Jump to content

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

Featured Replies

pa baci :D

• Replies 7.4k
  • Views 717.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Sandradjer
    Sandradjer

Ode valdorf prvi. Jos krkaju. Uspela sam. Kazu pozdravi forumase i neka zovu na degustaciju slobodno   

• Ovo su Scotch pies koje sam pravio prije jedno mjesec dana. Prvi put sam pravio ovo tijesto od brasna i masti (svinjska i govedja 50/50). Tradicionalno punjenje je mljevena junetina ili ovcetina, nest

Posted Images

Ima li neko dobar / oproban recept za cheese cake?

Vasudeva pravi ovu zamenu za čizkejk?! Ne peče ga?! Plazma umesto kukija?! Tsk..tsk...tsk..

Aha! I ne stidim se. Savrseno je.

mi kod kuce pravimo po ovom receptu, bez ikakve modifikacije, i ispadne odlicno svaki put:

http://www.dominomagazin.com/article/5461/recepti/recept-za-cheese-cake

E, hvala puno. Rešila gospođa da proba, ali je zbunila raznolikost recepata po internetima, pa rekoh da vidimo nešto oprobano.

Valjda će danas da se pravi, pa javljam kako je ispalo. :)

e da, jedna sitnica...pouzdan zelatin je Dr. Oetker. i mozete slobodno smanjiti na 2 kesice ako njega koristite, nekome je suvise tvrdo sa 3.

Edited by Грешни Василије

Aha! I ne stidim se. Savrseno je.

Ja volim kad sam u Srbiji da mecem svapski sir, umesto Filadelfije.

Hajde da se i ovde posvadjamo, kao oko pite krompiruse. Team Lenjivci (ovi sto mecu zelatin) vs Team Carevi (ovi sto peku). :D

Ubaci I tim ljudi od ukusa. To smo mi sto preziremo ciz kejk.

Ubaci I tim ljudi od ukusa. To smo mi sto preziremo ciz kejk ne gotivimo slatko osim u kombinaciji sa slanim.

Ne gotivim ni ja slatko. Ni Vasudeva.

I tim retardiranih koji prati fajt i potajno navija za Lenjivce

ciz kejk je dobar samo ako se pravi od maskarponea, sve ostalo 0 bodova.

čiz kejk je malo dosadan jer je kiselkast, ako nije kiselkast onda je ok (možda je taj od maskarponea?)

a želatin?!?!??! :frust:

bwt mislim da sam već pisala i kako mrzim želatin i slične tvari u marmeladama... ta skuvajte ljudski, to je sve! :mad:

čiz kejk je malo dosadan jer je kiselkast, ako nije kiselkast onda je ok (možda je taj od maskarponea?)

a želatin?!?!??! :frust:

bwt mislim da sam već pisala i kako mrzim želatin i slične tvari u marmeladama... ta skuvajte ljudski, to je sve! :mad:

pa ti skuvaj ljudski ^_^