Jump to content
IGNORED

Arhitektura

Mr.Smith

Recommended Posts

Posted
26 minutes ago, Shan Jan said:

Zahtevati da se uklapa sa svim oko sebe nisam siguran da je realno.

Generalno se sve interpolacije smeštaju u dijapazonu od kontrasta do kontekstualnog uklapanja. Za ovo prvo najčešće nedostaje majstorluka a za drugo je pored veštine, potrebno i razumeti beogradski slog, u konkretnom slučaju.

Posted
15 minutes ago, namenski said:

longdistancetimfisher2016lowres3.jpg

zha-porthouse-helenebinet-0131-1.jpg

zha-porthouse-helenebinet-0334-8.jpg

zha-porthouse-helenebinet-04-855.jpg

exteriorshotwithmoontimfisher201.jpg

Meni je prva asocijacija na ovo kao da nova zgrada siluje staru, bobe me prosti 

• +1 1
Posted

Jbg nikad svi zadovoljni. Ja volim to uklapanje modernog i starog. One piramidice od stakla u Luvru su dugo bile kontraverzne, sad su vec deo miljea kao i ajfelov toranj.

• 3 weeks later...
Posted (edited)

1 hour ago, bags said:

Ovom arhitekti treba oduzeti oduzeti licencu. Nije nemoguce napraviti zgradu u modernom stilu koja se uklapa sa ovakvom okolinom al moras da budes vrlo talentovan da izvedes tako nesto. 

Nego sta mislite o ovim zaobljenim velikim prozorima i uopste manje kockastim unutrasnjostima kuca? Meni izgleda fantasticno, mnogo humanije, ali verovatno postoji razlog sto to niko ne radi:

anBn.jpg

Edited by Shan Jan
  • +1 1
Posted

koliko bi to koštalo, koliko bi trajala gradnja, pa majstori jedva da su sposobni da prave zidove pod pravim uglom, ti bi da ti oni sad prave zidove u nepravilnim oblicima koji su nagnuti pod različitim uglovima i u raznim stranama  u sobi, a da se to sve kod prvog umerenog potresa ne sruši investitoru na glavu :happy:

• +1 2
  • Haha 1
Posted

Ovom arhitekti treba oduzeti oduzeti licencu. Nije nemoguce napraviti zgradu u modernom stilu koja se uklapa sa ovakvom okolinom al moras da budes vrlo talentovan da izvedes tako nesto. 

Kao što neko reče gore:

Zahtevati da se sve uklopi nije realno

[emoji6]

...shiit has hit the fan...
  • Haha 1
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Sta se trenutno desava sa new age figure arhitekturom?

Edited by Jelena82
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted

Šta znam... lepo je što su ulice predodređene pešacima, ali meni sve ovo liči na Parndorf, na Veneciju iz Las Vegasa.

• +1 1
Posted

Sta znam, tanka je linija izmedju kica i umetnosti kad koristis stare stilove u arhitekturi. Ipak, meni je i ovo lepse nego ovi moderni gradovi od betona i stakla podredjeni automobilima.

• +1 1
Posted

veceras krece nova sezona betonskih spavaca

hrt 1, 23:15

• +1 2
  • Wub 1
  • Hvala 3
Posted

Ne znam što ja te Spavače ranije nisam gledao? Počeo.

A u modernoj Srbiji, rekonstrukcija Centra Sava privodi se kraju. Tehnoligija Sfere (Vegas) i u Beogradu:

• +1 1