petar pan Posted December 20, 2013 Posted December 20, 2013 @Timmi, Jabari ne da nece biti bust, nego nema teorije da ne bude od svoje trece godine jedan od deset najboljih igraca ako mu se neka teza povreda ne desi. Gde moze klinac od 18 godina biti formiran igrac? Vrhunski talenti sa radnom navikom od 18-24 svake godine strahovito napreduje, technicki, fizicki, igracki IQ, igranje protiv najboljih tako da je ta izjava smesna. Ako zelis da kazes da ima vrhunski napadacki repertoire onda bi se slozio, sa tim da to njegovo znanje vec sad prelazi u neke dimenzije tipa Melo cisto skills wise. Koristi levu ruku kao i desnu, ima igru ledjima, rad nogu, cutovi, osecaj za dodavanje, skok, poseduje ama bas sve finte profesionalaca sto ti je bonus kada ti je cale bivsi nba igrac i godinama alpha i omega grassroots kosarke u chicagu i igras basket sa bivsim, aktuelnim i buducim profesionalcima. On ce sledecih 2-3 godine najvise u atleticizmu dobiti, on je bio kao klinac uvek bucmast i nije mogao da trci ili da skace iako je dominirao znanjem, e pa sa 14-15 je pocela transformacija tela, do toga da je kao 16-godisnjak bio taj perverzan talenat. U toku cele svoje junior sezone je igrao sa manjim i vecim povredama, i zavrsio je leto tako da je slomio skocni zglob na pripremama americke selekcije za svetsko prvensto u17. Nije obavljen snimak zgloba i decko igrao sporadicno sa velikim bolovima. Ipak je imao naj napredne statistike i dok se jos lomila finalna utakmica sa australcima uso Jabari i dao za 4 minuta 8 poena sa dve trice i stvorio razliku. Posle operacije poceo sezone sa 15 kilo viska i tek sad se vidi kako lici fizicki na atletu. To sto do sad ne trosi mnogo energije na defanzivu stoji, da nece nikad biti SF, ta izjava ne zasluzuje suvisnog komentara, decko ce igrati pre svega SF, u nekim small ball varijantama i PF. Jeste da je danasnja SF konkurencija nesto istorijsko dobra ali ce se Jabari tu lepo uklopiti. Zaista mislim da covek ne treba da bude neki veliki strucnjak da bi se to videlo.
Timmi Posted December 21, 2013 Posted December 21, 2013 ja sam to napisao nakon par odgledanih nekompletnih utakmica, sto znaci da je prije svega zasnovano na osjecaju bez neke dublje analize njegove igre i imalo je jedan od ciljeva da raspiri malo pricu prospektima. kad sam rekao da je igracki formiran igrac, mislio sam u odnosu na ostale igrace njegovih godina sto mu pomaze da dominira na ovom nivou, s cime se, cini mi se, i ti slazes. i dalje mi ne izgleda da moze da igra sf.i dobro dosao
Nemanja Posrbica Posted December 21, 2013 Posted December 21, 2013 Većina ljudi u NBA je praktično naparavila listu od 7 igrača koji bi trebali da budu odlični NBA igrači (da ne kažem All Star potencijal). Wiggins, Randle, Embiid, Parker, Smart, Exum i Gordon. Iskren da budem, meni su prva trojica nekako najsigurniji, jer su najraznovrsniji i s vremenom bi zaista trebali da budu ozbiljni NBA igrači sa minimalnom šansom za bust. Nisam gledao puno Exuma, a tek nešto više Gordona, da bi mogao njima da dam neki snažniji utisak, ali verujem (pre svega Givony-ju) da će biti vodeći igrači u NBA u budućnosti ako se kockice poklope. Smart je vrhunski PG potencijal, pod uslovom da mu se šut igre poboljša vremenom u šta verujem, jer se očigledno radi o momku koji je dobar radnik. Ne znam da li ste primetili da Vonleh ima skoro 10rpg na 22mpg za Indijanu.Hairston završio sa UNC. Transfer? Evropa? Razvojna liga?Dva najveća razočarenja do sada su Robinson, Sulaimon i Andrew Harrison.Inače, interesantno je kako Duke ima uvek top prospekte kojima su košarkaške veštine najjači deo igre. Pre par godina Irving, danas Parker, dogodine Okafor i Jones. Čini mi se da je Nelson jedan od ređih bekova koji je došao sa Duke, a koji je baš atleta.Kada već spomenuh Okafora i Jonesa, čini mi se da je naredna generacija iz srednje škole prilično talentovana. Ne možda kao ova, ali ima priličan potencijalnih NBA igrača. Tri odlična centra Okafor, Turner i Towns (verovatno će igrati za Dominikanu na SPu u Španiji), dva PF Alexander i Lyles (fantastična tehnika za PF), odličan skorer Johnson i Oubre na SF. Mudiay kao top prospekt na PG.---Meni je par igrača interesantno za evropsko tržište. Centar Floride Young je tip centra koji ima priličnu prođu u Evropi, kao i PF Memphisa Goodwin (doduše on je tek so.). Kyle Anderson iz UCLA, ako ne prođe na draftu je jedinstven igrač i PG Duke-a Cook.
Joe D Posted December 21, 2013 Posted December 21, 2013 jel gledo neko ovog naseg? NIKOLA 2.0 -- Freshman Nikola Jovanovic can't help but draw comparisons to another Nikola who played for USC, Orlando Magic star Nikola Vucevic. Jovanovic has been given a chance to play more earlier in his career and has already scored more points that Vucevic did his entire freshman season. Jovanovic is leading USC with a .870 shooting percentage from the free throw line and is quickly establishing himself as a tough rebounder, while averaging 9.4 points per game. He has scored 53 points, pulled down 32 rebounds and has five assists in the last four games. He posted his first career double-double with 14 points and 10 rebounds vs. CSUB on Dec. 15.
Mauci Posted December 21, 2013 Posted December 21, 2013 Gledao ja par puta, nekako mi je solidan u svemu ali ni u cemu bas dobar. A i protivnici mu nisu bili neki dobri, barem tad kad sam ga ja gledao pa je i to mozda uticalo na malo losiji utisak.
Joe D Posted December 21, 2013 Posted December 21, 2013 Kako rulaju imena igraca u NCAA, u Georgetownu igra igrac sa imenom D'Vauntes Smith-Rivera
nemoderisani Posted December 23, 2013 Posted December 23, 2013 Kako rulaju imena igraca u NCAA, u Georgetownu igra igrac sa imenom D'Vauntes Smith-Rivera http://youtu.be/gODZzSOelss
Teixeira Posted December 23, 2013 Posted December 23, 2013 Kako rulaju imena igraca u NCAA, u Georgetownu igra igrac sa imenom D'Vauntes Smith-Rivera I u pitanju je btw odlican strelac... Videcemo ga bez sumnje za par godina kako zatrpava Partizan/Zvezdu za neki tim koji pametno skautuje (zapravo skautuje?) Amerikance... inace, pogledati:http://www.youtube.com/watch?v=UQSn68_3YWY
Nemanja Posrbica Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 (edited) Baš slabo suđenje na meču Kentucky - Louisville. Edited December 28, 2013 by Nemanja Posrbica
stoutspectacledbold-head Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Sto je Ras Smit ukuc'o malocas!
freakns Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Russ Smith je mama janja :)Pitino pojaco odbranu, zatvorio Randlea, pokidace ih Louisville u drugom ako ne krene spoljni sut Younga i Harrisona
stoutspectacledbold-head Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 Uz ogradu da nisam gledao nastavak, Luivil ni nekako nedorecen, prvenstveno unutra, sada kada nema Djenga.Dzouns je opak strelac, dok je Henkok izmasivao za sve pare.
pacey defender Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 (edited) Hajde postaviću ovde, ali nije vezan za koledž košarku nego za koledž sport.http://www.slate.com/articles/sports/sports_nut/2014/01/paying_college_athletes_a_point_by_point_evisceration_of_the_ridiculous.html But Nobody Even Makes Any Money on College Sports - A point-by-point evisceration of the ridiculous myths that prevent NCAA athletes from getting paid. n Monday night, millions will tune in to watch Florida State play Auburn in the last BCS title game. The schools’ conferences, the SEC and ACC, will each receive more than $20 million, which they will distribute to their member universities. Seminoles coach Jimbo Fisher and the Tigers’ Gus Malzahn both got hefty raises for leading their teams to the championship game. ESPN will profit through extensive advertising. Everyone involved will have their compensation set at market rates except for the players on the field, the ones we’re actually tuning in to see. They’ll be entertaining us for far below their market value, as a result of price-fixing by an economic cartel. Myth No. 1: Fans don’t care about the name on the back of the jersey.Economist Chad McEvoy and my business partner Daniel Rascher modified an NFL study done by Scott Tainsky and analyzed the importance of player quality on college game attendance and television ratings. The evidence was overwhelming: College football ticket sales and television ratings vary far more based on quality than in the NFL. The data show that fans want to win, and you can't win without big names on the backs of all those jerseys. Myth No. 2: Paying college athletes will destroy competition on the field.But despite the consistent evidence that free agency does not harm competitive balance, the people who keep the profits (team owners in pro sports, university poobahs in the college game) still argue that the more free agency you have, the bigger the “Yankees problem”—the situation where all of the best talent gravitates to the richest teams and fans lose interest in the sport. These aren’t theoretical arguments. Both of these claims—that competitive balance will be destroyed and that fans will lose interest in college sports if players are paid—are at the core of some of the NCAA’s recent legal claims. i tako dalje.... Edited January 6, 2014 by pacey defender
Mister No Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 (edited) Malo sam preletio na brzinu...Koja je točno poanta? Svi zarađuju osim igrača?Zarađuje krovna organizacija te zarađuju univerziteti koji te novce troše na široki spektar djelatnosti.Održavanje i poboljšavanje studentskog kampusa te infrastrukture u njemu je recimo jedan od primjera....Ili poboljšanje samog univerzitetskog programa, kojemu to može biti jedan od većih vidova financiranja.O tome je i Edin dosta pričao u podcastu i stao na stranu igrača. Mene to osobno ne dira previše što netko od 18 godina ne zarađuje milione.Sam sistem amaterskog sporta je drukčije i po meni bolje postavljen u Americi nego u Evropi.Naravno, dogode se i tamo iskakanja i kakva iščašenja koja bodu oči, ali graditi profesionalnu sportsku karijeru možeš samo preko amaterskog sporta i obrazovanja, u paketu. I bez miliona. Edited January 7, 2014 by Mister No
Recommended Posts