Skyhighatrist Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Ova slika bolje predstavlja Munster, meni je ok i miris (hm, podnošljiv) i ukus (volim), ali imam blagi problem sa teksturom i ljigavošću korice... A durian (sveži) je nešto najgore što sam pomirisao u životu premda sam jeo neki kolač od istog, i bio je potpuno ok...
Killiana Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 dajte neke predloge za spremanje srnetine, a da nije paprikas... hvala!
aram Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 (edited) Meni razni gulaši-paprikaši najbolji, al može i pečenje. Pre pečenja marinirati par dana, minimum 24h.Prvo očistiš od kostiju i lepo urolaš i uvežeš kanapom.Predlog marinade: crno vino, ulje, cluk, bluk, lovorov list, brusnice, borovnice, narendanu šargarepu, paškanat i celer, neće smetati ni list od celera, krupno mleven biber, peršun...A onda možeš i da praviš ovo:Kanapei sa srnetinomZa 6 komada-3 kriške tost hleba,12 kriški pečene srnetine,2 kašičice (kafene) maslaca,2 kisela krastavca,2 kašike (supene) majoneza,1 kašika pavlake,1/2 jabuke,1/4 celera,1 kolutić ananasa,malo limunovog soka,6 polovina jezgara oraha,prstohvat šećera,prstohvat soli.Oljuštiti celer i jabuku, pa izrendati. Ananas i krastavce iseći na tanke rezance. Od tost hleba iseći 6 krugova, pa premazati maslacom. Pomešati pavlaku i majonez, dodati nakoliko kapi limunovog soka, šećer, so i ostale sastojke, tj. jabuku, celer, ananas i krastavce (srnetinu i orahe, sačuvati za odozgo).Premazan maslacom tost hleb prekriti pripremljenom salatom od majoneza, preko toga staviti po dva tanka režnja srnetine (malo salate izmedju) i preko toga polovine jezgara oraha.Ovo mu spada u hladna predjela. Ja ne volim te fore sa ananasom, ali ovde mi baš prija, s tim što ga svedem na mini-mini-minimum.Po istri sam jeo fine njoke, fuže, ... sa srnetinom, ali to ti se opet svodi na gulaš. A ako ti meso nije baš za pečenje, možeš se i zezati sa pravljenjem paštete, ali je to posao od 5-6 dana, a traži i uslove (komadi mesa se potope u zašećereno sirće pa se onda okače da se vetre 2-5 dana ...) Edited January 18, 2012 by aram
Killiana Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 super!hvala, ako ima jos, davaj.stigla cela srna, tako da... ima da se pravi na razne nacine :D [nemam ja nista protiv paprikasa/gulasa, samo mi malo dosadno da srnetinu jedem svaki put u tom obliku]
Amelija Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 btw, šta je najbolje da pošten čovek učini sa artičokama?
aram Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Arame, pozovi me u goste :)bolje pozovi ti mene, kod tebe lepše vreme a i ovde mi se sve svodi na teoriju, od posla nemam vremena da se zezam po kuhinji :(
Lancia Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 bolje pozovi ti mene, kod tebe lepše vreme a i ovde mi se sve svodi na teoriju, od posla nemam vremena da se zezam po kuhinji :(dil, rogatog na ledja i voila :) u suprotnom ces morati da juris koze po pustinji.
maketh Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Inventarisao sam zamrzivac i nabasam na frikomovu "Meksicku mesavinu"...Ajde neke ideje sa cim bi to mogao da zgotovim?možeš da skuvaš pirinač koji oceđen prebaciš u neki neprijanjajući tiganj, ubaciš te mešavine, malo putera i nekih začina (kari obavezno) i posle 4-5min je gotovo. ide ok s nekom piletinom npr.
aram Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Nema Banacanina, a garant ima i on neku ideju za srnetinu...
garcia Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 nakon 30 godina života, otkrio sam kelj.nasekao na četvrtine, obaro kratko u slanoj vodi i potom naređao u tepsiju.stavio začine, zalio pavlakom sa jajima i narendao neki tvrdi sir ozgo. divotalno, prejeo sam se
Isis Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 ima li neko neki recept da preporuci za pacetinu ili kakvu ideju i savet da predlozi? imam celu zivotinjku, a ne znam sta je najbolje raditi sa njom.
nezvanova Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 ima li neko neki recept da preporuci za pacetinu ili kakvu ideju i savet da predlozi? imam celu zivotinjku, a ne znam sta je najbolje raditi sa njom.evo, probaj ovaj bokizov recept. cini mi se da nije los, iako sam ja pravila vise puta ali po receptu slavice i igora mandica. medjutim tog recepta nema ga na netu, a knjiga /bracna kuharica/ mi nije pri ruci... sve u svemu, vrlo je slican ovom, samo sto je umesto garniranja karamel prelivom tamo pravljen vrlo slicno umak - karameliziran secer, korice i sok od narandze i sok od pecenja /u kojem ima i serija, jel + pavlaka za kuvanje/.a kao prilog, oni su preporucivali krokete od krompira, ja ih poslusala i bilo super. dakle, samo vodis racuna da ne peces na jakoj vatri , da je patkla mlada i da joj treba oko 40 minuta po 1kg na 180 stepeni... :-)
Recommended Posts