Jump to content

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

Featured Replies

hm, biljna mast?

• Replies 7.4k
  • Views 717.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Sandradjer
    Sandradjer

Ode valdorf prvi. Jos krkaju. Uspela sam. Kazu pozdravi forumase i neka zovu na degustaciju slobodno   

• Ovo su Scotch pies koje sam pravio prije jedno mjesec dana. Prvi put sam pravio ovo tijesto od brasna i masti (svinjska i govedja 50/50). Tradicionalno punjenje je mljevena junetina ili ovcetina, nest

Posted Images

To postoji?! Ja nikad nisam kupovala. Nikad nigde. :D

ima pakovano u kanticama isto ko svinjska, ja se zajebo jednom 

:lolol:

+1

To postoji?! Ja nikad nisam kupovala. Nikad nigde. :D

i nemoj!!nikada!!!

inače to koriste u pekarama za bureke,umesto svinjske masti jer je jeftinije..a u svim konditorskim prizvodima umesto maslaca..jednom rečju smeće!!!!

Edited by ivy

to je, koliko znam, najveći prehrambeni otrov koji postoji, hidrogenizovana biljna mast, najpouzdaniji izvor lošeg holesterola

Edited by Грешни Василије

Ja našla neki recept za Brooklyn blackout cake i traže to da mešam s puterom. Pa ja ću ondasamo puter. Jebeš šortening.

zvuči kao teško sranje

to je, koliko znam, najveći prehrambeni otrov koji postoji, hidrogenizovana biljna mast, najpouzdaniji izvor lošeg holesterola

tako je!!

ja nisam htela da propovedam ali znate vec..to i margarin ruku pod ruku,samo sto je biljna mast gora jer je rasprostranjenija u proizvodima

u bosni se dosta u domacinstvu koristi taj biljni mrs. 

strasno!!

od biljnih ulja samo hladno cedena!!..ja i o vrstama imam misljenje..npr nikako ulja zitarica i tako..

ali za ostatk sveta je dovoljno da su za pocetak hladno cedjena jer je postupak najjednostavniji- iscedi se presom i gotovo..sve ostalo je teska industrija!

Edited by ivy

A palmino ulje/mast?

Meni prilično dobro kada spremam piletinu recimo.

A palmino ulje/mast?

Meni prilično dobro kada spremam piletinu recimo.

nije loše,ima ok nutritivne vrednosti i visoku tačku dimljenja,mislim najvišu od svih masnoća i obično je na listama medju dobrim mastima zbog visokih zasićenih masnih kiselina..ali i sa njim pažljivo

jeftino je i ima široku primenu i u kozmetičkoj industriji pa se zbog proizvodnje i sadnje palmi krči gomila šume u Africi na račun oranguntana :(

mada se isto može reći i za npr Vojvodinu i uopšte za sve velike površine pod mono kulturama..al orangutani su orangutani..

misim ja sam generalno skeptična prema svim biljnim uljima koja nisu maslinovo i kokosovo..ali to sam samo ja..

edit-i avokado ulje ali to je preskupo i za priču..i susam i bundeva za začin

Edited by ivy

gde kupujete palmino ulje?

ja ne znam mnogo o palminom ulju ali i tu postoji valjda ulje od ploda palme i ulje od palmine koštice i tu je neka razlika,valjda je to od koštice lošije..trebalo bi to istražiti..