katamaran Posted April 11, 2017 Posted April 11, 2017 Kako iskoristiti vasabi ulje? Za sada sam se samo odvazio da ga probam na kasicicu i zhezhe :)
gospa buba Posted April 12, 2017 Posted April 12, 2017 ja imam vasabi pastu. to pretpostavljam za podchnjake
katamaran Posted April 12, 2017 Posted April 12, 2017 (edited) Pasta je malji dete za ovo :) Ovo je neki sumanuti koncentrat. Ni na netu nisam uspeo da nadjem nista konkretno o upotrebi. Samo jednog koji kaze da stavi par kapi na salatu. edit: https://www.chowhound.com/post/wasabi-oil-763984 U onoj radnji kod Kineza neke smesne pare bocica. Edited April 12, 2017 by katamaran
darling Posted April 12, 2017 Posted April 12, 2017 ja imam vasabi pastu. to pretpostavljam za podchnjake da, posto moze lepo da se namaze i drzi :D
askeladden Posted April 12, 2017 Posted April 12, 2017 Jednom me nana nagovorila da se inhaliram sveze narendanim renom.Kada sam konacno ustao sa poda i vratio levo oko na mesto,uvideo sam da zaista lakse disem.
gospa buba Posted April 12, 2017 Posted April 12, 2017 Jednom me nana nagovorila da se inhaliram sveze narendanim renom.Kada sam konacno ustao sa poda i vratio levo oko na mesto,uvideo sam da zaista lakse disem. to je istina, samo shto mora da se radi na balkonu po vetrovitom danu
maheem Posted April 27, 2017 Posted April 27, 2017 Draga Saveta, Falafel smesa mi se ne lepi, da bi napravila sniclice moram popiti rivotril. Nisam dugo pravila, sećam se da mi je prvi put to zadavalo problem a posle sam nekako dohakala al se sad ne mogu setiti uz pomocu kojih trikova sam to izvela
Skyhighatrist Posted April 27, 2017 Posted April 27, 2017 (edited) Pa šta imaš u receptu, daj da vidimo dal' ti nešto nedostaje ili ima viška, pomozi da ti pomognemo... Ovako na prvu loptu, ja uvek napravim smesu i ostavim je u fridžu jedno sat vremena, pre nego što krenem da pravim i pržim kuglice... Edited April 27, 2017 by Skyhighatrist
maheem Posted April 27, 2017 Posted April 27, 2017 pa, to je neki "moj" falafel. 250-300g leblebija, 100g soje, shaka kukuruza, pola konzerve belog pasulja, korijandera onako, bundevinog semena 50-60g, paprika komad crvena, paprika komad zelene, 3 čena bluka, 4 mala mlada luka, pola šargarepe, aleva, malo chilija, kajenski biber, malo brašna.kasnije sam umesio i jaje da bi malo povezalo.
maheem Posted April 27, 2017 Posted April 27, 2017 veliki blender mi je zarobljen u komšiluku pa sam iz hiljadu puta sve samleo u malom. bio bih zadovoljniji da je smesa malo više usitnjena al blender je disaster
Skyhighatrist Posted April 27, 2017 Posted April 27, 2017 (edited) Whoah Trebaće ti recimo prezla i možebiti još jedno jaje (imaš bar pola kg koječega tu). Paprika, mladi luk, šrgrp, (možda i kuruz i pasulj) - sve pušta vodu... Edit: but seriously, ostavi sve da odstoji bar pola sata na hladnom, da se desi sa tom vlagom sve što treba da se desi.. Edited April 27, 2017 by Skyhighatrist
maheem Posted April 27, 2017 Posted April 27, 2017 (edited) Kasno zatrazih pomoc, zapravo sam pitao za ubuduce, al tako sam i ucinio - ostavio da odmori pola sata. Fala muchas. Ocekivao sam da bude vise vode al bese ok. Imam istu kolicinu za sutra, ceka u frizideru veci blender. Peko u rerni, sutra cu u tiganju Edited April 27, 2017 by maheem
Recommended Posts