Pontijak Posted September 26, 2013 Posted September 26, 2013 znaju dortjolci ispred koje pekare treba stati u red :)
ToniAdams Posted September 26, 2013 Posted September 26, 2013 ja tu pekaru zovem kod dede, i siguran sam da deda il kogod pravi jedan od najboljih lebova u gradu, a pogotovo crni, kad ga ima doduse.
Frank Pembleton Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 nije nova ali retko zalazim u ove krajeve beograda pa mi je otkrice.pogacica 10 dinara, kuvani djevrek 25, mekika 20 i lenja pita 30 a tek hled sto imaju domaci, za 40 kinti, pa ono je divota. sve, ali sve je odlicnopekara se zove kalevski, po vlasnici a nalazi se u cara dusana, maltene na raskrsnici sa francuskom, ka pijaciPisali vec o familiji jedni od poslednjih "starih porodicnih pekara".Imaju radnju i na pocetku Zemuna preko puta Lukoil pumpe, a cini mi se i u Njegosevoj u Zemunu mada za ovu zadnju lokaciju nisam siguran posto je to prekoputa kafane u koju idem i ne izlazim bas sav svoj ;)
*edited by mod Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 Koje djubre je grcka pekara na Krstu. Donela devojka jutros stapic sa maslinama, 200g bugaca sa fetom, 200g bugaca sa fetom i spanacem i grcka kalcona. ceo pazar malo manje od 700 kinti a unutra najmasniji burek koji sam ikada jeo, sir fetu video nije, a vala nema apsolutno nikakav ukus sem masti koja curi na sve strane, stapic je ispravljeni los djevrek uvaljan susam a grcka kalcona je bez preterivanja u rangu one sto se kupi na autobuskoj stanici uvece na pauzi.Djubre neopevano.
assück Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 sledeci put nemoj da jedes u Haniotiju vec na Itaki -_-
zoki Posted October 9, 2013 Posted October 9, 2013 Posle dugo vremena svratio do Kalevskog da se prisetim srednjoškolskih dana :D - hleb, burek, 2 sa cvarcima, 1 kroasan, 2 krofne = 150 dinara Послато са GT-I9001 користећи Тапаток 2
zoki Posted October 9, 2013 Posted October 9, 2013 Bio sam negde 10. u redu, oko 5-10 minuta, ništa strašno... :fantom:Doduše, pogačice sa čvarcima mi se nimalo nisu svidele, ženi isto kroasan, burek, krofne i hleb su dobri...
*edited by mod Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 Posto Gazza nece da kaze ajde da ja prijavim da je Sarlo otvorio ispostavu na Vracaru u Kalenicevoj.
darling Posted November 30, 2013 Posted November 30, 2013 sto godina nisam jela sarlov hleb. kakva greska.
*edited by mod Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 mozda sam subjektivan ali mu se za sad ci i da helb i Fabrike sije cak i Sarla. Pogotovu onaj sa belim lukom.
katamaran Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 (edited) Pica fabrika koja je pominjana? Gde vam je to?google nije od pomociedit: al search na forumu jeste :) Pizza Fabrika u Pozarevackoj 13 Dok bih je doneo kuci nacisto bi se oladila. Jel rade dostavu mozda?Bar mi ovaj Sarlo nije daleko. Morace da se proba hleb. Edited December 9, 2013 by katamaran
darling Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 mozda sam subjektivan ali mu se za sad ci i da helb i Fabrike sije cak i Sarla. Pogotovu onaj sa belim lukom.koji je ovo jezik, ne razumem :)gde ima tog hleba boljeg od sarlovog?posle dugo vremena, kupila sam prosle nedelje sarlov baget i razeni. baget sam prozdrala odmah, a razeni se razvlacio. i sestog dana je bio ukusan, sekla sam ga nozem, iako je boravio u papirnoj kesi.al sto sam ppzdela kad sam shvatila da cu uz zilion kesa koje sam s dve ruke vukla s pijace, morati i da zongliram sa dva hleba... mislim, okej je, kul, lepo izgleda hleb u papirnom omotu, al nekad coveku nije da bude lep, nego praktican.
yolo Posted December 9, 2013 Author Posted December 9, 2013 nije bolji od sarlovog ali je dobar, narocito ako se konzumira topao ili barem svez. sustinska razlika je u ukusu i konzistenciji nakon nekog vremena. i drugaciji je - za fer poredjenje uzmite sarlovu fokacu koja je spektakl. ako je nadjete.
Recommended Posts