msmodesty Posted August 23, 2009 Author Posted August 23, 2009 nemacke, sa sircetom i kiselim krastavcima i kuvanim jajima iskljucujem. bljak, ima nesto sto nemac od srbina treba na nauci, a to je pi'tija!isto i ovde - sramota kako upropaste dobro meso...
Teja Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 isto i ovde - sramota kako upropaste dobro meso...Sto duze zivim ovde sve sam nekako tolerantnija ;) Ljudi ( ili bolje recheno svaki covek) uzasno je konzervativan sto se pihtija( ili leba,sira,mesa)tiche.Uvek se secamo nehega sto smo jeli kod mame,babe,tetke ,ujne,krnoj slavi i to nam jeneki reper sta je ukusno,neukusno,dobro,loshe.Cak sam misljenja da ce pravi hedonist radije bataliti veru nego taj ukus i miriskoga se iz detinjstva seca.Vodim i ja bitke u vezi pihtija ali ih gubim jer je objasnjenje da Nemci ( citaj Bavarci)stavljaju govedje meso , a sa govedinom bash ide super to sirce, a jaje i krastavac sucista dekoracija i nemaju veze sa sushtinom.
yolo Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 tejo darlin, lose pi'tije su u srbiji izuzetak, a u nemackoj pravilo!
Teja Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 tejo darlin, lose pi'tije su u srbiji izuzetak, a u nemackoj pravilo!Pa nisu nemacke izuzetak. Ja ih jednostavno ne jedem jer ne mogu da ih smislim.U Srbiji jedem samo kod domachina,nikada ih nisam jela u kafani.Valjda sam se istripovalada ce mi zapadne neko uvo s crne dlake. Ali zadnjih godina videh da turaju ( srspke domacice i moja maman) nekakvo silno dimljenomeso. Ne znam, ranije je sve bilo bolje,lepshe i ukusnije , a narocito skromnije..A i sama ih pravim, al ne sada, tamo pred Svetog Nikolu i Svetog Jovana.
yolo Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 A i sama ih pravim, al ne sada, tamo pred Svetog Nikolu i Svetog Jovana.da da, tako se posti u srbiji:)
msmodesty Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 u Francuskoj moze cesto da se nadje po restoranima kuvana teleca glava dodje mu kao pihtije koje se jos nisu stislea odlicne skroz
sherman Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 drugari, pravio bih boraniju a nemam pojma kako trebamoze li neko u par koraka da mi objasni posto sam totalni duduk
henrik larsson Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Koju? Zelenu? Žutu? Daj brif, bez brifa nema posla.
cedo Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 (edited) drugari, pravio bih boraniju a nemam pojma kako trebamoze li neko u par koraka da mi objasni posto sam totalni duduk Nadji zhenu.edit: koja zna da kuva Edited August 24, 2009 by cedo
sherman Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 (edited) Koju? Zelenu? Žutu? Daj brif, bez brifa nema posla.zuta Nadji zhenu.najjace! Edited August 24, 2009 by sherman
msmodesty Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 drugari, pravio bih boraniju a nemam pojma kako trebamoze li neko u par koraka da mi objasni posto sam totalni duduknisi lud da se zenis samo zbog boranije zgodno i lepo - jedan luk malo isprzis, pa mozda dodas malo slaninicei onda boraniju malo iseckanu zivu, promesas i poklopis pa nek se krcka, pred kraj dodas 1-2 paradajza na kockicei gremolatu - seckan pesun i beli lukili samo je obariszagrejes putera po zelji i proprzis malo prezli na puteruprebacis pure/prezle u serpu sa ocedjenom boranijom i protreses serpu
henrik larsson Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 (edited) S tim što bih ja svež oljušten iseckan paradajz stavio na dinstani luk, malo pre boranije. Ostalo je klasika.hint što se tiče ženidbe: tražiš razvod posle jedenja boranije, sa izgovorom da je bila pretvrda i puna končića. Edited August 24, 2009 by henrik larsson
msmodesty Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 S tim što bih ja svež oljušten iseckan paradajz stavio na dinstani luk, malo pre boranije. Ostalo je klasika.hint što se tiče ženidbe: tražiš razvod posle jedenja boranije, sa izgovorom da je bila pretvrda i puna končića.pretvrda, a?tiganj u glavu umesto razvoda.uh, ja svez oljusten paradjz uvek pred kraj... nego onaj dhal od zutog, crvenog sociva i suvog graska - ispao savrsen (prva serpa sa desne strane)
cedo Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Ajd da i ja dodam neki ozbiljan odgovor.Na modestin recept, ako nema slaninice ja bih sa strane isprzhio neku shniclu te bi mi boranija doshla kao prilog. Ma i ako ima slaninice.Henriche, henriche :D. Ne morash da se zhenih i razvodish zbog boranije. Ima toliko drugarica koje su spremne da spreme jedan ukusan objed, druzhenja radi.
msmodesty Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 Ajd da i ja dodam neki ozbiljan odgovor.Na modestin recept, ako nema slaninice ja bih sa strane isprzhio neku shniclu te bi mi boranija doshla kao prilog. Ma i ako ima slaninice.Henriche, henriche :D . Ne morash da se zhenih i razvodish zbog boranije. Ima toliko drugarica koje su spremne da spreme jedan ukusan objed, druzhenja radi. i ja sam tako mislila a onda videh sta se desilo Buckovoj drugarici koja je to predlozila?muskarci postali mnogo tradicionalni ili sam ja postala matora .... boranija
Recommended Posts