Indy Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 Arame, to je izvozna etiketa (Barrique Keller 1890), nema je u Australiji - izgleda je za nemačko tržište. Generalno bi Shiraz iz Barossa Valley trebalo da je dobar, premda je ovaj konkretno malo isuviše u "budžet" kategoriji da bi se davale garancije. Trebalo bi da ima zanimljive arome, jedino bi moglo da bude za nečiji ukus previše barrique-a (tj. hrastovine). 7 eu nije mnogo, ja bih probao, pa šta bude.
aram Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 kupio vec, probam pa javljam kakav je, cena je stvarno vrlo ok
Indy Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 (edited) Casillero del Diablo Shiraz 2006 (Chile)Imaju prilično cool site (a i naziv, "đavolov skver") Prodaje se za A$15 (9 eu) u Australiji. Za razliku od primerka sa slike, ovde ide pod zavrtačem. Za mene zanimljiv širaz, manje voćast od mnogih australijskih. Tamno rubin boje, ali transparentan, buke kupine, crne masline, biber i gorka čokolada. Ukus je zaokružen i pikantan, srednje dug do dug finiš, mekani tanini, od voća šljiva i kupina. Dobar odnos kvalitet : cena. Edited December 24, 2007 by Indy
banatjanin Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 (edited) Casillero del Diablo Shiraz 2006 (Chile). oho, pa to je ovde dobro poznato kao brend. istina, nema širaza, već samo kabernea i merloainteresantno je da je cena ista kao i kod tebe, dakle od 7 do 10 evra, kako gdeiako je mnogima ovde Kasiljero sinonim za off-trade konfekciju, ja se za te pare još uvek radije uhvatim za njega, nego za mnoga domaća vina.medjutim, ima ta vinarija Concha Y Toro i mnogo ozbiljnije brendoveinače, u stanovitim vinotekama, jedno od omiljenih vina kod onih koji ga kupuju za slavu. Edited December 24, 2007 by banatjanin
Indy Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 Pa, konfekcija za te pare je dobra stvar. Meni je bilo zanimljivo zato sto je "shiraz" (ne cak ni syrah).
yolo Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 kasiljero je statusni simbol u danasnjoj srbiji. inace potpisujem ovo sto banatjanin kaze, spram srpskih vina, uvek radije kasiljero u kafani, narocito posto me je veceras prosao novi talas otreznjenja u to sta nam radovanovitji i ini prodaju za koje pare. probah krajnje skeptican nekakvo crveno kosovsko vino iz donje kruse, sverc preko grane u kanisterima, nefiltrirano, ali avaj.... suvoce i mekoce kakvu nema nijedno komercijalno srpsko vino koje covek moze da kupi u radnji za bilo koje pare, oskorusa i malo divlje kupine na jeziku. cena? 150 din litar, isporuka u koriscenim plasticnim bocama od 2l. jedan od jacih utisaka u poslednje vreme, narocito ako covek pripazi da mu u casu ne uleti blatnjavi talog.
Indy Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 Ako je stvarno puno taloga, neki za to koriste papirni filter (za kafu) pri dekantiranju (trebalo bi da pomaže, nisam probao).
yolo Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 dobar savet. moj prijatelj je odlucio da naruci 200l ovoga posto je kupio bure od inoksa za svoj podrum na fr. gori. verujem da ce mu trebati filter, ne bih primetio da se u jednoj vinskoj casi na kraju veceri koju sam stavljao u masinu nije nasao talog kakav nisam video u zivotu, uopste ne preterujem kada kazem blato.
yolo Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 (edited) Nije to blato, nego sveta srpska zemlja! eto razloga da se zakunemo u to vince, cije god prljave nozice da su muljale grozdje... nego cork, jel si ti cuo za to vino, nemoguce je da ti je promaklo a da ga nisi "ocarinio".... Edited December 25, 2007 by gazza1
Corkscrew Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 (edited) Cuj cuo, nego upoznao tvoritelje...i molim nadlezne dok je rezolucija 1244 jos na snazi da temu prebace na domaca vina. Edited December 26, 2007 by Corkscrew
Musharaf Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 au, upravo pijem vale da judia, tinto 2005 castelao, za 564 kinte u srpskoj kući vina. smoothie od 13,5, savršeno izbalansiran, bije razne kasiljere i slične za šest dužina. hvala kepi na preporuci, a ja mogu samo da zamislim koja je ovo džabaleska u portugaliji.masivni rispekt za vredne i negramzive portugalske vinogradare.
Corkscrew Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 au, upravo pijem vale da judia, tinto 2005 castelao, za 564 kinte u srpskoj kući vina. smoothie od 13,5, savršeno izbalansiran, bije razne kasiljere i slične za šest dužina. hvala kepi na preporuci, a ja mogu samo da zamislim koja je ovo džabaleska u portugaliji.masivni rispekt za vredne i negramzive portugalske vinogradare.Jos kad bi imao cd Amalije Rodrigez da pustis...
Musharaf Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 btw, navodno su počeli određeni pomaci i u brazilskom vinogradarstvu. nadam se da ću uskoro moći da kušam i tako nešto, uglavnom se lojze gaji dole prema argentini.
nenad Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Hteo bih da kupim neki sampanjac za koji sam spreman da potrosim 2000 dinara. E sad, posto nisam imao prilike da isti kupujem previse cesto potreban mi je savet. Znaci gde i koji sampanjac kupiti u bg-u?Pozdrav
Recommended Posts