Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Naučna fantastika

Featured Replies

Zasto SF filmovi debelo mase kad "predvidjaju" buducnost?

Valjda zato sto je realna buducnost , malo dosadna za sf film (fanove) ...

Jel vam se svideo(bas)  neki  sf koji je sminjen recimo zadnjih 10-15 godina ? Evo , razmisljam i nema sanse da izdvojim neko ostvarenje kao wow™ ... :(

• Replies 1.3k
  • Views 136.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Filozof manijak
    Filozof manijak

Zašto te tako dojmio film? Meni je npr.on jedan boljih SF horora sa elementima lovkraftovske strave 

• אַף אֶחָד
    אַף אֶחָד

Gledao Event Horizont. Kakvo neopisivo mega sranje. U jakoj konkurenciji upada u top 5 najglupjih SF filmova koje sam ikad gledao.

Posted Images

Children of Men, Moon, Pitch Black, Wall-E, Gravity (ako ga svrstamo u SF)

Zasto SF filmovi debelo mase kad "predvidjaju" buducnost?

Zato sto ne citiraju Tarabice..

Valjda zato sto je realna buducnost , malo dosadna za sf film (fanove) ...

Jel vam se svideo(bas)  neki  sf koji je sminjen recimo zadnjih 10-15 godina ? Evo , razmisljam i nema sanse da izdvojim neko ostvarenje kao wow™ ... :(

Under the Skin

Children of Men, Moon, Pitch Black, Wall-E, Gravity (ako ga svrstamo u SF)

Al si nategao listu sa sve crtacem i Ridikom koji je tacno na granici od 15 godina :) Moon mi je tu najbolji, odnosno klasifikovao bih ga kao "zanimljivo  sf ostvarenje "...

Under the Skin

Ovo ladno nisam gledao :mellow:  ... Zahvaljujem !

Edited by Geo

Under the Skin su mi svi živi preporučili, ja skinuo a nikako da odgledam :isuse:

Another Earth

Al si nategao listu sa sve crtacem i Ridikom koji je tacno na granici od 15 godina :) Moon mi je tu najbolji, odnosno klasifikovao bih ga kao "zanimljivo  sf ostvarenje "...

Ovo ladno nisam gledao :mellow:  ... Zahvaljujem !

I prvi Matriks. 

A flim svog avatara si zbaoravio? Eh bigvlado...

Another Earth

Stavljam i njega na spisak neodgledanih sf, nadam se da ti filmski ukus nije slican fudbalskom ...  :P

I prvi Matriks. 

Mislio sam na filmove od 2000-te, pa na dalje (15 godina max.) ... Matriks jeste tu blizu, ali ipak spada u devedesete ...

Jbg Geo, mišljenja (ukusi) su kao dupeta, svako ih ima. Lista je lična, a ako u njoj nađeš nešto kvalitetno a što si propustio, tim bolje.

Pitch Black je na granici, najstariji je na ovoj listi, i sećam se da me je izvozao za sve pare (15y ago!). Ima taj neki primetni "90's style". Čak i danas, ako ga potkačim na TV-u, obavezno odgledam do kraja. Ništa majnd blouing, ali je dobar akcioni SF. Kako sazrevamo, tako je ukus sve zategnutiji, prohtevi veći a iznenađenja (pozitivna) sve ređa.

A ako ne voliš Uolija, ti srca nemaš :mad:  Da li se Her može podvesti pod SF? Ako jeste, eto još jedne preporuke od mene.

Ma Volija naravno obozavam, jedan od najsladjih crtaca™ ikada ... posebno sto me vezuje za bebece dane starijeg klinca (i dan danas cuva neke figurice istog)  :wub:

Ne znam, ja i sada kada gledam (po deseti) put neke legendarne sf filmove (stare po 20-30) se ozbiljno uzivim u iste , dok ove novije bukvalno zaboravim posle par dana ... Iskreno ocekivao sam da ce sa razvojem tehnologije i specijalnih efekata, sf zanr samo napredovati (doziveti ozbiljnu ekspanziju), kad ono totalno suprotno ... i ako su budzeti neograniceni a scenaristi i reditelji gotovo isti ... Pitanje sam postavio, ne da sudim o tudjim ukusima, vec da pokupim sto vise naslova™, koje sam iz ko zna kojih razloga propustio da odgledam kada su bili aktuelni ... Znaci, rokajte sf ostavrenja iz 21. veka koja su po vama vredna gledanja :)

A flim svog avatara si zbaoravio? Eh bigvlado...

Uzeo sam lekić, nisam imao emocije. :cry:

Najbolji film koji nikada nije snimljen, Dina Jodorovskog. Prvi klip je intervju od pre više decenija, VHS kvalitet.

Reklama za novu verziju.

I puna nova verzija, sa blago iritirajućim blur-om. Kod nezvaničnih delilaca kulturetm se može naći bolja verzija. 

https://www.youtube.com/watch?v=AdQUdBkkChk

Dejvid Karadin, Orson Vels, Mik Džeger i Salvador Dali kao Padishah Emperor Shaddam Corrino IV  :pera:

Edited by bigvlada

• 3 weeks later...

screenshot-med-01.jpg

screenshot-med-08.jpg

screenshot-med-11.jpg

screenshot-med-12.jpg

screenshot-med-14.jpg

screenshot-med-18.jpg

screenshot-med-21.jpg

screenshot-med-23.jpg

screenshot-med-28.jpg

screenshot-med-30.jpg