renne Posted November 15, 2014 Posted November 15, 2014 (edited) Lako, gotovo za 15.minuta. isečeš file po dužini, uvaljaš u brašno sa jedne strane. Na vruć puter i ulje staviš brašnjavu stranu, dodaš 3-4 čena belog luka u ljusci. Kad je pečena jedna strana okreneš, pa posoliš i pobiberiš. Izvadis meso, podliješ bluk sa vodom, oa kad je mekan oljuštiš ga pa ispasiraš viljuško, dodaj još malo vode i kašičicu belog bibera i to je to Edited November 15, 2014 by renne
ljakse Posted November 17, 2014 Posted November 17, 2014 Jebo me džajant cuko što verujem domaćem internetu i popravljam ono što nije polomljeno™. Video da domaćinkinje urlaju kako se za palačinke koristi oštro brašno, te rešio da probam, i dobio krte i suve palačinke koje se 2x više lepe za tiganj (nije da sam upropastio neku, samo sam se mnogo više cimao oko okretanja i sl).
pacey defender Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 kupio 1.5kg buta bez koske, planiram da ga sloukukujem. Gde smo ono imali recepte? Planiram da izgnječim par čenova bluka, iseckam šargarepu i crveni luk i ubacim u vatrostalnu. Na meso da utrljam so, biber i tucanu, pa ubacim u vatrostalnu i zaboravim u rerni na recimo 4h na 150C. Ali ovo mi je nekako preobično. Šta još da dodam ili uradim? Ili nešto skroz drugojačije?
yolo Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 (edited) proburazi mu neku rupu kroz sredini ili napravi neki dzep i napuni suhim sljivama, odlicno idu uz svinju i daju zimski smek Edited November 30, 2014 by yolo
pacey defender Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 (edited) e, hvala. uradiću to. kaži mi, da li da se nadam da ću ostatke moći da iscepkam za drapano prase? ili je 4h premalo? rene, da, pretpostavio sam da je tako. gađao sam plećku ali nisam našao. pokušaću, pa da vidim kako će da ispadne. možda redukujem vreme na 3h. Edited November 30, 2014 by pacey defender
renne Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 Za tu masu buta ti je dosta oko 2.5h, inače će se užasno presušiti. Sipaj piva i vode u tepsiju, i pokušaj da meso ne staviš direktno dole. nego na neke klocne, nosače, da se lagano krčka i odozdo
pacey defender Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 aha. ranije sam spremao tako što na dno položim kriške jabuke i šnite crnog luka. onda skroz menjam recept. hvala!
Frank Pembleton Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 Da but je malo kritican.Taj misic oce da se skvrci....
Haralampije Posted December 1, 2014 Posted December 1, 2014 Za tu masu buta ti je dosta oko 2.5h, inače će se užasno presušiti. Sipaj piva i vode u tepsiju, i pokušaj da meso ne staviš direktno dole. nego na neke klocne, nosače, da se lagano krčka i odozdo Rene je u pravu,generalno kad se sprema pecenje u komadu,pravilo je koliko kg mesa toliko sati u rerni+1h. Kako je tvoj komad relativno mali (1,5 kg) mozda i nesto krace
pacey defender Posted December 1, 2014 Posted December 1, 2014 ispalo je ok i sa dužom obradom. na kraju se ukuvalo u svoj onoj tečnosti - mislio sam da će da ispari. isekao na slajsove i napravio sendviče. urešio baget, premazao renom, dodao ajzberg i meso. zaječarac i tugovanje uz gledanje derbija.
ToniAdams Posted December 1, 2014 Posted December 1, 2014 but sam pravio par puta tako sto bih ga uvaljao u senf, turio u kesu i dugo pekao, i pred kraj isekao kesu i zalio pivom. to sam potpuno intuitivno radio, poput svinje koja trazi tartufe, tako da je moguce da sam napravio glupost, no sve u svemu bio sam jako zadovoljan.
Frank Pembleton Posted December 2, 2014 Posted December 2, 2014 Kesa?Kesa?To je jedno zlo i ja je mrzim!
Ajant23 Posted December 2, 2014 Posted December 2, 2014 jak je sake, verovatno ima lošu uspomenu na jedno pijanstvo
Recommended Posts