mire Posted September 7, 2014 Posted September 7, 2014 rkni u kelj brdo belog luka i naseckaj slaninu, pa onda daj impresije
ljakse Posted September 7, 2014 Posted September 7, 2014 Ok, znači def nema ništa bez pretovara začinima. Jebeš jelo u kome je glavna poenta da mu se nikako ne oseti ukus.
hoffnung Posted September 7, 2014 Posted September 7, 2014 evo kako bih ja [nije moj recept] stavio bih u serpu, ali ne duboku [srednja - siroka] dve glavice cluka. pola glavice bluka i proprzio na mulju. iseckao sitno plavi patlidzan i stavio da se krcka. izrendao sargarepu, iseckao celer [belo i lisce]. dodao vode, toliko da prelije sve to. naseckao na komade kelj i ubacio. poklopio serpu i kuvao na trojci. s' vremena na vreme bih otvorio poklopac da vidim sta se desava, da li treba doliti vode, ako ne, pri kraju bih ubacio zacin c, i mozda crvenu papriku. video bih prvo kako izgleda, tj, da li treba ili ne. jos malo krckao i zavrsio.
hoffnung Posted September 7, 2014 Posted September 7, 2014 (edited) Ok, znači def nema ništa bez pretovara začinima. Jebeš jelo u kome je glavna poenta da mu se nikako ne oseti ukus. ovde je njegov kim sigurno kamuflirao miris kelja, ja ga ne bih stavio. ono sto bi meni bilo zanimljivo kod kelja da izbegnem, jeste taj neki "standardni" nacin pravljenja, koji je ruku na srce dosadan. Edited September 7, 2014 by hoffnung
ljakse Posted September 7, 2014 Posted September 7, 2014 Pa ovaj tvoj recept i nije kelj nego đuveč/lonac. Poenta je da se jede kelj sa minimumom kamuflaže, je l te.
hoffnung Posted September 7, 2014 Posted September 7, 2014 slazem se, ovo je djuvec vise, ili kako sam ja to nazvao "becarac" ali opet je alternativa u odnosu na kelj koji si jeo?
ljakse Posted September 7, 2014 Posted September 7, 2014 Alternativa je, ali nije kelj nego mešanac. Ja sam bio u fazonu da otkrijem neki tip koji od njega pravi ukusno jelo, al izgleda da ga nema.
hoffnung Posted September 7, 2014 Posted September 7, 2014 ima ga sigurno, samo sto kod nas ljudi manje ekperimentisu. verujem da svasta moze da se napravi sa njim. mozda ne nesto senzacionalno, sto bi zauzelo sada neko pocasno jelo medju jelima, ali svakako bi moglo. ja mogu samo da lupam, ali dok sam ne probam, dzaba.
pacey defender Posted September 7, 2014 Posted September 7, 2014 stigla boranija iz sela. rodila kod seljaka, ne znaju šta da rade s njom. bacio mladi luk i bluk na malo ulja da se prokrčkaju par minuta. zatim dodao malo vina, boraniju i jedan sečeni paradajz istog geografskog porekla. dinstao pet minuta a nakon toga prelio vrelom vodom, začinio suvom ljutom paprikom, majčinom dušicom sa terase, jamajčanskim biberom i šafranom. ostavio još 20 minuta na laganoj vatri. stoji šerpa ceo dan na stolu i svaka dva sada sedamo i punimo tanjire po malo. onako olađeno. valja.
darling Posted September 7, 2014 Posted September 7, 2014 ja kelj kuvam ko blitvu, s krompirom, na maslinovo i beli luk. al kod kelja je vazno da se kuva odvojeno do krompira i da se voda u kojoj se kuvao baci. onda je super ukusan.
hoffnung Posted September 7, 2014 Posted September 7, 2014 (edited) ja kelj kuvam ko blitvu, s krompirom, na maslinovo i beli luk. al kod kelja je vazno da se kuva odvojeno do krompira i da se voda u kojoj se kuvao baci. onda je super ukusan. to je i meni palo na pamet. Edited September 7, 2014 by hoffnung
ljakse Posted September 7, 2014 Posted September 7, 2014 Pa tako recite, jbt. Pejsi: ja baš danas satro do kraja šerpu mlade boranije od juče, ali ono 100% dženerik - cluk i bluk na ulju, onda oljušteni i poluispasirani veliki paradajz da se malo ukrčka, pa šljus boraniju preko toga, posle voda i sve ostalo, pa gomila peršuna na kraju, onako lep čorbast comfort food. Jedem danas poslednji tanjir, naseckao crvenu papričicu preko, uz to Simina lepinja, i razmišljam kako mi ovo do jaja seda u želudac, i kako će morati još nekoliko puta da se ponovi ovih dana.
aram Posted September 7, 2014 Posted September 7, 2014 krupno secen skuvan kelj procedim, posebno skuvam krompir. sve pomesam u dubljem tiganju, prelijem muljem i blukom i malo proprzim. retko, posto ne volim bas...
ljakse Posted September 7, 2014 Posted September 7, 2014 :D jbt, sve neke jedem al ne volim kombine, očito nisam lud u vezi tog kelja.
aram Posted September 7, 2014 Posted September 7, 2014 pa kako su ga moja majka, tetke i strine kuvale, lud bi bio da ga volem :D
Recommended Posts