uros_s78 Posted April 29, 2008 Share Posted April 29, 2008 Jos fudbalera:Marko Mlinaric, Semir Tuce.Inace moja dva najomiljenija fudbalera u ex YU.A ne mogu da verujem da se niste setili Milke Puzigace. Link to comment
FranziskaKafka Posted April 29, 2008 Share Posted April 29, 2008 (edited) Pomenuh Purivatru i Deliparu, a ima i Pirivatrić i Delparić. Pa Poplašen, Ukraden, Tučen, Konjevoda, Konjikušić, Pletikapa i Kršikapa (ova dva se sigurno ponavljaju, izvinjavam se), Zelenkapa, Čabarkapa, Durbaba, Zelenbaba, Ušljebrka, Belobrk, Ćulibrk, Gnjidic (izguglajte Manfred Gnjidic ), Kotur, Kostur, Šarac, Mačak, Glumac, Igrić, Varjačić, Kašiković, itd.:) Edited April 29, 2008 by FranziskaKafka Link to comment
Alphons Posted April 30, 2008 Share Posted April 30, 2008 Код тих намерних мондегрина... својевремено сам чуо за ону словеначку тенисерку, Миму Јаушоувеце...kad smo kod toga honorable mention ide Mashi Zec-Peškirić.neko spomenuo tlefonski imenik, pa me seti - devedesetih je u Nikšiću živeo izvesni gospodin Tiganj, koga se deca često zvala da probaju da iskamčekoje jajje na oko ... Link to comment
Ulven Posted April 30, 2008 Share Posted April 30, 2008 Doktor Svetislav Kasapinović, istorijska licnost grads Panceva -_- Link to comment
Quizmaster Posted April 30, 2008 Share Posted April 30, 2008 Doktor Svetislav Kasapinović, istorijska licnost grads Panceva -_-Kad već spominješ kasape, tu je i TERRY BUTCHER, nekadašnji bek i kapiten engleske fudbalske reprezentacije :) Link to comment
Delija67 Posted April 30, 2008 Share Posted April 30, 2008 Imao je i Robi Sevidž u karijeri startova u skladu sa prezimenom. Link to comment
FranziskaKafka Posted April 30, 2008 Share Posted April 30, 2008 Zaboravismo Gazibaru i Gazivodu. I Gazikaloviće. :) Link to comment
Gilgames Posted April 30, 2008 Share Posted April 30, 2008 Kod nas u skoli je bila devojka koja se zove Vesela Stolica. Inace, u razredu smo imali razna prezimena tipa: Ocigrija, Grabulja, Poluga. Link to comment
Nicol Posted May 6, 2008 Share Posted May 6, 2008 saborska zastupnica HNS-a se zove alenka košiša čičin-šain. zamišljam ekipu iz međunarodnih delegacija kad joj ugledaju prezimena. :D Link to comment
FranziskaKafka Posted May 7, 2008 Share Posted May 7, 2008 Pa zenska imena Perica, Vladica... Pa musko-zenska USA-GB-AU Mel, Kim, Deril... :) Link to comment
Frau Gabrijela Posted May 7, 2008 Share Posted May 7, 2008 Jeste li se setili znamenitog lingviste Tvrtka Prćića?Neverovatan spoj imena i prezimena :) Link to comment
Luka Posted May 7, 2008 Share Posted May 7, 2008 Pa zenska imena Perica, Vladica... Pa musko-zenska USA-GB-AU Mel, Kim, Deril... :)Meni se sviđa većina kratkih unisex imena: Vanja, Saša … / Alice, Tori …Luka je takođe unisex, tj. sve manje je gender-specific. Link to comment
bus Posted May 10, 2008 Share Posted May 10, 2008 Doktor Svetislav Kasapinović, istorijska licnost grads Panceva -_- Doktor Zlatoje Vajdić. Imao problema s korupcijom. ( :o )I might have mentioned this elswehere. Link to comment
Kudravi Gaucos Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 Jos na pocetku je pomenuta sklonost Licana ka suludim prezimenima. Ja sam imao srece sa jednim klasicnim, skoro plavokrvnim Knezevic, ali vecina u siroj familiji nisu bili te srece. Dedina sestra je udajom postala Kliska. Video sam pre neku godinu na nekom Hrvatskom sajtu sprdnju sa najsmesnijim imenima iz imenika i tamo je pomenuta Mica Kliska - moja baba-tetka. Skoro da sam bio ponosan. Takodje, Zvezdin bek, Dusan Basta mi je familija u cetvrtom kolenu, sto je svojevrsna sramota zbog njegovih fudbalskih kvaliteta, ali je interesantno da oni nikada nisu bili ni u kakvoj vezi sa Italijanima. Ne znam otkud Basta, jer ne deluje cak ni kao sprdnja. U relativno bliske rodjake (mada je to kod nas relativno - mi se ne zenimo do nekih 10 - 15 kolena) ubrajam i Tišme, švonje, Gaćeše, Potkonjake... Da niste sto puta culi za Teslu, verovatno bi vam i ono bilo cudno za Srbina, ali kod nas Licana je to jedno legitimno i cool prezime. Link to comment
Recommended Posts