gospa buba Posted December 25, 2015 Posted December 25, 2015 u jednoj italijanskoj kuci u kojoj sam bila u paradajz sos su dodavali panu ili mleko da ubiju kiselinu, a ne secer. ja naucila od njih i uvek u paradajz sos sipam mleko. vidish, ja intuitivno i tajno oduvek dodajem chajnu kashichicu pavlake, ne vidi se, a uradi neki posao
aram Posted December 26, 2015 Posted December 26, 2015 ja obavezno mleko negde na pocetku, kad meso pobeli.
FERNOUX H Posted December 26, 2015 Posted December 26, 2015 (edited) mi kod kuce pravimo po ovom receptu, bez ikakve modifikacije, i ispadne odlicno svaki put: http://www.dominomagazin.com/article/5461/recepti/recept-za-cheese-cake E sad ja razmišljam da pravim čizkejk za novu godinu, i da iskoristim neke stvari iz ovog Vasinog recepta u sledećem: http://happinessstanlives.com/2014/04/04/nutella-cheesecake-with-ferrero-rocher/ Dakle, da iskoristim plazmu umesto ovih keksa, ella sir itd. Postaviću neke fotke kada bude bilo Samo razmišljam šta je ovo: ½ pint double cream 1 tsp vanilla essence Mislim, mogu da nagađam ali ako je neko siguran neka napiše. Ne znam, nešto bi radije stavio neutralnu pavlaku edit: Razmišljam i da stavim Philadelphia-u umesto Ella-e. Jel to beše ima da se kupi u Maksiju? Uf, ili da uzmem Mascarpone u Idei Edited December 26, 2015 by FERNOUX H
renne Posted December 26, 2015 Posted December 26, 2015 dabl krim i nema kod nas, uzmi Imlekovu slatku pavlaku da je zameni vanila esens kupi vanilu u flašici Dr oetker. Ne treba ti ništa bolje od Ella sira za to, veruj
Аврам Гојић Posted December 26, 2015 Posted December 26, 2015 (edited) potvrdjujem. Ella sir je jako jako pogodan za te stvari. Edited December 26, 2015 by Аврам Гојић
FERNOUX H Posted December 26, 2015 Posted December 26, 2015 E pa super. Gde ima ta Dr Oetker vanila u flašici?
FERNOUX H Posted December 28, 2015 Posted December 28, 2015 Jel ok ovaj recept za Indeks sendvič? Koje povrće da stavim? http://serbiancookbook.blogspot.rs/2011/06/indeks-sendvic.html Šampinjone narendati na tanke listiće, propržiti na malo ulja, dodati so i biber. U tiganju zagrejati malo ulja i spustiti dva lista praške šunke, da se kratko proprže, sa obe strane. Kada se praška šunka okrene na drugu stranu, preko listića šunke obilno posuti krupno narendan tvrđi kačkavalj (trapist, gauda, edamer). Ostaviti još par trenutaka da se kačkavalj zagreje i počne da se topi. Svežu veću kiflu preseći uzduž, staviti na svaku polovinu namaz po ukusu (majonez, kiselu pavlaku, senf), preko namaza staviti preklopljene listove praške šunke sa toplim kačkavaljem, pa preko toga propržene šampinjone. Dodati povrće po izboru (paradajz, krastavac, kiseli krastavčići, sveža paprika, zelena salata). Preklopiti drugom polovinom kifle.
Аврам Гојић Posted December 28, 2015 Posted December 28, 2015 (edited) po izboru, lepo piše da, ovo je tradicionalni indeks sendvič kakav su jeli naši stari. ja bih tu stavio tanko isečene kisele krastavce i zelenu salatu, ili paradajz, krastavac i zelenu salatu. zelena salata može u svaki sendvič a mimo toga ne volim da stavljam turšiju zajedno sa svežim povrćem. Edited December 28, 2015 by Аврам Гојић
maheem Posted December 28, 2015 Posted December 28, 2015 I mislim da ne treba da okreces sunku, baci je na grill tiganj i odmah pospi rendanog sira jer sunci treba par sekundi da se izgriluje
FERNOUX H Posted December 30, 2015 Posted December 30, 2015 Gotov čiz kejk (ostala je samo još nutela da se doda sutra), nekako sam uspeo da pravim dok sam paralelno gledao i Farmu, mada mi je Ella sir u jednom trenutku ispao u sudoperu. Čini mi se da će fil biti malo manji nego što treba jer sam uzeo kalup od 24cm a ovaj recept je za 23cm, ali nadam se da će biti super.
FERNOUX H Posted January 1, 2016 Posted January 1, 2016 Evo i slike. Odlično je ispalo, ova nutela gore se ne oseća mnogo, taman toliko koliko treba. Ima i Ferrero kuglice u filu :)
Recommended Posts