расејан Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 solaris je, meni, pretežak, pa ga oklevam i preporučiti, ali je film divan, mogao bi možda to. Филм, Тарковског, да одличан иако је искривио књигу на неколико места али са ваљаним разлогом. Оно америчко срање које носи исти наслов нема ни главу ни реп, недоречено је и једино је за дивљење како су са тако мало (сценаристичког) труда успели да избуше толико рупа у причи. Е, да, ствар коју намеравам да погледам још који пут, "Обытаемий остров", по Стругацким (оним у које се 1 фурунаш прекрстио), па и "Гадкие лебеди" такође по њима. И ствар коју гледам сваке две-три године, "Кин Дза Дза", феноменално.
nautilus Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 Ako volis Karpentera, obavezno pogledaj Dark Star. Odvratno mracan film, snimljen sa nekim sitnim parama. Ali fenomenalan.
Vapad Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 (edited) EDIT: na dole, hoffnung, da to je to! Ma muzika prvoklasna. Poslušaj forever autumn i thunder child deo, suza mi krenula kada sam slušao. btw: i ja sam plakao...hm...dopisaću još jedan plus za naše generacije :D @pace: tu je bilo važno da igra Kluni edit: @šan http://en.wikipedia.org/wiki/Future_History_%28Heinlein%29 samo mislim da nisu izdate kao knjige na ENG, to je kompilacija, Asimova sada čitam, završio svemirske struje, preporuka, po redu, sabrani roboti, pa tri detektivska pa dalje, jako pitko, brzo, lepo i zanimljivo. Edited August 9, 2014 by Vapad
расејан Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 @pace: tu je bilo važno da igra Kluni Али је прц што Бота Клуни ту опет игра себе... пошто му нису баш објаснили шта треба да игра, а ваљда нису ни знали.
beatakeshi Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 Е, да, ствар коју намеравам да погледам још који пут, "Обытаемий остров", по Стругацким (оним у које се 1 фурунаш прекрстио), Ni slučajno. To je radio onaj bezveznjak Bondarčuk (mlađi naravno), potpuno đubre, nisam imao snage za II deo.
Shan Jan Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 И ствар коју гледам сваке две-три године, "Кин Дза Дза", феноменално. kin dza dza Ja sam probao to cudo da gledam, negde nakon sat vremena sam se totalno pogubio i odustao. @Vapad: fala!
mustang Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 Fire in the sky, existenz, serenity, contact, mad max, predator, guilty pleasure fifth element :), sunshine, abyss, war of the worlds, a.i.,...
Vapad Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 Ih mustang :D Samo, nije serenity, nego firefly - serenity! :P I Peti Element nije nikakvo guilty pleasure, gledao sam ga par puta i iskreno, kada negde ide, volim da ga pogledam ponovo, ako ništa drugo a ono zbog dizajna, jako sam malo ljudi sreo da im se nije dopao, doduše malo je i ljudi koji bi mogli tačno da kažu šta im se u filmu dopada :), prosto je gledljiv. Guilty pleasure, ako ti se stvarno sviđa, bi bio WotW sa Tomislavom Kruzom, taj film je strašan koliko je glup, jedan od onih koji nisu nikako uspeli da uspostave suspenziju neverice, i to i kod ne previše zahtevne publike (as in me), od onog kao EMP pulsa na početku pa do Dakote kada vrišti kada se vide tela u reci, čak se tu dobar deo publike u bioskopu nasmejao, sećam se da mi je bilo zanimljivo kako je svima to bilo smešno, loš loš film. Sunshine, to ono kada idu da upale sunce ponovo...hehehehe...
nautilus Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 Abre los ojos!!!! sjetih se tupavog rimejka kad si pomenuo tomislava. obaveyno pogledati spansku verziju
mustang Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 (edited) Mene je WOW potpuno istraumirao...mozda zbog studija gde sam gledala gde su imali neki jeben dolbi sistem...produvali mi sve cakre :) Taj sunshine Mrzi me da guglam po telefonu ali mislim da stvarno serenity, ista ekipa kao za firefly seriju Dopao mi se i pacific rim :) ... Moon...hitchhikers guide itd inace su mi svi kruzovi sci-fi odlicni A peti element... :) imala sam istu boje kose kao ona...pre nego sto je film izasao :) Edited August 9, 2014 by mustang
precog Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 (edited) @vapad ono sa slepilom, meteoritom i biljkama ti je dan trifida. Edit 1 Preporuka: stalker, the thing, 12 majmuna, akira, donnie darko, frankenstajn, ghost in the shell... Ima jos ako se setim. Edit 2 Scanners, videodrome, invazija kradljivaca tela, west world, forbidden planet, ubaci i neki star trek, cube, snejk pliskin, terminator Edited August 9, 2014 by Klugscheisser
Agni Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 И ствар коју гледам сваке две-три године, "Кин Дза Дза", феноменално. Jedan od mojih omiljenih filmova!
Agni Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 Inače, uvodio sam drugaricu malo u SF, htedoh da joj pokažem da nije to samo u svemiru, da nisu samo roboti. Gledali smo Fahrenhajt 541, Sojlent Grin i Planetu Majmuna, imam u planu još i Loganov beg, Mesec, Innerspace, THX 1138 i They Live. Još neka preporuka? The Man from Earth - nema robota i pucanja po svemiru, radnja se odvija u dnevnoj sobi, a uprkos tome vrhunski je SF.
Ajant23 Posted August 9, 2014 Author Posted August 9, 2014 Оно америчко срање које носи исти наслов нема ни главу ни реп, недоречено је и једино је за дивљење како су са тако мало (сценаристичког) труда успели да избуше толико рупа у причи. Jedino što je stvarno sranje je reći za Solaris da je američki. To je Soderberghov film. Još otkada se i Wenders potrudio da on dobije Zlatnu palmu za svoj debi, mislim da je on dovoljno poznat reditelj da bi se gurao u nejasnu kategoriju "američko". A, i Soderberh je napisao scenario toga filma, režirao ga je, radio je fotografiju i bio je montažer. Ako je ičije sranje taj film, nije američko već njegovo...
kobni zelaya Posted August 10, 2014 Posted August 10, 2014 Kapiram, hoćeš da kažeš holivudsko sranje....
Recommended Posts