Geo Posted January 11, 2015 Posted January 11, 2015 Zasto SF filmovi debelo mase kad "predvidjaju" buducnost? Valjda zato sto je realna buducnost , malo dosadna za sf film (fanove) ... Jel vam se svideo(bas) neki sf koji je sminjen recimo zadnjih 10-15 godina ? Evo , razmisljam i nema sanse da izdvojim neko ostvarenje kao wow ... :(
Mostly harmless Posted January 11, 2015 Posted January 11, 2015 Children of Men, Moon, Pitch Black, Wall-E, Gravity (ako ga svrstamo u SF)
Jimmy Kowalski Posted January 11, 2015 Posted January 11, 2015 Zasto SF filmovi debelo mase kad "predvidjaju" buducnost? Zato sto ne citiraju Tarabice.. Valjda zato sto je realna buducnost , malo dosadna za sf film (fanove) ... Jel vam se svideo(bas) neki sf koji je sminjen recimo zadnjih 10-15 godina ? Evo , razmisljam i nema sanse da izdvojim neko ostvarenje kao wow ... :( Under the Skin
Geo Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 (edited) Children of Men, Moon, Pitch Black, Wall-E, Gravity (ako ga svrstamo u SF) Al si nategao listu sa sve crtacem i Ridikom koji je tacno na granici od 15 godina :) Moon mi je tu najbolji, odnosno klasifikovao bih ga kao "zanimljivo sf ostvarenje "... Under the Skin Ovo ladno nisam gledao ... Zahvaljujem ! Edited January 12, 2015 by Geo
Weenie Pooh Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Under the Skin su mi svi živi preporučili, ja skinuo a nikako da odgledam
bigvlada Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Al si nategao listu sa sve crtacem i Ridikom koji je tacno na granici od 15 godina :) Moon mi je tu najbolji, odnosno klasifikovao bih ga kao "zanimljivo sf ostvarenje "... Ovo ladno nisam gledao ... Zahvaljujem ! I prvi Matriks.
Shan Jan Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 A flim svog avatara si zbaoravio? Eh bigvlado...
Geo Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Another Earth Stavljam i njega na spisak neodgledanih sf, nadam se da ti filmski ukus nije slican fudbalskom ... :P I prvi Matriks. Mislio sam na filmove od 2000-te, pa na dalje (15 godina max.) ... Matriks jeste tu blizu, ali ipak spada u devedesete ...
Mostly harmless Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Jbg Geo, mišljenja (ukusi) su kao dupeta, svako ih ima. Lista je lična, a ako u njoj nađeš nešto kvalitetno a što si propustio, tim bolje. Pitch Black je na granici, najstariji je na ovoj listi, i sećam se da me je izvozao za sve pare (15y ago!). Ima taj neki primetni "90's style". Čak i danas, ako ga potkačim na TV-u, obavezno odgledam do kraja. Ništa majnd blouing, ali je dobar akcioni SF. Kako sazrevamo, tako je ukus sve zategnutiji, prohtevi veći a iznenađenja (pozitivna) sve ređa. A ako ne voliš Uolija, ti srca nemaš Da li se Her može podvesti pod SF? Ako jeste, eto još jedne preporuke od mene.
Geo Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Ma Volija naravno obozavam, jedan od najsladjih crtaca ikada ... posebno sto me vezuje za bebece dane starijeg klinca (i dan danas cuva neke figurice istog) Ne znam, ja i sada kada gledam (po deseti) put neke legendarne sf filmove (stare po 20-30) se ozbiljno uzivim u iste , dok ove novije bukvalno zaboravim posle par dana ... Iskreno ocekivao sam da ce sa razvojem tehnologije i specijalnih efekata, sf zanr samo napredovati (doziveti ozbiljnu ekspanziju), kad ono totalno suprotno ... i ako su budzeti neograniceni a scenaristi i reditelji gotovo isti ... Pitanje sam postavio, ne da sudim o tudjim ukusima, vec da pokupim sto vise naslova, koje sam iz ko zna kojih razloga propustio da odgledam kada su bili aktuelni ... Znaci, rokajte sf ostavrenja iz 21. veka koja su po vama vredna gledanja :)
bigvlada Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 A flim svog avatara si zbaoravio? Eh bigvlado... Uzeo sam lekić, nisam imao emocije.
bigvlada Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 (edited) Najbolji film koji nikada nije snimljen, Dina Jodorovskog. Prvi klip je intervju od pre više decenija, VHS kvalitet. Reklama za novu verziju. I puna nova verzija, sa blago iritirajućim blur-om. Kod nezvaničnih delilaca kulturetm se može naći bolja verzija. https://www.youtube.com/watch?v=AdQUdBkkChk Dejvid Karadin, Orson Vels, Mik Džeger i Salvador Dali kao Padishah Emperor Shaddam Corrino IV Edited January 21, 2015 by bigvlada
Recommended Posts