Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hate lista itema, pojava, trendova i proizvoda

Featured Replies

Carape na papuca i sandale, sta znam, nisam protivan ako je lepo osmisljeno, ako neko "ume da iznese". Ni estetski ni racionalni tu ne vidim neki problem.

A kad smo kod obuce, bio skoro na nekom koncertu, ekipa onako malo alternativnija, u proseku 40ak godina. I pogledam oko sebe pazljivo - svi u patikama. Zimi jos uvek vidim dosta cipela, sto plitkih sto dubokih, ali kad otopli patike potpuno dominiraju. To sam prvo primetio pre desetak godina u Svedjanke gde je dosta devojaka nosilo patike uz mantil i bas mi je bolo oci. Sad je to potpuno normalna stvar.

• Replies 2.8k
  • Views 334.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Ja nosim patike uz kaput ili mantil blush i to uz spomenute sambe, ili koje god

Ali, avaj, čarape i one isečene Agsice pa kao papuče.. uvek me zaboli živac koji spaja oko i potiljačni režanj

Kao da cipele polako izumiru ili postaju teška niša, tipa za odelo, svečane prilike, ili kao deo alternativnog stila i subkulture. Onaj središni, najmasovniji i mainstream deo tržišta patike su skroz zauzele.

Mislim da je kovid dosta doprineo tj omasovio taj trend koji je začet i pre njega. Sada se i u korpu svetu ređe viđaju odela i cipele koje uz njih idu, što ranije nije bio slučaj.

.

Edited by Filozof manijak

27 minutes ago, glibav said:

80% zena nosi sambe. Koliko god su platili za marketing malo je.

Treba mi ono za memeove, tekst - ne zna gde ce pre - Gugla sta su sambe

1 minute ago, Mel said:

Treba mi ono za memeove, tekst - ne zna gde ce pre - Gugla sta su sambe

Adidas samba

Samba rumba ča ča ča

38 minutes ago, glibav said:

80% zena nosi sambe. Koliko god su platili za marketing malo je.

Ostalih 20% je NB.

42 minutes ago, bags said:

Doduse ovo je grad bez ikakvog stila i kompleksa sto se tice odece tako da nije ni bitno u sustini sta sam napisao.

stekla sam utisak da je i Slovenija u tom mitljurop germanskom fazonu, proletos sam bila u Ljubljani i povezala da kad vidis skockanu lepu zenu na ulici to je neka Bosanka koja se jos ne predaje. Slovenke mislim mahom nose sportsko udobni fazon. Kad promislim, Italijanke bi grubinke nosile samo ako bi papa licno naredio pa i tad je pitanje, Francuskinje takodje cene neki kompleksniji stil, a ovo sve od Holandije pa preko Nemacke i Austrije do Slovenije (Ceska?) verujem i Skandi gore - daj ti neku kvalitetnu sportsku odecu i to je to.

Germani i ukus za oblačenje... rolleyes

Just now, Filozof manijak said:

Germani i ukus za oblačenje... rolleyes

E ali da napomenem - zena koja mi se juce mnogo svidela nije taj sportski lezerni fazon, nego je nekako uzela te papuce sa carapama i ukomponovala na dobar nacin u autfit koji je bas dobro izgledao.

meni su kul patike na odelo

Meni su još kulije cipele na trenerke

15 minutes ago, Mel said:

daj ti neku kvalitetnu sportsku odecu i to je to.

Gleda se dosta i cena. Puno vise nego pre korone jer ova generacija ispod 40 god koja je imalo obrazovanija gleda da svaki euro prebaci u ETF.

Postoje otprilike 3 tabora:

• 80% najjeftinije moguce i sa akcije

• 18% neka sredina gde se gleda dobar value za novac

• 2% totalni überfreakovi koji porucuju cipele u malim starinskim radionicama da se izrade po meri i/ili neki hiper bio materijali

Covid je verovatno dugorocno uticao na stil. Ja sam pre uglavnom nosio polo majice i kosulje kratkih i dugih rukava. One obicne t-shirts su uglavnom bile za spavanje. Sada ubedljivo najcesce nosim njih.

Sportska i udobna odeca je u severnim zemljama postala toliko ucestala, da pomislim da je tu u podsvesti i neki virtue signalling (tipa "oblacim se ovako jer se bavim sportom i zivim zdravo").