January 5Jan 5 1 hour ago, vracharac said:Dobar dan. Lezi hoba od1.2 kg u frizideru. Ima li neko dobar recept?ja kuvam hobu bez vode. samo u lonac, poklopis i ona pusti ljubicastu tecnost. okrenes par puta i gotovo je kad sva tecnost ispari, a ostane ljubicasti talog na dnu. onda je bacim u pekac na krupno seceni krompir i pokoji crveni luk, poklopim i u rernu na 160°C 90 minuta (par puta je okrenem u toku pecenja). desetak minuta pre kraja na onaj ljubicasti talog metem dve kasike mulja i peses na ploske seckanih cenova bluka, kad se luk zagreje podlijem sa 1,5dl belog vina i mesam da pokupi sve ono ljubicasto, pa time prelijem hobu.
January 5Jan 5 moze se napraviti i preliv od tahinija, limuna bluka i malko vode preko pecenih kriski patlidzana u rerni. izmedju redova feta i orasi. mnogo dobro.
January 5Jan 5 @aram možeš li pls da mi ostaviš (ponovo) recept za tursko jelo s paradajzom, paprikom i jajima, ono gde si pričao da treba puter da zacvrči. Tnx 😘
January 5Jan 5 Kada već pecamo recepte da li iko ima doooooobar recept za bejlis kolač. Treba da bude lighter i da bude 50/50 kora krem.Ja sam za novu godinu (pored drpanog buta koje je ispalo ko puter i pomoglo je da nabacim 2kg za 6 dana) pravio po ovom receptu - https://www.lifeloveandsugar.com/baileys-chocolate-poke-cake/I ispalo je neverovatno dobro ali čokoladno sa notom bejlisa. Tako da nije bilo dobro prihvaćeno. I morao sam skoro celu sam da pojedem....
January 5Jan 5 1 hour ago, Svemir Zeka said:@aram možeš li pls da mi ostaviš (ponovo) recept za tursko jelo s paradajzom, paprikom i jajima, ono gde si pričao da treba puter da zacvrči. Tnx 😘e nemam pojma kad je to bilo i koji je to recept? menemen?
January 6Jan 6 On 5. 1. 2026. at 12:58, aram said: On 5. 1. 2026. at 11:46, vracharac said: Dobar dan. Lezi hoba od Quote ja kuvam hobu bez vode. samo u lonac, poklopis i ona pusti ljubicastu tecnost. okrenes par puta i gotovo je kad sva tecnost ispari, a ostane ljubicasti talog na dnu. onda je bacim u pekac na krupno seceni krompir i pokoji crveni luk, poklopim i u rernu na 160°C 90 minuta (par puta je okrenem u toku pecenja). desetak minuta pre kraja na onaj ljubicasti talog metem dve kasike mulja i peses na ploske seckanih cenova bluka, kad se luk zagreje podlijem sa 1,5dl belog vina i mesam da pokupi sve ono ljubicasto, pa time prelijem hobu.Hvala majstore pokidasmo se
January 9Jan 9 Imam nasjeckane skembice kupljene u Lidlu. Da li mi trebaju koraci ciscenja kao sto je stajanje u vodi sa sircetom ili da to preskocim?
January 9Jan 9 4 hours ago, Paul Gompitz said:Imam nasjeckane skembice kupljene u Lidlu. Da li mi trebaju koraci ciscenja kao sto je stajanje u vodi sa sircetom ili da to preskocim?Zar nisu vev obareni ako su naseckani?Ako su beli skroz nista sirce i to
January 15Jan 15 15 minutes ago, aram said:šta znam, ovaj recept odakle si uzela fotku je odličan.Aj ti prvi da vidimo kako će da ispadne 😁