Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

Posted

To je sasvim ok količina za recimo pakovanje od 500 grama tjestenina. Probaj sa pola, pa dodaji po potrebi, vidi voliš li manje sosa ili više (gušće).

Posted

i obavezno ga razredi sa 3-4 kašike vode u kojoj se kuvala testenina

Posted

Spremio jedan tanjir testenine probacu sa trecinom teglice. Da razredjujem sa vodom? I da li dodati jos nesto?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Posted

Nema potrebe, pesto je ful rješenje, punog ukusa. Jedino ako nemaš neku želju posebno. 

Posted (edited)

Probaj i sa manje od trećine za jedan tanjir.

Edited by mraki
Posted

Nije po P.S-u ali ima ljudi koji vole da u serpici zagreju malo pavlake za kuvanje (mlečne po mogućnosti) i onda kada se zagreje stave unutra taj koncenrisani Pesto sos iz teglice, malo mlevenog bibera, promešaju, onda skinu s ringle, stave u to kuvanu testeniniu, promešaju i serviraju.

Umesto pavlake za kuvanje može i voda u kojoj se kuvala testenina - otprilike pola šolje na 500 gr testenine.

Posted

Jeste pesto zaokruženog ukusa, ali kad je domaaaaći, neprskani. uz ove industrijske pestoe i testoe volem da sabijem konzervu komada tune. 

Posted

Stavio sam trecinu-cetvrtinu teglice i dodao 3 kasike vode od kuvanja i utisak je bled. U isto vreme mi je i jak i slab. Fali tu mesa :D

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

• 3 weeks later...
Posted

Koje su opcije za kupovinu smrznute morske ribe za riblju čorbu u Beogradu? Da li uopšte postoje?

Svi pominju glavu od lososa. Gde to da nađem?

Posted

Pa pokušavam da ovde napravim morsku riblju čorbu, znam da neće biti kao dole na moru, ali svejedno.

Posted (edited)

pojavio se ove godine kod nas ledov crni bakalar u filetima, ovaj, koji nije bakalar, nego rodjak, intenzivniji od oslica, slabiji od bakalara. kad na moru nema ribe, od njega pravimo brudet, i prodje. 600 grama nesto vise od 600 dinara. taj satro bakalao i zaledjena skarpina, nista brudetu nece faliti. 

glave lososa i losos pastrmke vidjam po ribarnicama na kalenicu, ostaju posle filetiranja. 

Edited by darling
Posted

E hvala. Ako može brodet, može i riblja čorba. Probaću.

Posted

Poceo sam da mesim hleb, jer jelte kupovni ne valja.

Radim najprostiju varijantu 50-50% psenicno integralno i razano, recimo, dakle bez belog i malo soli i probiotski kvasac i naravno voda.

Zamesim, pa ga onda malo duze mesim rukom, na kraju pokrijem folijom i krpom i ostavim da stoji vise sati, kasnije premesim jos jednom, stavim u pleh i ujutru pecem u rerni.

Problem koji se javlja je jako tvrda kora, ima li resenja?

Posted

Pokrij alimunijskom folijom dok pečeš ,traje malo duze 

Integralno brasno je bolje ne mesiti rukom jer ostane tvrdo