Jump to content
IGNORED

Naučna fantastika

Ajant23

Recommended Posts

Posted (edited)

jee, sećam se toga, gledao sam ga ko klinac na TNT, valjda se tako zvao onaj kanal koji je išo posle 22h na cartoon network , radnje se i ne sećam tolko al ovaj robot ne može da se zaboravi :D

Edited by jiraiya
Posted

Holivudski scenaristi obožavaju ovu vrstu produhovljenih naučnika koji bi rado iz principa spalili Aleksandrijsku biblioteku da ih u tome nisu odavno prestigli drugi veliki naučni umovi.

bas cudno s obzirom da je vecina scenarista izasla s nekih artsy-fartsy smerova a integrali su im izgledali kao neka mistika :fantom:

Posted

Ekranizacija Šekspira kao primer za pravi SF ^_^

Posted

Tek sad videh ovu riznicu znanja. Hvala!

Ispada da film nije apsolutno glup kao sto sam dosad cenio, vec je sadrzajna osnova sjebana nebulozama. Trailer za drugi obecava da ce se nastaviti u tom smeru.

Nije mi do kraja jasno koja je tacno svrha aliena; kazes da nije za ciscenje planeta vec obracun sa neprijateljima. Da li je to igde razradjeno? Takodje, da li je receno na koji nacin surlasi kontrolisu i trebe aliene kad im vise ne trebaju?

Naznaka ima u tom jednom pomenutom stripu. Bace aliene, sačekaju da potrebe lokalnu populaciju i onda odapnu posle nekoliko decenija kada vise nema pogodnih domaćina. To je čekao taj jedan koji je bio na brodu o zemljinoj orbiti. 

Od filmova, Odiseja svakako, suvljeg SFa nema, takodje Solaris (16 hiljada puta je bolji sovjetski film od holivudskog s Klunijem da se razumemo, ali i ovaj drugi jeste suvi SF), od novijih npr. Europa Report (meni odlican film), Martian je takodje blizu ali se da diskutovati

Namažite ga katranom i perjem pa ga bacite lavovima.  :D

Pa, ciljano tržište za SF su tinejdžeri, Children of Men im se nije dojmio.

U 21.veku da. Imam utisak da Asimov nije pisao (samo) za njih. 

Tako se u holivudskim filmovima rešavaju problemi - treba tim prejebanih likova da se uz velike gubitke probije negde i da tamo detoniraju bombu, što garantovano rešava problem. Bilo da su u pitanju vanzemaljci, zvezde koje treba da eksplodiraju/implodiraju, asteroidi, crne rupe, planetarna jezgra sa pomerenim polovima ili promenjenom brzinom rotacije, portalima u paralelne ili udaljene svetove itd, itd. Sve šta treba da uradiš je da pukneš jednu nuklearku tamo i problem rešen.

A onda im je ciljna publika zaključila da je Doom bolji na računarima. SF u 21. veku se svodi na takmičenje sa video igrama gde filmovi imaju goru grafiku, goru priču i traju kraće. To se u svetu video igara pogrdno zove vizuelna novela. 

Posted

Vlad imaš neku fotku elijena iz ajkule ili nečeg sličnog ?

Posted

Ide na Cinemaxu najava serije flmova Andreja Tarkovskog u januaru, pa ko nije gledao Stalker i Solaris...

Posted

Vlad imaš neku fotku elijena iz ajkule ili nečeg sličnog ?

Nemam, ali za utehu, evo stranice koja ima par sličica iz stripa koji objašnjava poreklo aliena. 

http://avp.wikia.com/wiki/Unnamed_Xenomorph_Predators

To su nemodifikovani alieni, pre nego što su ih Surlaši propustili kroz šake (genetskim inženjeringom), koji moraju da se bore za svoje mesto pod suncem sa podjednako opasnim primercima lokalne faune na planeti Xenomorph Prime. 

Posted

Majstore, ćeš Hosta u zatvor da šalješ?

Ovde nema linkova na piratski sadržaj...

Posted

Pazi kada nikad nisam mogao da se nateram da odgledam film a knjigu sam citao i toplo je preporucujem svima. 

Posted

Film je odlican, ali u nekim kljucnim elementima dosta drugaciji od knjige, koja je takodje odlicna.

Mislim naravno na gorespomenuti sovjetski film iz 1972., onaj sa Klunijem iz 2002. je bezveze

Posted

Pazi kada nikad nisam mogao da se nateram da odgledam film a knjigu sam citao i toplo je preporucujem svima. 

Za to je možda i zasluga samog Tarkovskog, mislim da je jednom izjavio kako je film namerno dosadan i spor na početku "da bi oni koji su ušli u pogrešan bioskop imali vremena da izadju pre nego što počne akcija".

Posted

a sta kaze, sto je zasro piknika kraj puta?