečeš oba vrha, plitko, da se vidi gde su komore samo. Zasecaš po spojevima. Raščerečiš ga pod vodom. Opne pokupiš s površine vode, ocediš vodu i jedeš semenke supenom kašikom.
banatjanin Posted January 17, 2020 Posted January 17, 2020 Samo kašikom ga i jedem na zgražavanje moje drage, koja to radi finski, prstićima, ili cedi sok Ubedili ste me, probaću opet pod vodom
Moća Posted January 17, 2020 Posted January 17, 2020 Koliko dugo mulje može da stoji u plastičnoj flaši? Sad sam našao flašu što sam dobio pre dve godine tj pre dva leta
nenad Posted January 17, 2020 Posted January 17, 2020 ako je bilo na mracnom mestu ne bi trebalo da mu ista fali.
Ravanelli Posted January 17, 2020 Posted January 17, 2020 brt, zar nije priča bila da su u grobnicama nalazili mulje staro po više vekova i ono i dalje dobro. tipa to i nivea krema nemaju rok trajanja
Filozof manijak Posted January 17, 2020 Posted January 17, 2020 Cenim da je poenta dugo stajanje u plastičnoj ambalaži...
Haralampije Posted January 17, 2020 Posted January 17, 2020 baci to, plastika se idealno razlaze u ulju
maheem Posted February 26, 2020 Posted February 26, 2020 Je l ima neko recept ili ideju za supu od blitve?
cmrlj Posted February 26, 2020 Posted February 26, 2020 supa il potaz, sveza il smrznuta? ja sam potaze svela na minimum posla, isecem praziluk (moze i luk), turim smrznutu blitvu, povrtnu kocku i vrelu vodu, posle 15 min kuvanja sameljem pa dodam grcki jogurt/limun/nista u zavisnosti od toga kakav mi se corbuljak jede. da mi treba supa, islo bi slicno, samo bih proprzila praziluk, verovatno bih turila i kockice tikvice, sargarepe, nekog jos povrca, stabljike blitve kuvala s povrcem, lisce naseckano dodala pred kraj, kocka il suseno povrce (nikad mi samo so nije dovoljna), na kraju dodala limun. ako volis mozes one dronjke od jaja da umutis unutra. moze i na aziju, onda turis djumbir/soja sos/fis sos. ne mozes da promasis.
maheem Posted February 26, 2020 Posted February 26, 2020 (edited) 11 minutes ago, cmrlj said: supa il potaz, sveza il smrznuta? ja sam potaze svela na minimum posla, isecem praziluk (moze i luk), turim smrznutu blitvu, povrtnu kocku i vrelu vodu, posle 15 min kuvanja sameljem pa dodam grcki jogurt/limun/nista u zavisnosti od toga kakav mi se corbuljak jede. da mi treba supa, islo bi slicno, samo bih proprzila praziluk, verovatno bih turila i kockice tikvice, sargarepe, nekog jos povrca, stabljike blitve kuvala s povrcem, lisce naseckano dodala pred kraj, kocka il suseno povrce (nikad mi samo so nije dovoljna), na kraju dodala limun. ako volis mozes one dronjke od jaja da umutis unutra. moze i na aziju, onda turis djumbir/soja sos/fis sos. ne mozes da promasis. Thanx, i meni je prošla kroz glavu ova druga ideja - nešto kao minestrone. Sveža blitva. Mali listovi, stabljike u tri boje, toliko fenomenalno izgleda da bi je je raširio po stolu a ne znam šta bi sa njom sem minestronea sa dominacijom blitve. Svi recepti na engleskom su kombo sa mahunarkama - pasulj, leblebije i sočivo. Možda ću malo leblebija da metnem. Edited February 26, 2020 by maheem
cmrlj Posted February 26, 2020 Posted February 26, 2020 meni su blitva i tikvice najbolje povrce u supi, ne da zagrizes, nego najbolji sok puste. a corbuljaci su uvek na isti fazon, ukusni i brzinski, izmedju ostalog najbolji nacin za ciscenje frizidera punog povrca na rubu truljenja.
Recommended Posts