makaronee Posted August 2, 2023 Posted August 2, 2023 26 minutes ago, Shan Jan said: Zahtevati da se uklapa sa svim oko sebe nisam siguran da je realno. Generalno se sve interpolacije smeštaju u dijapazonu od kontrasta do kontekstualnog uklapanja. Za ovo prvo najčešće nedostaje majstorluka a za drugo je pored veštine, potrebno i razumeti beogradski slog, u konkretnom slučaju.
Filozof manijak Posted August 2, 2023 Posted August 2, 2023 15 minutes ago, namenski said: Meni je prva asocijacija na ovo kao da nova zgrada siluje staru, bobe me prosti 1
Shan Jan Posted August 2, 2023 Posted August 2, 2023 Jbg nikad svi zadovoljni. Ja volim to uklapanje modernog i starog. One piramidice od stakla u Luvru su dugo bile kontraverzne, sad su vec deo miljea kao i ajfelov toranj.
bags Posted August 22, 2023 Posted August 22, 2023 Kakav zlocin: https://www.wienschauen.at/kennedy-garden-viel-verdichtung-und-ein-bisschen-blech/
Shan Jan Posted August 22, 2023 Posted August 22, 2023 (edited) 1 hour ago, bags said: Kakav zlocin: https://www.wienschauen.at/kennedy-garden-viel-verdichtung-und-ein-bisschen-blech/ Ovom arhitekti treba oduzeti oduzeti licencu. Nije nemoguce napraviti zgradu u modernom stilu koja se uklapa sa ovakvom okolinom al moras da budes vrlo talentovan da izvedes tako nesto. Nego sta mislite o ovim zaobljenim velikim prozorima i uopste manje kockastim unutrasnjostima kuca? Meni izgleda fantasticno, mnogo humanije, ali verovatno postoji razlog sto to niko ne radi: Edited August 22, 2023 by Shan Jan 1
gone fishing Posted August 22, 2023 Posted August 22, 2023 koliko bi to koštalo, koliko bi trajala gradnja, pa majstori jedva da su sposobni da prave zidove pod pravim uglom, ti bi da ti oni sad prave zidove u nepravilnim oblicima koji su nagnuti pod različitim uglovima i u raznim stranama u sobi, a da se to sve kod prvog umerenog potresa ne sruši investitoru na glavu 2 1
Frank Pembleton Posted August 22, 2023 Posted August 22, 2023 Ovom arhitekti treba oduzeti oduzeti licencu. Nije nemoguce napraviti zgradu u modernom stilu koja se uklapa sa ovakvom okolinom al moras da budes vrlo talentovan da izvedes tako nesto. Kao što neko reče gore:Zahtevati da se sve uklopi nije realno[emoji6]...shiit has hit the fan... 1
Jelena82 Posted September 4, 2023 Posted September 4, 2023 (edited) Sta se trenutno desava sa new age figure arhitekturom? Edited September 4, 2023 by Jelena82
Ras Posted October 10, 2023 Posted October 10, 2023 Čak i laiku poput mene nije moglo da promakne da je predavanje Alehandra Aravene po posećenosti zaličio na koncert Alehandre Prijović. Ze čitanje predlažem i laicima razumljiv intervju: Alehandro Aravena u Novom Sadu: Jedan čekić, jedan ekser, jedan udarac (gradnja.rs)
zorglub Posted November 2, 2023 Posted November 2, 2023 Šta znam... lepo je što su ulice predodređene pešacima, ali meni sve ovo liči na Parndorf, na Veneciju iz Las Vegasa. 1
Shan Jan Posted November 2, 2023 Posted November 2, 2023 Sta znam, tanka je linija izmedju kica i umetnosti kad koristis stare stilove u arhitekturi. Ipak, meni je i ovo lepse nego ovi moderni gradovi od betona i stakla podredjeni automobilima. 1
morgana Posted November 9, 2023 Posted November 9, 2023 veceras krece nova sezona betonskih spavaca hrt 1, 23:15 2 1 3
Ras Posted November 11, 2023 Posted November 11, 2023 Ne znam što ja te Spavače ranije nisam gledao? Počeo. A u modernoj Srbiji, rekonstrukcija Centra Sava privodi se kraju. Tehnoligija Sfere (Vegas) i u Beogradu: 1
Recommended Posts